به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ممکن است علائم عصبی مانند از دست دادن بویایی، هذیان و اختلال شناختی را نشان دهند. محققان کلینیک مایو در حال بررسی این عوارض جانبی هستند تا مشخص کنند که آیا آلوده شدن به کووید-۱۹ بر توسعه یا پیشرفت بیماری آلزایمر و زوال عقلهای مرتبط با بیماری آلزایمر (ADRD) تاثیر میگذارد یا خیر.
در حالی که کووید-۱۹ در درجه اول به عنوان یک بیماری تنفسی در نظر گرفته میشود، اسکن مغز و مطالعات نوروپاتولوژیک ناهنجاریهای مغزی را در برخی از بیماران آلوده به کووید-۱۹ تایید میکند، علاوه بر این مطالعه اخیر مایو نشان داد که تقریبا نیمی از بیماران بستری در بیمارستان با کووید-۱۹ دارای سطح نور رشتهای در خون خود هستند. این پروتئین فقط در نورونها وجود دارد که سیگنالهای الکتریکی را در سراسر سیستم عصبی حمل و انتقال میدهند که تشخیص آن در خون نشان دهنده آسیب عصبی است.
برای بررسی بیشتر این یافته، تیمی به رهبری لئونارد پتروچلی، دکترای علوم اعصاب مولکولی کلینیک مایو و دکتر جیمز مسکیا، متخصص مغز و اعصاب کلینیک مایو، آماده بررسی سوالات کلیدی در مورد اثرات کووید-۱۹ بر روی بیماری هستند؛ مغز و ارزیابی پیامدهای عصبی طولانی مدت عفونت کووید-۱۹. دکتر پتروشلی استاد علوم اعصاب رالف بی و روث کی آبرامز است.
بزرگسالان ۶۵ سال و بالاتر به ویژه در برابر کووید-۱۹ آسیب پذیر هستند و در معرض خطر بالاتر ابتلا به زوال عقل مرتبط با بیماری آلزایمر هستند. تغییرات در شناخت، رفتار و عملکرد روزانه مربوط به اختلالات نورودژنراتیو که ممکن است توسط کووید-۱۹ آشکار یا تسریع شود.
تصویربرداری از نشانگرهای التهاب عصبی مغز و آسیب شناسی بتا آمیلوئید ممکن است به محققان کمک کند تا تشخیص دهند که آیا التهاب عصبی مرتبط با کووید-۱۹ باعث ایجاد بتا آمیلوئید میشود یا آن را تسریع میکند.
این تحقیق توسط کمک مالی موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی تحت جایزه ۳R۳۵NS۰۹۷۲۷۳-۰۵S۱ تامین میشود.
دکتر پتروچلی میگوید: با این جایزه و با بهرهگیری از تخصص گسترده تیم چند رشتهای خود، ما به خوبی آماده هستیم تا تاثیر کووید-۱۹ بر مغز و سهم آن در ADRD را روشن کنیم، اطلاعاتی که در تلاش ما برای مبارزه با این پیامدهای مضر است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/