متخصصان می‌گویند پوست پرتقال سرشار از مواد مغذی است که می‌تواند سلامت بدن را بهبود بخشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ویوا گِلَم مگزین، بسیاری از مردم زمانی که پرتقال و مرکبات مصرف می‌کنند پوست آن را کنده و دور می‌ریزند و تصور می‌کنند لایه بیرونی این میوه غیرقابل خوردن است. گرچه پوست پرتقال طعم تلخی دارد، اما می‌توانید آن را به سایر مواد غذایی افزوده و سپس مصرف کنید.

کمتر کسی می‌داند که پوست مرکبات و به ویژه پرتقال سرشار از مواد مغذی و ضروری است که می‌تواند باعث تقویت بدن انسان شود. در این مطلب به مهمترین خواص پوست پرتقال می‌پردازیم:

ضد التهاب و خنثی کننده رادیکال‌های آزاد

بدن انسان به طور دائم با مواد مختلفی که می‌تواند به آن آسیب وارد کند، مواجه است. یکی از این مواد که به وفور در بدن وجود دارد رادیکال‌های آزاد است. همانطور که می‌دانید رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها و DNA بدن آسیب وارد می‌کند و باعث بروز بیماری‌های مرگباری همچون سرطان، دیابت و التهابات مزمن می‌شود.

متخصصان می‌گویند برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد افراد باید مصرف آنتی اکسیدان‌ها را در رژیم غذایی خود افزایش دهند. خبر خوب این است که پوست پرتقال سرشار از آنتی اکسیدان بسیار قوی به نام پلی متوکسی فلاون‌ها (polymethoxyflavones) است که می‌تواند به تاثیرات مخرب رادیکال‌های آزاد پایان دهد.

تقویت کننده سیستم ایمنی

به مانند لیمو، پرتقال نیز یکی از منابع غنی از ویتامین C است. با این وجود، تنها مغز آب دار میوه نیست که حاوی این ویتامین است. متخصصان می‌گویند پوست پرتقال به وفور حاوی ویتامین C است. مصرف ویتامین C با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن حتی می‌تواند میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را نیز کاهش دهد. همچنین افراد با مصرف پوست پرتقال ویتامین A مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند که یکی دیگر از ویتامین‌های موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن است.

جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی

تحقیقات نشان داده است مصرف پوست پرتقال برای سلامت قلب موثر است. پوست پرتقال دارای ترکیباتی به نام هسپردین و نوبیلتین است که باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند. همچنین این دو ماده با ایجاد ثبات در فشار خون و پایین آوردن سطح کلسترول بد خون، خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند.

مربای پرتقال

تضمین سلامت ریه‌ها

امروزه جوامع صنعتی با مشکل بزرگی به نام آلودگی هوا مواجه هستند که با آسیب به ریه‌ها باعث بروز سرفه و تنگی نفس در افراد می‌شود. خوشبختانه یکی از خواص بی نظیر پوست پرتقال پاکسازی و تقویت ریه هاست. در حقیقت ترکیبات موجود در پوست پرتقال باعث شکسته شدن و خروج آسان مخاط از ریه‌ها و تصفیه این اندام می‌شود.

از دیگر خواص پوست پرتقال می‌توان به تقویت سیستم گوارشی اشاره کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
خیلی خوبه ولی به خاطر سم پاشی که میکنن خطری برای بدن نداره؟؟؟وجوش دادن وگرفتن تلخی از خاصیت اآن کم نمکنه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناصراحمدی
۱۹:۳۸ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
نویسنده گرامی دقت بفرمایید که آنچه از بینی یا دهان یا ریه خارج می شود مخاط نیست بلکه ترشحات و تراوشاتی است که خلط یا اخلاط نامیده می شود .
مخاط لایه پوشاننده اندامهای داخلی مانند دهان، ریه، مری، معده و روده می باشد که از سلولهای ویژه و تخصص یافته ای تشکیل شده اند.
بخاطر اینکه برای چندمین بار در سایت شما و در جاهای دیگر این اشتباه را دیدم بر خودم لازم دانستم این اشتباه فاحش را تذکر دهم امیدوارم مثمر ثمر واقع شود.
Canada
ناشناس
۲۰:۲۲ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
در اینجا پوست پرتقال و لیمو را خشک میکنند و
بعد پودرش میکنند و
روی سالاد میپاشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
فکر کنم بشه با چای خورد ی قند هم بندازی بالا ردیف میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
برای جلوگیری از افت باغ دار ها سم نمیزنن به میوه ها؟؟ بخوریم سم وارد بدن نمیشه!
Iran (Islamic Republic of)
بابک
۱۹:۰۴ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
آیا شامل پوست پرتقالی که با مواد شیمیایی پرورش یافته هم میشه
؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۳ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
چطور چیزی به این نلخی رو بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۴ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
البته میگن چون به این میوه باغدارها سم میزنن پوستش مقدار قابل توجهی سم داره که اونمم ضرر داره مثلا هورموون ها رو بهم میریزه یا خوش باعث سرطان میشه.اما اگر بشه سم رو از پوستش به نحوی حذف کرد عالی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
سلام ،

یک نوع پلو با نام شیرین پلو وجود دارد ،
با پوست نارنگی درست می کنند ،
شاید بشود با پوست پرتقال هم درست کرد .
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۲۳ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
پوست پرتقال رو گوسفند هم نمیخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
مثلا میشه ریز ریزش کنیم بعدش خشکش کنیم تو غذا مقداری بریزیم.یا میشه مرباش کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۰ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
خب اونا وضعشون بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
موز یانان پرخاصیت را هم گربه نمیخوره.آیابی خاصیتند؟؟!! باقیاس مع الفارق در موضوعات منطقی وارد نشویم.