مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک گفت: ۶۵۰ تن خرما امسال از سطح ۲۶۰ هکتار از نخلستان‌های بارور شهرستان خور و بیابانک برداشت و روانه بازار مصرف شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حکمت موسوی مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک سطح زیر کشت خرما در شهرستان خور و بیابانک را ۳۹۰ هکتار عنوان کرد و گفت: ۲۶۰ هکتار آن بارده و ۱۳۰ هکتار نهال است.

وی همچنین کاهش تولید  امسال را با بارندگی‌های زمان گرده‌افشانی مرتبط دانست وگفت: نخلستان‌های این شهرستان افزون بر ۷۸۰ هکتار بود که بر اثر سرمای سال ۸۶ بیشتر آن از بین رفت و بعد از سرما و اجرای طرح باز زنده سازی برای احیای مجدد نخلستان‌ها تاکنون بیش از ۵۴ هزار پاجوش خرما از ارقام سازگار با شرایط آب‌وهوایی منطقه از استان‌های خرماخیز به منطقه حمل و بین باغداران توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک کرمانی، قصب، خارک را از ارقام خرمای تجاری بومی این شهرستان عنوان کرد و گفت: از سال ۷۶ تاکنون تعداد زیادی ارقام خرمای تجاری از نقاط خرماخیز کشور برای بررسی سازگاری به شهرستان حمل و کشت‌شد و بررسی‌ها نشان داده که ارقام کبکاب، زاهدی، مضافتی و برحی سازگاری بهتری در شرایط منطقه دارد.

وی گفت: هم اینک برای هر روستا ارقام سازگار با روستا به باغداران معرفی و در صورت درخواست نخل داران پاجوش لازم تأمین می‌شود.
موسوی افزود: در پنج سال گذشته ارقام پیارم و مجول واردشده به شهرستان به بار نشسته و با توجه به بررسی‌های صورت گرفته این دو رقم نیز در طرح‌های توسعه‌ای این مدیریت قرارگرفته است.

وی گفت: روستا‌های مهر جان گرمه و خور نقاط عمده تولید خرما در شهرستان هستند و مهر جان مستعدترین نقطه برای کشت خرما در شهرستان است.

مدیر جهاد کشاورزی خوروبیابانک گفت: در فصل برداشت خرما که از ابتدای شهریور تا اوایل آبان است، بیش از هزار و ۲۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت می‌کنند.

به گفته وی درختان خرما درخور و بیابانک علاوه بر تولید محصول، همچون چتر سبز هوای داغ کویری را به هوای خنک تبدیل و امکان کشاورزی در زمین‌های شور را فراهم می‌کند و همچنین از برگ‌های آن در خوراک دام و ساخت انواع حصیر و سبد استفاده می‌شود.
شهرستان خور و بیابانک ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی دارد و محصولات زراعی و باغی آن شامل گندم، جو، آفتابگردان، چغندر، شلغم، پنبه، یونجه، زعفران، سیر، خرما، انار، پسته، زیتون، انجیر، بادام، گردو، توت و زردآلو ست.


منبع:ایرنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.