به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از timesofindia، یک متخصص توضیح میدهد که چرا خوردن آب نبات ترش میتواند به دهان شما آسیب برساند. مصرف آب نبات ترش در دوزهای کوچک میتواند خوشمزه باشد، اما مصرف زیاد در مدت زمان کوتاه ممکن است باعث درد لثه، گونه درد و حتی یک زبان لایه بردار شود. اگر تا به حال به این فکر کردهاید که چرا آب نبات ترش باعث میشود دهان شما آسیب ببیند گویی یک تکه فلز را خرد کردهاید، این امر میتواند به دلیلی قدرت زیاد اسید آن باشد.
دکتر کیونه، متخصص ارتودنسی میگوید: آب نباتهای ترش به دلیل اسیدی که در آنها وجود دارد، این طعم را دارند. اسید سیتریک که معمولا در مرکبات مانند لیمو یافت میشود، یک ماده رایج است، مانند اسید اسکوربیک، فوماریک و تارتاریک. همه آنها مواد طبیعی هستند که در میوهها و سبزیجات ظاهر میشوند. آب نباتهای ترش با دوام طولانی مدت همچنین حاوی اسید مالیک هستند که در سیب، گیلاس و گوجه فرنگی یافت میشود و طعم تلخ آب نبات را هنگام مکیدن آن افزایش میدهد.
هرچه سطح PH غذا کمتر باشد، اسیدیتر است و سطح pH آب نباتهای ترش واقعا پایین بوده و در حدود ۳.۰ است. برای مقایسه، pH خامه ترش حدود ۴.۵ و لیمو حدود ۲.۷۵ است.
مصرف کم آب نبات به دلیل علاقه به این طعم اشکالی ندارد اما استفاده بیش از حد ممکن است شما را بسیار تشنه کند. دکتر کیونه میگوید: اگر مقدار زیادی از این ماده بسیار اسیدی مصرف میکنید، ممکن است متوجه شوید که داخل دهان شما احساس ناراحتی یا حتی سوزش میکند. تعداد زیادی کلاهک و اسید شروع به تجمع در دهان و آسیب رساندن به بافت و سطوح اطراف آن میکند. مواردی از سوختگی و تاول زبان در مواردی گزارش شده است که افراد آبنبات ترش زیادی در یک جلسه خوردهاند و همچنین میتواند به مینای دندان آسیب برساند. خوردن یک جعبه کامل در یک جلسه ممکن است باعث شود که احساس بسیار بدی را دهان خود داشته باشید و به دندانهایتان آسیب بزند.
دکتر کیونه میگوید: بهترین راه حل این ناراحتی شستشو با آب یا حتی مصرف یک محصول لبنی است. او میگوید که دریافت مقداری پنیر، ماست یا شیر دو فایده دارد. برای اولین بار آنها به خنثی سازی تعادل pH دهان کمک میکنند و آن را از اسیدیته به سمت چیزی راحتتر سوق میدهند؛ این ماده همچنین حاوی پروتئینی به نام کازئین است که به محافظت از مینای دندان کمک میکند، بنابراین دندانهای شما احتمالا از شما تشکر خواهند کرد.
خبر خوب اینکه اگر زبان شما پوسته پوسته شود، این نشانهای است که بافت پس از تحمل رگبار اسید شروع به ترمیم میکند. این امر همچنین میتواند دهان شما را با رشد سلولهای جدید حساستر کند. تاولها، نقاط دردناک داخل دهان و درد هنگام جویدن همه نشانههایی هستند که باید تا زمانی که دهان شما کاملا بهبود نیافته، از مصرف آب نبات ترش پرهیز کنید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/