به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیاکبر محرابیان وزیر نیرو صبح امروز دوشنبه در دومین اجلاس وزرای انرژی در کشور چین با موضوع "آینده سبز و فراگیر انرژی" که بهصورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، اظهار کرد: بیتردید غلبه بر چالشهای جهان در قرن ۲۱، نیازمند چند جانبهگرایی، احترام به حقوق بینالملل، اصلاح نهادهای حاکمیت سیاسی، اقتصادی و توسعه همکاریهای بینالمللی است.
او اضافه کرد: امروزه پیشرفتهای علمی و فناوری، تأثیرگستردهای بر فرایند رشد اقتصادی و توسعه پایدار گذاشته و موجب ارتقای مراودات فرهنگی، اجتماعی، تجاری و توسعه سرمایهگذاری میان کشورهای جهان شده است.
وزیر نیرو با اشاره به موضوع انرژی سبز تصریح کرد: در جایی که اقتصاد نقش برجستهتری نسبت به هر زمان دیگری پیدا کرده و ژئواکونومی انرژی فصل نوینی در جهان گشوده است؛ انرژی سبز نیز صرف نظر از ملاحظات زیست محیطی، اهمیت اقتصادی یافته و بهکارگیری کلمه سبز در کنار منابع انرژی؛ با کاهش تولید دیاکسیدکربن، هماهنگی با محیط و عدم آلودگیهای زیست محیطی مترادف شده است.
محرابیان، صنعت برق را یکی از زیرساختهای حیاتی و بنیادین سایر صنایع دانست و تصریح کرد: این صنعت نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشورها، بهدلیل ضرورت نیاز به آن در فرآیند تولید کالا و محصولات و در نهایت تولید ناخالص داخلی ایفا میکند.
او با بیان اینکه انرژی برق، ضمن آنکه سبب رشد کیفی زندگی مردم میشود، رابطه مستقیمی با توسعه پایدار، رونق و افزایش تولید در جوامع مختلف دارد، افزود: در این میان در صحنه جهانی نیز حرکت از سمت استفاده از انرژیهای فسیلی برای تولید برق به سمت انرژیهای تجدیدپذیر، بهدلیل ملاحظات زیست محیطی شدت گرفته و سبب توسعه و افزایش سهم سبد انرژی کشورهای مختلف از انرژی برق پاک و تجدیدپذیر شده که همین عامل به دلیل بهرهمندی از ظرفیتهای تحقیق و توسعه جهانی، منجر به خلق فناوریهای نوین، رشد و توسعه صنعت برق طی چند دهه اخیر شده است.
وزیر نیرو تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، همانند سایر کشورهای مسئولیتپذیر به موضوع کاهش انتشار گازهای گلخانهای و سازگاری با تغییرات اقلیمی احترام گذاشته و به دنبال جهان ایدهآل و عاری از هرگونه آلودگی است. به همین دلیل نیز با دارا بودن ذخایر غنی انرژی فسیلی و تجدیدپذیر، از سرمایهها و سرمایهگذاران در زمینه انرژیهای پاک یا سبز حمایت کرده و آن را در اولویت قرار داده است.
به گفته محرابیان، ظرفیت حقیقی ایران برای تولید انرژی تجدیدپذیر به واسطه بافت و موقعیت جغرافیایی آن بسیار بالاست و حجم تولید انرژی تجدیدپذیر در ایران طی سالهای اخیر رو به افزایش گذاشته است.
او با بیان اینکه دولت کنونی ایران برنامهای چهار ساله برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی انرژیهای تجدیدپذیر دارد، تاکید کرد: بازار توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ایران، با اتکا به پتانسیل بالای منابع انرژیهای تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیستتوده، زمینگرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخهای تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایهگذاران است.
وزیر نیرو ادامه داد: ایران از قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی برخوردار بوده و فرصت اقتصادی مناسبی برای سرمایهگذاران حوزه تجدیدپذیر برای ایجاد مزارع تجدیدپذیر فراهم کرده که در صورت نیاز میتوان آن را در جلسات تخصصی بیشتر تشریح کرد.
محرابیان در پایان، آمادگی ایران را برای پذیرش سرمایهگذاری در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در راستای آینده سبز و فراگیر انرژی اعلام کرد.
در این اجلاس بیش از ۱۵ تن از وزرا و مقامات انرژی کشورهای مختلف از جمله عربستان، آذربایجان، الجزایر، پاکستان، کوبا و صربستان حضور داشتند.
انتهای پیام/