تیمی از محققان بین‌المللی در تازه‌ترین یافته‌های خود اعلام کردند روش درمانی جدید با کمک سلول‌های بنیادی تاثیر قابل توجهی بر بهبود بیماران کرونایی داشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از  مدیکال اکسپرس، علیرغم پیشرفت‌های فراوان در درمان ویروس کووید-۱۹، هنوز درمان خاصی برای بیماران مبتلا به عفونت وجود ندارد. این مورد به ویژه در مورد بیماران بستری که در ICU به دستگاه اکسیژن نیاز دارند بیشتر است.

اعضای کلیدی انجمن بین‌المللی پیری و بیماری یونسکو (ISOAD) از جمله جورجینا الیسون هیوز، پروفسور فیزیولوژی ماهیچه‌های احیاکننده در کینگز، دریافته‌اند سلول‌های بنیادی مزانشیمی (MSC) در تعدیل مکانیسم‌های متعدد موثر هستند و می‌توانند هموستاز سیستم ایمنی را در بیماران کرونایی بازیابی کنند.

سلول‌های بنیادی مزانشیمی دارای ویژگی‌های تعدیل‌کننده ایمنی منحصر به فرد و قدرتمندی هستند که آن‌ها را به یک نوع سلول کاندید عالی برای درمان کووید-۱۹ تبدیل می‌کند.

در فوریه ۲۰۲۰، تیم بین‌المللی نشان داد تزریق سلول‌های بنیادی مزانشیمی به هفت بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در مقایسه با سه بیمار تحت درمان با دارونما، علائم و زمان بهبودی را بهبود بخشید.

اکنون محققان این یافته‌ها را به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد MSC‌ها در تعدیل مکانیسم‌های متعدد موثر هستند و می‌توانند هموستاز سیستم ایمنی را در بیماران کووید-۱۹ بازگردانند.

در جدیدترین مطالعه خود که در Cell Research منتشر شد، این تیم یک کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده با دارونما فاز دوم را برای تزریق سلول‌های بنیادی مزانشیمی انجام داد. نتایج مطالعه بالینی اثربخشی قابل توجهی از درمان MSC را نشان داد که به موجب آن تزریق MSC به سرعت و به طور قابل توجهی پیش آگهی بیماران شدید و بدحال را بهبود بخشید و علائم را کاهش داد. تصویربرداری بعدی از قفسه سینه بهبود بیشتری را در بیماران مبتلا به بیماری شدید یا بحرانی در گروه درمان MSC در مقایسه با گروه دارونما نشان داد. به طور قابل توجهی درمان همچنین با اقامت کوتاه‌تر در بیمارستان (۱۱ روز در مقابل ۱۵ روز) همراه بود.

درمان MSC نشانگر‌های مشخصه بیماری را با بیماران تحت درمان که سطوح پروتئین واکنشی C و عوامل پیش التهابی و سیتوکین‌ها را کاهش داده بودند، بهبود بخشید. درمان MSC منجر به تداوم طولانی مدت آنتی بادی‌های کووید-۱۹ شد. انفوزیون MSC همچنین باعث کاهش بروز ترومبوز می‌شود که با کاهش تله‌های خارج سلولی نوتروفیل پلاسما یا «NETs» نشان داده شده است.

در مجموع، بیماران گروه درمانی MSC تحمل خوبی داشتند و بدون هیچگونه واکنش جانبی از بیمارستان مرخص شدند. میزان مرگ و میر در گروه MSC صفر و در گروه دارونما ۶.۹ درصد بود. مطابق با مطالعات بالینی قبلی، یافته‌ها نشان می‌دهند سلول‌های بنیادی مزانشیمی به عنوان یک رویکرد درمانی ایمن برای استفاده در انسان و موثر در درمان کووید-۱۹ است.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
عین الهی وزیر بهداشت(۰۲/۰۸/۱۴۰۰ یکشنبه) : ۸۵ درصد فوتی ها از کسانی هستند که واکسن نزده اند. (ترجمه: ۱۵ درصد فوتی ها از کسانی هستند که واکسن زده اند. حدودا ۲۴ نفر در روز! ) خودمان کلاهمان را قاضی کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
مردم را با رمدسیور نکشید، روش جدید پیشکش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۵ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
بندرعباس خیابونا خلوت شده، مردم مبتلا شدن خودشونو قرنطینه کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۰۵ آبان ۱۴۰۰
درمان گیاهی دارویی نداره دوباره گرفتارش شدن مردم
آخرین اخبار