به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، حمیدرضا حاج بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در نشست کمیته برنامهریزی شهرستان دشتی عنوان کرد: کشور با اعتبارات کنونی نمیتواند طرحهای نیمه تمام را تکمیل کند و باید با ارائه راهکارهای مناسب و تشویق بخش خصوصی از منابع عظیم این بخش برای تکمیل طرحها استفاده کرد.
او افزود: هر چند در ۴۲ سال گذشته دولتهای وقت اقدامهای خوبی انجام دادهاند، اما هنوز بسیاری از مشکلات و محرومیتها در استان بوشهر وجود دارد که نیازمند عزم جدی مسئولان و تلاش جهادگونه برای حل فوری آنها است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز با توسعه رسانه و اینترنت مردم وضعیت خودشان را با وضعیت بین المللی مقایسه میکنند و میبینند وضعیت و امتیاز خودشان در این تراز نیست.
حاجیبابایی به مصوبات دولت و مجلس برای حل مشکلات مردم اشاره کرد و گفت: مصوبات مجلس خوب بوده، اما مشکلاتی مانند تحریم وبیماری کرونا باعث شده مردم طعم شیرین مصوبات مجلس و تلاشهای دولت را بخوبی نچشند.
او همچنین به میزان بالای طرحهای نیمهتمام در شهرستان دشتی اشاره کرد و افزود: باید با ارائه راهکارهای مناسب از بخش خصوصی برای تکمیل این طرحها بهره برد.
رئیس کمسیون بودجه برنامه و بودجه و محاسبات مجلس به مشکل کمبود آب آشامیدنی در شهرستان دشتی و همه نقاط استان بوشهر اشاره کرد و افزود: زیبنده این استان با ۹۰۰ کیلومتر ساحل با خلیج فارس نیست که با مشکل تامین آب آشامیدنی رو به رو باشد و باید با ساخت آب شیرین کن در همه نقاط ساحلی این مشکل طبیعی و اولیه مردم برطرف شود.
حاجی بابایی افزود: در برنامه هفتم و بودجه سال آینده توجه جدی به حل مشکل آب کشور و استانهای محروم خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه ۱۰۰ هزار طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد.
حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی یکی از برنامههای اصلی این کمیسیون را یافتن منابع پایدار برای تکمیل این طرحها عنوان کرد و افزود: تهاتر با داراییهای دولت و تهاتر با نفت برای طرحهای عمرانی از دیگر برنامهها است.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهرستان دشتی در تولید گوجهفرنگی خارج از فصل رتبه برتر را در کشور دارد و خرید تضمینی این محصول میتواند از زیان کشاورزان جلوگیری کند.
غلامحسین کرمی افزود: پتروشیمیها سالانه سودی زیادی به جیب میزنند که باید بخشی از این سودها برای حل مشکلات مردم اختصاص دهند.
او بیان کرد: به دنبال سازوکاری در مجلس هستیم که بتوانیم آنها را مجبور به این کار کنیم.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس یازدهم عنوان کرد: انتظار داریم اعضای کمیسیون برنامه و بودجه، برای حل مشکلات شهرستانهای دشتی و تنگستان اهتمام ویژه داشته باشند و طرحهای مورد نیاز مردم را در ردیف اعتباری قرار دهند.
فرماندار دشتی نیز با تاکید بر اینکه راههای این شهرستان باید در ردیف اعتبارات ملی قرار بگیرد، گفت: طول راههای این شهرستان ۷۰۳ کیلومتر است که از این لحاظ رتبه دوم استان به خود اختصاص داده است.
عبدالله نادری افزود: جاده خورموج_ لاور_ دشت پلنگ به طول ۶۵ کیلومتر شهر خورموج را به قطب کشاورزی شهرستان متصل میکند که نیاز به بهسازی و تبدیل آن از راه روستایی به راه اصلی وجود دارد.
او عنوان کرد: جاده ناصری_ شنبه _ باغان _ سرچشمه و ریز ۸۵ کیلومتر طول دارد که ۶۵ کیلومتر آن در محدوده شهرستان دشتی است. این راه متصل کننده مرکز شهرستان به بخش شنبه است و در ادامه پس از عبور از مناطق کشاورزی و روستایی باعث اتصال دو شهرستان دشتی و جم میشود و فاصله جم به بوشهر را ۴۰ کیلومتر کاهش میدهد.
فرماندار دشتی ادامه داد: جاده دولت آباد_ زیارت هم ۴۲ کیلومتر طول دارد که ۱۸ کیلومتر آن تکمیل و در ردیف بودجه ۱۴۰۰ دیده شده، ولی به لحاظ اینکه ماده ۲۳ ندارد، اعتبارش تخصیص داده نمیشود.
نادری همچنین گفت: طول خط انتقال آب این شهرستان ۳۹۳ کیلومتر است که ۸۵ کیلومتر آن نیاز به نوسازی دارد و ۲۸۰ کیلومتر هم نیازمند توسعه است.
او میانگین بارش را در شهرستان دشتی ۲۳۳ میلیمتر عنوان کرد و افزود: دشتها به شدت با افت آب مواجه هستند که ساخت سد کاردنه با حجم ذخیره ۴ میلیون متر مکعب که مطالعات آن هم انجام شده، ضروری است زیرا این سد میتواند نقش بسزایی در تامین آب آشامیدنی و صنعت ایفا کند.
فرماندار دشتی با اشاره به تولید ۲۳۰ هزار تن گوجهفرنگی در این شهرستان، بر خرید تضمینی این محصول تاکید کرد.
نادری با اشاره به اینکه تعرفه برق گلخانهها صنعتی حساب میشود، بیان کرد: ظرفیت برق شهرک صنعتی با احداث پست ۱۳۲ کیلو وات باید افزایش پیدا کند.
انتهای پیام/ک