عضو کمیسیون جهش و رونق تولید به بیان انتقاد از کاهش ۵۰ درصدی تولید ناخالص ملی در ۱۰ سال گذشته پرداخت.

جعفر قادری عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره تاثیر ارائه زود هنگام گزارش تفریغ بودجه به مجلس اظهار کرد: ارائه زود هنگام گزارش تفریغ بودجه می‌تواند کمک کند که در جریان بررسی بودجه سال آینده، ایرادات و اشکالات دولت در بودجه ریزی، ایرادات و اشکالات در قانون گذاری بار دیگر در بودجه ۱۴۰۱ تکرار نشود و مستند و دستاویزی برای مجلس باشد که بهتر و دقیق‌تر قانون گذاری کند.  

عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید با بیان اینکه این گزارش باعث می‌شود مجلس برنامه‌های نظارتی خودش را استفاده کند و یک پیشگیری انجام دهد خاطر نشان کرد:  متاسفانه وضعیت منابع و بودجه به گونه‌ای نیست که مجلس و دولت بتوانند خرج بتراشند. اتفاقی که در حال وقوع است این است که دولت و مجلس درصددند هزینه‌ها را به شدت کاهش دهند. فشار زیادی از سوی قشر‌های مختلف متوجه دولت و مجلس است تا پرداخت‌ها افزوده شود که در این شرایط خیلی وضعیت خوبی نداریم.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: به دلیل اینکه هزینه‌های دولت در سال‌های گذشته بی رویه افزایش یافته و از سوی دیگر منابع دولت چندان افزایش نداشته است، در این گزارش تفریغ بودجه تاکیدات و تلنگر‌هایی به مجلس و دولت زده می‌شود کمک می‌کند که بودجه را واقعی‌تر بنویسند نه اینکه سقفی را در نظر بگیریم که از یک سو قدرت مانور دولت زیاد باشد و با تخصیص خودش هر کاری می‌خواهد انجام دهد و ما نمایندگان به این دلخوش باشیم که طرح‌های و پروژه‌های ما در بودجه آمده، ولی عملا می‌بینیم که فقط عناوینی در بودجه بدون منبع مالی مطرح شده است.  

عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید افزود: وقتی بودجه نویسی بدون گزارش تفریغ بودجه باشد دولت هم ناچار شود که کسری خود را از طریق تنخواه بانک مرکزی تامین کند که یک نوع دزدی از جیب مردم است، زیرا تامین مالی از راه ایجاد تورم جواب نمی‌دهد. وقتی این روش‌ها در هیچ جای دنیا استفاده نمی‌شود ما به این شکل روز به روز فقرا را فقیر‌تر و توسعه اقتصادی کشور را متوقف می‌کنیم.

به گفته‌ این نماینده مجلس یازدهم، متاسفانه در حال حاضر همه به دنبال خرج تراشی هستیم. تولید ناخالص ملی کشور به کم تر از نصف  ۱۰ سال گذشته رسیده و ظرفیت‌های کشور توان این روش‌ها را ندارد و باید روش‌های آزمون و خطا را کنار بگذاریم  و رو به سوی روش‌های علمی بیاوریم.  

قادی خاطر نشان کرد: اینکه نماینده‌ای در مجلس داد بزند که حقوق فلان قشر را افزایش دهید بازی با احساسات مردم و دروغ گفتن به آن‌ها است. باید به سمت روش‌های علمی برویم و راه را بر سرمایه گذاران باز کنیم تا طرح‌ها و پروژه‌های علمی را پیاده کنیم. راهی نداریم جز اینکه طرح‌های ما بستر و زمینه برای سرمایه گذاری را فراهم کنند نه اینکه باز طرح و پروژه ایجاد کنیم.

عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید با طرح این پرسش که با کدام منابع می‌خواهیم طرح‌های نیمه تمام را تکمیل کنیم؟ افزود: دولت رئیسی از عوام فریبی دوری و صادقانه با مردم برخورد کند. هزینه تراشی دولت  و مجلس برای اینکه نزد مردم مقرب‌تر باشند باید کنار گذاشته شود.  

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار