به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، افزایش بهره وری در مصرف آب کشاورزی به معنای حفظ ذخایر آب بیشتر در مزارع در زمان خشکسالی است.
زراعت پاییزه چغندر قند در اقلیم های خشکی مانند برخی از نقاط کشورمان در مقایسه با کشت بهاره، میزان آب کمتری مصرف میکند و می تواند گزینه مناسب تری برای بهره گیری از بارندگی های پاییزه و زمستانه همچنین مقابله با بحران کمبود آب باشد.
مزرعه چغندر قند از مزارعی است که مزایای زیادی دارد اما تغییر کشت از فصل بهار به فصل پاییز این مزایا را دوچندان کرده است.
کشت چغندر پاییزه در تمام نقاط کشور قابل انجام نیست و در مناطقی مثل استان فارس از جمله شهرستان ممسنی، این محصول در فصل پاییز کشت می شود که کشاورزان باید در نقاطی که قابلیت کاشت وجود دارد، اطلاعات کافی را از جهاد کشاورزی شهرستان ها دریافت کنند.
تعدادی از کشاورزان شهرستان ممسنی با تغییر فصل کشت چغندر قند از بهار به پاییز تا حد مطلوبی توانسته اند مصرف آب کشاورزی را کاهش دهند و علاوه بر این کاشت این محصول مزایای دیگری هم دارد .
یکی از کشاورزان ممسنی گفت: کاشت چغندر پاییزه مصرف آب پایینی دارد که به دلیل دمای پایین تر فصل پاییز نسبت به بهار، گیاه آب کمتری از دست می دهد و به اندازه نیاز مصرف می کند و در نتیجه این روند، مصرف آب کاهش مییابد.
او بیان کرد: به دلیل مصرف کمتر آب چغندر قند پاییزه نسبت به بهاره، برای آبیاری این گیاه می توانیم تا حدی از آب باران استفاده کنیم و نیاز کمتری به آب چاه های کشاورزی و تلمبه ها داشته باشیم و آب برای کاشت بهاره این محصول نیز ذخیره می شود.
این کشاورز تصریح کرد: با تناوب کِشتی که در کاشت چغندر قند پاییزه ایجاد شده، توانستیم علف های هرز مزرعه را در کشت پاییزه کنترل کنیم.
سید علی حسینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ممسنی نیز در خصوص سطح زیر کشت چغندر قند پاییزه ادامه داد: منطقه تحت پوشش مرکز جهاد کشاورزی حومه شهر ممسنی شامل عالیوند، کچگران، رازیانه کاری و آهنگری است که در سال زارعی امسال بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کاشت چغندر قند پاییزه اختصاص یافت که از بذر منوژرم رقم آنتیک استفاده می شود.
او افزود: اغلب اراضی کشاورزی با آبیاری تحت فشار شامل بارانی و قطره ای انجام می شود و کاشت این محصول هفت برابر سال گذشته رشد مثبت داشته است.
حسینی در خصوص زمان کشت این محصول اضافه کرد: بهترین زمان کاشت در شهرستان ممسنی، از ۱۵ مهر ماه تا ۱۵ آبان ماه بوده که بعد از حدود سه دهه، مجدد کاشت این محصول در ممسنی از سال ۱۳۹۹ شروع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ممسنی اظهار کرد: استفاده بهینه از منابع آب به خصوص آب باران، تناوب زراعی، کنترل آفات و بیماری های گیاهی، تولید محصول استراتژیک، ایجاد اشتغال مولد و پایدار و توجیه اقتصادی از جمله مزایای این محصول است.
او با بیان اینکه کشت چغندر قند پاییزه به صورت قراردادی و خرید تضمینی کشت میشود، گفت: میزان قرارداد کشت این محصول نسبت به مدت مشابه، بیش از ۵۰۰ درصد افزایش داشته است.
منبع: فارس
انتهای پیام/ت