علی حسینی، معاون توسعه سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین المللی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: معاونت علم و فناوری خدمات بسیار زیادی را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار میدهد که یکی از این موارد ارائه خدمات نظام وظیفه به افراد تحصیل کرده خارج از کشور برای گذراندن دوران سربازی است.
او افزود: از سال ۹۴ توجه بهره مندی دانش آموختگان برتر فناور از تسهیلات خدمت نظام وظیفۀ تخصصی در معاونت علم و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. با توجه به این که شرایط افراد تحصیل کرده در خارج از کشور برای گذراندن دوران سربازی تا حدی متفاوتتر از دانش آموختگان داخلی خواهد بود، بر همین اساس شاخصهای متفاوتی برای ارزیابی این دسته از افراد مورد توجه قرار گرفته است.
معاون توسعه سرمایه انسانی گفت: طرح بهره مندی دانش آموختگان برتر فناور از تسهیلات خدمت نظام وظیفۀ تخصصی سبب شده تا فعالان فناور اجرا و پیشبرد یک پروژه تحقیقاتی در دانشگاههای مطرح و یا شرکتهای دانش بنیان را جایگزین گذراندن دوران سربازی خود کنند.
حسینی با بیان اینکه بیشتر متقاضیان در مقطع دکتری و پسادکتری هستند، افزود: شرکتهای دانش بنیان بیشتر به دنبال جذب دانشجویانی با مدرک کارشناسی و مقاطع بالاتر هستند. همین امر باعث میشود تا دانشجویان در مقطع دکتری و پسادکتری برای انجام کارهای پژوهشی به دانشگاهها معرفی شوند.
معاون توسعه سرمایه انسانی تصریح کرد: در این بین برخی از نخبگانی که دارای رزومههای خاص و قابل قبولی هستند و یا در شرکتهای دانش بنیان و استارتاپهای خارجی مشغول به کار هستند، شرایط مساعدی برای ورود به کشور ندارند. از اسفند سال گذشته موفق به دریافت مجوز برای انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی این دسته از افراد بصورت دورکار شده ایم تا نیازی به ورود به کشور نداشته باشند.
حسینی افزود: از سال ۹۴ تا به امروز حدود ۴۷۰ پروژه تحقیقاتی و پژوهشی برای مشمولین نظام وظیفه تخصصی جهت همکاری با دانشگاهها در نظر گرفته شده است.
او یادآوری کرد: برای دانش آموختگان داخل کشور بنیاد ملی نخبگان در این خصوص خدماتی را ارائه میدهد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/