منذیر النزال، پدر سوری، از زمان مجروح شدنش در جریان بمباران یک بازار و گریختنش به ترکیه، برای ادامه‌ی زندگی با مشکل مواجه شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، منذیر النزال، پدر سوری، از زمان مجروح شدنش در جریان بمباران یک بازار و گریختنش به ترکیه، برای ادامه‌ی زندگی با مشکل مواجه شده است. اما چیزی که بیشتر اوقات ذهن او را به خود مشغول می‌کند نه پای از دست رفته‌ی خود، بلکه آینده‌ی پسر ۵ ساله اش، مصطفی است که بدون دست و پا متولد شده است.

این پدر و پسر سوژه‌ی عکس یک عکاس ترکیه‌ای به نام محمد اصلان شده اند که از میان هزاران عکس توانست عنوان عکس سال را در مسابقه‌ی عکاسی بین المللی سیه‌نا از آن خود سازد.

اصلان که امیدوار است این عکس توجه‌ها را به نیاز این کودک پناهجو به دست و پای مصنوعی معطوف سازد، می‌گوید: «می خواستیم توجه‌ها را به این موضوع جلب کنیم. این پسر همیشه انرژی زیادی دارد. به نظر می‌رسد که پدرش دیگر تسلیم شده باشد.»

اصلان می‌گوید با این پدر که ۳ فرزند دارد در جنوب ترکیه، در نزدیکی مرز سوریه آشنا شده بود. این خانواده در فروشگاهی در آنجا زندگی می‌کردند. پدر و مادر بچه‌ها به آنجا آمده بودند تا بتوانند برای پسرشان، مصطفی که بزرگ‌ترین فرزند آن‌ها است، از دیگران کمک بگیرند. مصطفی به درمان پزشکی‌ای نیاز دارد که آن‌ها از پس تمام هزینه اش برنمی آیند و همینطور پروتز‌های مخصوصی که در ترکیه وجود ندارد.

منذیر می‌گوید: «قسم می‌خورم به تک تک بیمارستان‌ها سرزده ام. هیچ شهری نیست که آنجا را نگشته باشم، اما هیچ فایده‌ای نداشته.»

مصطفی که با سندرم تترا-آمیلیای مادرزادی متولد شده، لبخندزنان روی فرش غلت می‌زند تا اینکه خواهر کوچکش او را بلند می‌کند و روی یک مبل می‌گذارد. پدرش می‌گوید: «این وضع مصطفی است، اما خیلی خیلی باهوش است.»

خانواده‌ی او از زمان گریختن شان از ادلب، آخرین استان کلیدی سوریه که بعد از ۱۰ سال جنگ در این کشور در تصرف نیرو‌های داعش قرار دارد و مورد حمله‌ی نیرو‌های دولتی سوریه و هم‌پیمانان آن‌ها قرار گرفته، بیشتر از ۳ سال است که زندگی خود را عمدتاً از طریق کمک‌های خیریه زندگی می‌گذرانند.

این گوشه از شمال سوریه در کنار مرزی قرار دارد که اردوگاه‌های مملوء از پناهجو در آنجا پراکنده شده است. طی یک دهه جنگ، میلیون‌ها سوری به ترکیه و دیگر کشور‌های منطقه سرازیر شده اند. اصلان امیدوار است عکس او به کاهش نگاه منفی‌ای که نسبت به پناهجویان در ترکیه وجود دارد هم کمک کند، چرا که برخی از مردم ترکیه آن‌ها را مقصر مشکلات اقتصادی کشورشان می‌دانند.

عکس اصلان که «مشقت زندگی» نام دارد و داوران مسابقه‌ی عکس سیه‌نا آن را تصویری «قدرتمند به لحاظ احساسی» توصیف کرده اند، این ماه در نمایشگاهی در ایتالیا در کنار دیگر تصاویر این مسابقه‌ی عکاسی به نمایش درخواهد آمد.

زینب، مادر مصطفی، می‌گوید: «این عکس دنیا را تحت تأثیر قرار داده. ما سال‌ها است که داریم تلاش می‌کنیم صدایمان را به گوش هر کسی که شنونده باشد برسانیم، تا به درمان مصطفی کمک کنند. ما هر کاری لازم باشد می‌کنیم تا زندگی بهتری برایش فراهم کنیم.»

 

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

برچسب ها: جنگ سوریه ، معلولیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۱ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
هم پیمانان سوریه که شامل ایران هم می شود به صورت ضمنی مسئول آوارگی این خانواده معرفی شده اند.