مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه عمده برداشت مرکبات از اواخر آبان آغاز می شود، اظهار کرد: با توجه به افزایش تولید نارنگی و نبود بازار مناسب، باغداران در بحث جمع آوری دچار مشکلاتی شدند، چرا که این محصول همانند پرتقال ماندگار نیست و حداکثر از زمان برداشت تا فروش یکماه فرصت دارند، در غیراین صورت تولید از بین می رود.
او افزود: علی رغم آنکه یک سال پرمخاطره را از لحاظ کم آبی و تگرگ پشت سر گذاشتیم که شدت غرش ها گیاه و درخت را دچار شوک کرد، اما در تولید محصولاتی همچون سیب و انار که در حال برداشت است، پیش بینی رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی نسبت به سال قبل شده است.
شادلو ادامه داد: گرچه باغداران در برداشت این میوه ها به سبب گرانی وسایل بسته بندی دچار مشکل هستند، اما با وجود تمامی مشکلات و محدودیت ها در تامین نهاده و گرانی کود و سم این امر صورت گرفت.
نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در واکنش به اتخاذ سیاست های نامناسب صادرات بیان کرد: هم اکنون برخی تولیدکنندگان توان جمع آوری، بسته بندی و برداشت محصول را ندارند و به نوعی کشاورزان منتظر گروه های سرمایه گذار در بازار هستند، چرا که اتخاذ سیاست های نادرست صادرات سیب در سال گذشته موجب شده تا استقبال چندانی در بحث سیب صورت نگیرد.
به گفته او، با وجود تورم بالای بخش کشاورزی و افزایش چشمگیر قیمت نهاده های تولید، اگر اصالت کشاورزان نبود، در خیلی از محصولات تولید رها می شد، اما کشاورزان با تمام قدرت به تولید ادامه دادند که امیدواریم حوادث خاصی در ادامه این چند ماه در محصولات باغی رخ ندهد.
نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با تاکید بر رفع موانع صادرات محصولات کشاورزی بیان کرد: بنابر قول وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر رفع موانع صادراتی انتظار می رود که مشکلات سال قبل اتفاق نیفتد تا بتوانیم از این فرصت برای ارتقای بخش کشاورزی و اقتصاد کلان نهایت استفاده را ببریم.
او با اشاره به اینکه سال گذشته کمبودی در مقدار سیب صادراتی نداشتیم، گفت: اگر صادرات سیب در ازای واردات موز جوابگو نیست، اهرم های مناسبی در قبال صادرات سیب باید تعریف شود تا کمک به تولید و اقتصاد کلان باشد.
شادلو در پایان تصریح کرد: در تولید محصولات باغی همچون سیب، کیوی و مرکبات اگر شرایط پایدار و مستمر صادرات نداشته باشیم، بازار داخل جوابگو نیست چرا که بنابر برآوردهای اولیه حداقل ۵۰ درصد تولید باید صادر شود که این امر مستلزم مسیر روان صادرات است.
انتهای پیام/
لطفا در صادرات محصولاتی مانند گوجه فرنگی تجدید نظر کنید بازار به شدت درحال افزایش هست