به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، آیینهای پرشور و باشکوه جشن و سرور از شب گذشته با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در محافل، مکانهای مذهبی قم آغاز شده و ارادتمندان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) میلاد خجسته آخرین فرستاده خدا را به یکدیگر تبریک و تهنیت و شادباش میگویند.
حرم مطهر حضرت معصومه (س) چراغانی و آذینبندی شده و برنامههای جشن و سرور در این مکان مقدس ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی با حضور عاشقان و شیفتگان خاندان ولایت در حال برگزاری است.
شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) با چراغانی و آذین بندی مساجد، معابر و سر درمنازل و مغازهها و برگزاری آیینهای جشن و سرور در جای جای قم، حال و هوای ویژهای به این شهر دادهاند.
در حرم مطهر بانوی کرامت، مسجد جمکران، بقاع متبرکه مراسمهای متنوع مولودی خوانی، سخنرانی و مسابقههای فرهنگی در حال انجام است
مداحان و شاعران آیینی نیز به یمن طلوع درخشان حضرت رسول اکرم (ص) و امام جعفرصادق (ع) به مدیحه سرایی و شعرخوانی درحرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) میپردازند و وعاظ نیز گوشههایی از زندگانی گوهربار آن بزرگواران را تبیین میکنند.
با توجه به شیوع کرونا و برخی محدودیتها جهت حضور فیزیکی در مراسمها، از سوی نهادها و ارگانهای فرهنگی و دینی برنامههای متنوع، مفرح و سرگرم کنندهای متناسب با این روز مبارک تهیه و تدارک دیده شده و از طریق فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در حال اجرا میباشد.
همچنین مسلمانان خارجی مقیم قم با برگزاری آیینهای مختلف نسبت به پیامبر اسلام (ص) ادای احترام میکنند.
حضرت محمد (ص) در روز هفدهم ربیع الاول سال ۵۷۰ میلادی در مکه مکرمه دیده به جهان گشود؛ شیعیان، ولادت پیامبر اکرم را هفدهم ربیع الاول و اهل سنت، در روز دوازدهم همان ماه میدانند و امام خمینی (ره) فاصله این دو روز را هفته وحدت نامگذاری کرد.
رسول اللّه، نبی اللّه، مصطفی، محمود، امین، خاتم، مزمل، نذیر، بشیر، مبین، کریم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشر، منذر، مذکر، یس و طه از القاب و ابوالقاسم و ابوابراهیم نیز کنیه پیامبراسلام (ص) است.
امام جعفر صادق (ع) در روز ۱۷ ربیعالاول سال ۸۳ هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود و در روز ۲۵ شوال سال ۱۴۸ هجری قمری در ۶۵ سالگی در مدینه توسط منصور دوانیقی، خلیفه عباسی مسموم شد و به شهادت رسید و در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
امام صادق (ع) در ۳۱ سالگی پس از شهادت پدرش امام محمد باقر (ع) به امامت رسید. امامت این امام همام همزمان با سالهای پایانی حکومت بنی امیه و سالهای آغازین حکومت بنی عباس بود به همین دلیل امام صادق (ع) فرصت بسیار مناسبی برای فعالیت فرهنگی و مذهبی به دست آوردند.
انتهای پیام/ح