به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست مطبوعاتی هفتگى سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه امروز دوشنبه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی به صورت حضوری و با رعایت فاصله گذاری اجتماعى، در ساختمان شماره ٨ شرقی وزارت امور خارجه آغاز شد.
وى در خصوص مذاکرات بروکسل گفت: گفت وگوهاى پنجشنبه گذشته ایران با انریکه مورا خوب و سازنده بود و نکاتى که ایران باید به انریکه مورا مىگفت، گفته شد و توافق شد این گفتگوها در بروکسل ادامه یابد. این توافق دو سویه بود و موانع شش دور مذاکرات وین باید در این گفتوگوها بررسی شود.
خطیب زاده درباره مذاکرات ایران با عربستان بیان کرد: در خصوص عربستان چهار دور گفت و گو برگزار شده است و در خصوص مسائل منطقهاى و دوجانبه بوده است. تماسها ادامه دارد. گفتگوها محترمانه و جدی است و امیدواریم به نتیجه برسد. درباره سفر هیئت عربستانى به ایران، در خصوص آنچه بین ما و عربستات در میز مذاکرات صورت میگیرد اجازه دهید و من در خصوص تایید یا عدم تایید ان صحبت نکنم و سفر هیئت عربستانى تایید نمیشود.
وی افزود: دست دوستی ایران نه الان بلکه همواره به سمت کشورهای همسایه و دوست و از جمله عربستان دراز بوده است. اما این بدان معنا نیست که ما چشمان خود را به روی اقدامات عربستان در یمن و بستهایم.
خطیب زاده درباره گفت و گوهاى ایران و اروپا گفت: گفت وگوهاى ایران و اروپا اغاز شده است به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات وین. مواضع روسیه را از مسکو مى شنویم.
سخنگوی کشورمان با اشاره به بحران افغانستان تصریح کرد: چهارشنبه هفته آینده میزبان وزراى همسایگان افغانستان به صورت حضورى خواهیم بود و این نشست یک روزه را خواهیم داشت و برنامه مفصلى داریم و جزئیات آن را طى روزهاى آینده خواهیم داشت و دستورکار این نشست ادامه گفت و گوهاى مجازى نشست قبل است. شش کشور متمرکز خواهند شد که به صلح در افغانستان کمک کنند.
سعید خطیب زاده در ارتباط با انتخابات اخیر عراق گفت: اتفاق میمون و مبارکى است و آنچه در عراق اتفاق مىافتد مربوط به احزاب، دولت و مردم عراق است، اما آنچه مربوط به ایران است استقبال از انتخابات و ساخت دولت دموکراتیک است.
سخنگوی کشورمان در ارتباط با از سرگیری مذاکرات وین بیان کرد:مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد و فرآیند تصمیمگیرى در این خصوص به نتیجه رسیده است و اکنون در حال بررسی چالشهایی هستیم که در شش دور مذاکرات وین بوجود آمده است. ما هیح وقت پیششرطى براى آمریکا تعیین نکردیم چرا که آمریکا عضو برجام نیست. ما آنچه گفتیم مربوط به برگشت آمریکا به برجام است و هدف اصلى اطمینان از برداشته شدن همه تحریمهاست تا واشنگتن دنیا را به سخره نگیرد. بایدن روند جداگانه اى از ترامپ اعمال نکرد و با کلام هم نیتها روشن نمى شود و در عمل تداوم اقدامات ترامپ بوده است.
خطیب زاده در ادامه افزود: آنچه امروز در روی زمین رخ میدهد فرقی با قبل از آمدن بایدن ندارد. آمریکا خیلی بیش از این میتوانست بسیاری از اقدامات ظالمانه علیه ایران را متوقف کند. دلار توسط آمریکا به ابزار نظامی علیه همه تبدیل شده است. نظامهای پولی و مالی دنیا تلاش کردند خودشان را مستقل از دلار کنند. برخی کشورها وارد اتحادیههای مالی و پولی با هم شدند که مستقل از دلار است. این اراده وجود دارد که برخی کشورها به صورت مستقل کارهای خود را از طریق پیامهای سیستمی ادامه دهند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره روابط ایران و عربستان گفت: باید اجازه دهیم گفتگوهایی که در بغداد شکل گرفته و تماسها بین دو طرف به نقطه قابل اعمال برسد. الان در آن وضعیت نیستیم.
وی افزود: سفر باقرى به پاکستان به دعوت ارتش پاکستان به این کشور صورت گرفته است. در همسایگی خود هیچ اقدامی علیه کشور همسایه را نمىپذیریم. این سفر در راستاى مراودات نزدیک بود و به صورت مستمر ادامه پیدا میکند.
