به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اسکندر مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دهمین نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر و بررسی تحولات کشور افغانستان و پیامدهای آن در عرصه مبارزه صبح امروز اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس احکام شرع و اصول پایدار جمهوری اسلامی با تمام ابعاد مواد مخدر مبارزه اعم از تولید، ورود و قاچاق مبارزه میکند و برایش تفاوتی ندارد که این مواد مخدر کدام انسان از انسانهای کره زمین را گرفتار کند. بر اساس آمارهای رسمی سازمان ملل ۹۰ درصد کشفیات تریاک جهان ۷۲ درصد موفین و ۲۰ درصد هروئین جهان مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.
مومنی گفت: بیش از ۳ هزار درگیری با قاچاقچیان داشتیم و ۴ نفر از فرزندانمان به شهادت رسیده و بیش از ۱۰ نفر مجروح شدند. هزار و صد و ۷۷ تن انواع مخدر در سال گذشته کشف شد، در سالهای مبارزه با مواد مخدر قریب به ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در این عرصه تقدیم شدند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: مبدا قاچاق مواد کشور همسایه شرقی، ایران و چند کشور دیگر مسیرهایی هستند که قاچاق مواد مخدر در آن رخ میدهد. چطور جمهوری اسلامی هزار و صد و ۷۷ تن مواد کشف می کند، اما کشور دیگر حدود ۲ تن کشف میکند آیا مواد در این کشورها پرواز میکند؟ یکی از قاچاقچیان بین المللی میگفت چرا شما تا پای جان ایستادگی میکنید مشکل ما کشور شما است ما به راحتی از کشورهای دیگر با پرداخت حق السهمی از آنها مواد را عبور می دهیم. اسناد و یافتههای مستندی وجود دارد که نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران در چه جایگاهی است. ظرف ۲ و ۳ سال گذشته چندین تقدیر از سوی سازمان ملل برای مبازره با مواد مخدر از ما صورت گرفت. بنده به مقامات آذربایجان توصیه میکنم حداقل اخبار مردم خود را جدی بگیرید.
وی افزود: علی رغم تحمل تحریم و کرونا به گفته سازمان ملل متحد تلاش ما نه تنها کمتر نشده بلکه بیشتر نیز شده است. ما امیدواریم تقدیرهای سازمان ملل و ... فقط زبانی نباشد و آنها به روند مبارزه با مواد مخدر کمک کنند.
مومنی بیان کرد: ساختار ستاد مبارزه با مواد مخدر یک ساختار پیشرفتهای است که تمام ارکان کشور در آن دخیل هستند. بیش از ۱۰ سازمان و وزارت خانه در آن دخیل و رئیس ستاد مقام ریاست جمهوری است و موفقیت کسب شده حاصل تلاش تمامی این سازمان ها، نهاد، وزارتهایی مانند وزارت کار است , همکاری خوبی نیز با دادگستری و زندان وجود دارد.
ظرفیت ساماندهی و نگهداری معتادان متجاهر افزایش یافت
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ما در حوزههای درمان، پیشگیری، توانمند سازی و مهارت آموزی فعالیت داریم. در حوزه معتادان متجاهر تا سال ۹۷ در تهران ۴ هزار ظرفیت داشتیم که در یک اقدام جهادی این ظرفیت به ۱۶ هزار نفر رسید و در سال جاری در آن واحد در مقاطعی ۱۶ هزار نفر در مراکز نگهداری میشدند و در حال حاضر از ۱۲ هزار معتاد نگهداری می کنیم. ۱۸ مرکز نگهداری جدید در این سه سال راه اندازی شده است.
وی گفت: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد معتادان متجاهر ساماندهی شده اند، اما این موضوع یک موضوع نمود ندارد، زیرا اگر مردم در خیابان ۲ نفر معتاد هم ببینند اثر روان نا مناسبی خواهد داشت.
مومنی ادامه داد: از مراکز راه اندازی شده مرکز سروش است که حدود ۶۰۰ نفر را نگهداری میکند، این افرادی که تا دیروز در خیابان میخوابیدند امروز محصولاتی تولید کرده و به فروش میرسانند. در اوایل کرونا ۳۰۰ گان و ۵۰ هزار ماسک تولید میکردند. با روز آمد شدن قانون، تغییر و اصلاح برخی مشکلات به آسانی حل میشود. یکی از چالشهای ما روزآمد نبودن قانون است. طبق قانون مدت نگهداری معتاد ۱ تا ۳ ماه است این درحالی است که حتی یک معتاد معمولی در ۳ ماه نمیتواند ترک کند. در سایر کشورها این مدت حدود ۲ سال است و با این شیوه توانستند ساماندهی جدی داشته باشند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: ضرورت روزآمد شدن قانون برای همه مجریان مشهود است. در حوزه ضربه به بنیانهای مالی قاچاقچیان که از مهمترین حوزهها است اقدامات جدیای صورت گرفته، کمیته ملی شناسایی بنیانهای مالی با مسئولیت آقای عمرانی شکل گرفت.
بیشتر بخوانید
موتورسواری بانوان خلاف قانون است
وی افزود: در حوزه ضربه به بنیانهای مالی قاچاقچیان هم دو کار صورت گرفت که کمیته ملی شناسایی بنیانهای مالی و اداره کل پولشویی مبارزه با بنیانهای مالی راه اندازی شد و نتیجه این شد که از ضربه به بنیانهای مالی دو میلیارد و هفت میلیون تومان به ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید که افزایش ۶۷۸ درصدی را نشان میدهد.
مومنی خاطرنشان کرد:در حوزه درمان هم مشکل ما این بود که نظام درمان کارامدی نداشت و صرفا بر متادون استوار بود و درمان کننده نبود، اما با هماهنگی شرکتهای دانش بنیان داروی بوپرونورفین تولید شد که اشتیاق را برای مصرف کم میکند.
مومنی گفت: با هماهنگی شرکتهای دانش بنیان بوپرنورفین تولید شد که در ترکیبات آن ماده ای است که اشتیاق به مصرف را کم می کند. این دارو تولید شده و در حال استفاده آزمایشی آن هستیم. دتوکسین هم تولید شده است. بیش از ۸۰ درصد درمان شدگان به اعتیاد باز می گردند و ما امیدواریم این روند عوض شود. در حوزه پیشگیری حدود ۴۰ هزار مدرسه تحت پوشش یاری گران هستند.
سردار مومنی بیان کرد: یک عزم و اراده جدی در همه ارکان نظام وجود دارد که موضوعات مواد مخدر در اولویتهای میان مدت، کوتاه مدت و بلند مدت ساماندهی شود.
انتهای پیام/
خسته نباشید .