به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حجت الاسلام رضا آقا ملایی امام جمعه فهرج در خطبههای نماز جمعه این هفته فهرج همگان را به رعایت تقوای الهی توصیه کرد و گفت: امام جعفر صادق (ع) فرموده است سه چیز هستند که با وجود آنها ضرری به انسان نمیرسد دعا هنگام اندوه، طلب آمرزش هنگام گناه، شُکر هنگام برخورداری از نعمت می باشد.
حجت الاسلام آقا ملایی افزود: دو شخصیت بزرگ در قرآن به صراحت به عنوان اسوه و الگو معرفی شده اند یکی حضرت ابراهیم علیه السلام و دوم حضرت محمد صلی الله علیه و آله پیامبر گرامی اسلام رسول الله می باشند.
او گفت: اسوه پردازی قرآن، نفی اسطوره انگاری رهبران الهی است. عدهای در معرفی شخصیت مبارک انبیاء و اولیاء علیهم السلام، چنان ایشان را دور از دسترس و فرا انسانی میدانند که اساساً فلسفه وجودی آنها که همان الگو برداری از آنها است. در تبیین، اگر مرز اسوه و اسطوره ملاحضه و مراعات نشود، نقض غرض میشود.
خطیب جمعه فهرج افزود: اسوه پردازی، بُرد اخروی مهمی دارد. به بیان آیت الله جوادی آملی، اسوه یعنی شاخص ارزیابی و حسابرسی ما. فردای قیامت، ارزش ما به اندازه شباهت ما به رسول الله (ص) است. ما به اندازه شباهت مان به آن حضرت، انسان هستیم و الا باید از حدیث نبوی به خدا پناه ببریم.
حجت الاسلام آقا ملایی اظهار داشت: وحدت و همبستگی مرهم زخمهایی است که دشمنان بر پیکر اسلام وارد میآورند. اتحاد و همبستگی، مهمترین رهاورد رسالت انبیای الهی است. وحدت، دژ استواری است که هیچ دشمنی را یارای مقابله با آن نیست. در هفته پر برکت وحدت، همدلی، مهربانی و اقتدار خویش را جشن میگیریم. در هفته شکوهمند وحدت، یک بار دیگر عقد اخوت و برادری میبندیم که در راه سرافرازی ایران اسلامی از هیچ کوششی فروگذار نکنیم.
او افزود: هفته وحدت تجلی همدلی و همبستگی ملت مسلمان ایران، بر برادران و خواهران دینی شیعه و اهل سنت تبریک و تهنیت عرض مینمایم.
حجت الاسلام آقا ملایی گفت: به نظر میرسد کانون اصلی نابرابری، مساله تعارض منافع است. یعنی اصناف و گروههای اقتصادی وجود دارند که وقتی در موقعیتهای قانون گذاری قرار میگیرند، به صورت آگاهانه یا نا آگاهانه سیاستهای قانونی و قوانین و آیین نامهها را به سمتی میبرند که بیشترین منفعت را به گروهها و اصناف ذی نفع خودشان هدایت میکنند.
خطیب جمعه فهرج اظهار داشت: این تعارض منافع با وظایف باعث شده که، جهت گیریها و سیاست گذاریهای اقتصادی، مالی و بانکی به سمت و سوی خاصی برود که محصول آن فاصله طبقاتی است. یعنی کانونهایی در جامعه و در حوزه اقتصاد و قانون گذاری وجود دارند که عمده منابع را به سمت خودشان میکشند. تا وقتی که ما به مساله تعارض منافع توجه نکنیم و آن را مدیریت و رفع نکنیم، دائماً موتور تولید نابرابری کار خواهد کرد و هر چقدر هم که منابع را به سمت نهادهای امدادی و خیریهای ببریم، مساله و بحران به طور کامل، حل نخواهد شد.
امام جمعه فهرج گفت: نابرابری ها، فاصله طبقاتی و تحقق نیافتن عدالت، ماحصل تعارض منافع است و خود تعارض منافع هم ناشی ازنبود شفافیت در نظام اقتصادی و اداری است اگر ما شفافیت داشته باشیم و مشخص بشود که هر فردی که در هر یک موقعیت سیاسی و یا در مرکز یک قدرت سیاسی قرار میگیرد منافع چه صنف و گروه و یا افراد و جریانی را نمایندگی میکند خیلی راحتتر میتوانیم جلوی رانتهایی که تولید میشود را بگیریم و آلودگی را از سر منشا خودش رفع کنیم. به نظر میرسد کنترل و مدیریت تعارض منافع و پیگیری تحقق شفافیت در نظام اقتصادی و اداری مهمترین رویکردی است که میتواند دنبال بشود و اتفاقات بزرگی را رقم بزند شفافیت زمینه را فراهم میکند تا نظارت عمومی بر کانونهای تصمیم گیری تقویت شود.
انتهای پیام/ی