سعید خطیب زاده درباره نحوه انتخاب رایزنان بازرگانى گفت:اینها وابستگان بازرگانی هستند که وزارت صمت تعیین میکند. ما تسهیل میکنیم و سعی میکنیم وابستگان بازرگانی، مناسب کشورها باشند، ولی وزارتخانه مسئول، بررسی کننده اولیه وزارت صمت است. وزارت خارجه در دو ماه اخیر و در جلسات هیئت دولت اعلام کرده است حضور گستردهتر وابستگان بازرگانی را تسهیل کند. هر موقع به ما معرفی شوند سعی میکنیم در اسرع وقت حضور آنها را تسهیل کنیم.
خطیب زاده درباره روابط ایران و مصر گفت: این روابط در سطح حافظ منافع پیگیری میشود و در بغداد هم گفتگوهای کوتاهی بین وزیر خارجه ایران و رییس جمهور مصر انجام شد که امیدواریم که ادامه پیدا کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره رویکرد جدید سیاست خارجی کشورمان گفت: امیرعبداللهیان با صراحت اعلام کرد که تمرکز بر دیپلماسى اقتصادى، روابط با همسایگان و توازن رویکرد سیاست خارجه ایران است. آنچه در گزارشها آمده است نشان دهنده این موضوع است که رفع تحریمهاى غیر قانونى و فرا سرزمینى در اولویت ماست، اما در عین حال ما هیچ چیزی را به آنچه در وین و بروکسل اتفاق میافتد گره نزدهایم.
خطیب زاده درباره گسترش همکاریهای ایران و چین گفت: قرارداد ٢٥ ساله، نقشه راه مشارکت راهبردی ایران و چین یک چارچوب حقوقى راهبردی است. این سفر دارای ابعاد مختلفی است که برخى از این ابعاد به مجلس، دولت و وزارتخانه هاى مختلف برمیگردد.
وی در ادامه افزود: یک توافقنامه در سال ١٣٧٩ با روسیه در خصوص همکاریهایمان داشتیم که ده ساله بود و ٥ سال قابل تمدید بود و فرودین امسال ما به ٥ سال رسیدیم، امیرعبداللهیان در سفر خود به مسکو با وزیر خارجه روسیه صحبت کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به موضعگیریهای آذربایجان گفت: توصیه ما به برادرانمان در باکو این است که بیش از اظهارات در رسانه، صحبتها در همان مسیر دیپلماتیک ادامه پیدا کند. مقامات باکو اجازه ندهند طرف ثالث برای آنها دام پهن کنند. روابط ایران باکو روابط خوبی است و نباید اجازه دهند که این روابط توسط دستهای مصنوعی خراب شود.
خطیب زاده درباره اظهارات رئیس جمهور آذربایجان که ایران را متهم به قاچاق مواد مخدر از طریق ارمنستان به اروپا کرده است گفت: ایران به تأیید و اعتراف نهادهای بین المللی و به خرد همه کنشگرانی که در فضای بین المللی آشنا به موضوعات هستند، در مبارزه با پدیده شوم قاچاق مواد مخدر پیشرو هستیم. ما شهدایی را در این مسیر دادهایم. شاید روشن باشد برخی اظهارنظرات رسانهای از سوی مسئولان آذربایجان با چه هدفی صورت میگیرند.
خطیب زاده با اشاره به شکست خوردن فشار حداکثری آمریکا بیان کرد: بازار ما تمامی شوک ناشی از خروج یکجانبه ترامپ از برجام را جذب کرد. نظام اقتصادى ایران نه تنها شوک را با سختی و با مدیریت توانست جذب کند بلکه امسال GDP مثبت را توانستیم تجربه کنیم. آنها میدانند نظام اقتصادی ایران تاب آورتر از این است. کشوری که در اوج کرونا مراودات تجاری و اقتصادیش با دنیا و کشورهای همسایه قطع نشد و صادرات نفت آن ادامه یافت الان هم با عبور از فاز قطع نخواهد شد. وی در ادامه افزود: آنچه مهم است تامین منافع مردم است و اگر منافع مردم تامین شود ساعتی را تلف نخواهیم کرد و گفت وگوهای هدفمند را آغاز خواهیم کرد.
انتهای پیام/
البته کار خوبیه ولی مشکل اصلی این امریکا و روسیه حقه بازن که نمیخان برجام به سرانجام برسه امریکا دوست داره ایران بی پول و ضعیف بشه و روسیه هم دوست داره ایران تحریم باشه تا گازش رو به اروپا صادر نکنه
باید اون دنیا جواب عذابهایی که مردم ایران کشیدند رو بدهید.
وزیر طراحی عملیات انتیحاری
وزیر تدارکات عملیات انتیحاری
وزیر واردات و خارجات عملیات انتیحاری