به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد کریمی مدیر پروژه واکسن فخرا درباره این واکسن گفت: از مرداد ماه تولید واکسن فخرا ماهانه به میزان یک میلیون دوز آغاز شده است و با قدرت بیشتر ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه کار تولید واکسن فخرا با همت شهید فخری زاده شروع شد، گفت: واکسن فخرا از یک پلتفرم ویروس کشته شده، ساخته شده است و لازمه اصلی تولید این بود که ویروس کشت داده شود و ما باید بذر ویروس را خودمان تهیه میکردیم و اولین نکته مهم در این واکسن این است که بذر واکسن را دانشمندان جوان خودمان تهیه کردند.
مدیر پروژه واکسن فخرا افزود: این بذر از بیماران ایرانی گرفته شده است و از حدود ۳۵ هزار بیمار ۳۰ نفر را جدا کردیم و از ۱۰ نفر به بذر واکسن رسیدیم. بعد از تهیه بذر واکسن، این ویروس باید کشت داده شود و بعد از کشت غیر فعال میشود و بعد از غیرفعال سازی مراحل تخلیص آن انجام میشود که این مرحله در گروه فخرا مرحله منحصر بفردی است که باعث شد ما یک تخلیص خیلی ویژه و دقیقی داشته باشیم و این خودش را در کارآزمایی نشان میدهد که در آنجا کمترین عارضه را داشتیم.
کریمی گفت: کارآزمایی فاز ۱ و فاز ۲ بالینی را به ترتیب با ۱۳۵ داوطلب و ۵۰۰ داوطلب گذراندیم و در آن دو مرحله ما از نظر کم خطری و بی عارضه بودن واکسن را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که واکسن بسیار کم خطر است که الان در فاز سوم کارآزمایی آن هستیم. در فاز سوم کارآزمایی بالینی به ایمنی و ایمنی زایی واکسن کاملا مطمئن شدیم و الان بررسی میکنیم که اثربخشی واکسن به چه میزان است.
کریمی گفت: اکنون تزریقات فخرا در استانهای تهران، اصفهان، البرز و خراسان رضوی تزریقات انجام میشود و افراد ۱۸ سال به بالا میتوانند فخرا را تزریق کنند. در حال حاضر در حال مذاکره با وزارت بهداشت هستیم و وزارت بهداشت نیز قول همکاری داده است تا خرید فخرا از سوی وزارت بهداشت اتفاق بیفتد، چون وزارت بهداشت هم به دلیل شیوه نامههایی که وجود دارد بعد از بررسی نتایج فاز سوم کارآزمایی بالینی این همکاری را خواهد کرد.
انتهای پیام/