به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،اکبر فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در جلسهای با مدیران امور اراضی و جهادکشاورزی شهرستانها، ضمن تاکید بر برخورد جدیتر با معضل تغییر کاربری اراضی کشاورزی، گفت: مسئولیت اجتماعی ایجاب میکند تا برخورد شدیدتر و جدیتر با تغییر کاربری اراضی کشاورزی انجام گیرد، زیرا در صورت ادامه این روند، در آینده توانایی تامین امنیت غذایی جامعه با مشکل اساسی مواجه خواهد شد.
او فزود: هر چقدر اقتصاد روستایی توسعه یابد و ارزش زمین به لحاظ ایجاد درآمد برای کشاورزان بالا باشد، خود کشاورزان از تغییر کاربری اراضی کشاورزی ممانعت به عمل خواهند آورد.
او به لزوم افزایش بهره وری اشاره کرد و گفت: در صورتی که عملکرد در واحد سطح افزایش یابد (همان چیزی که در طرح جهش تولید در دیمزارها مدنظر است) و درآمد بیشتری از هر هکتار حاصل شود، کشاورز به هیچ وجه اجازه نخواهد داد تا چنین فرصتی از دست برود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در قالب تفاهم نامهای با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در دو سال گذشته، طرح جهش تولید در دیمزارها اجرایی شده و حدود ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته است، ادامه داد: پشتیبانیهای موردنیاز طرح مذکور از سوی این ستاد و خدمات فنی از سوی سازمان جهادکشاورزی ارائه میشود که در این راستا ۲۵۰ نفر از کارشناسان پهنه و ۲۰۰ هزار نفر از کشاورزان و بهره برداران در ارتباط با این طرح فعال خواهند بود که وجود شرایط نامساعد جوی لزوم توجه و استفاده از چنین طرحهایی برای تحقق تولید محصولات کشاورزی را ضروری میسازد.
فتحی با اشاره به تاکید دادستان تبریز بر برخورد با عاملین قطعه بندیهای اتفاق افتاده در محدوده چهار شهرستان، اظهار کرد: حساسیت موضوع توجه جدیتر و برخوردی قاطعتر را میطلبد و پس از اقدام مقتضی از سوی مدیران جهادکشاورزی شهرستانها، پیگیری بقیه فرایند به عهده دستگاه قضایی خواهد بود.
او بر هماهنگی بیشتر با دادستانی در اجرای تبصره دو ماده ۱۰ تاکید و بر استفاده از ظرفیت دهیاریها و شورای روستاها در جهت جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی تصریح کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص رفع تداخل پلاکات ثبتی نیز بیان کرد: در رای اعتماد وزیر جهادکشاورزی و برنامه ارائه شده وی به مجلس شورای اسلامی، سنددار شدن اراضی کشاورزی همواره مورد تاکید بوده و هست و این امر زمانی اتفاق خواهد افتاد که در مورد تعلق اراضی به منابع ملی یا اشخاص تعیین تکلیفی انجام گرفته باشد.
فتحی گفت: آمار در برخی شهرستانها صفر است که ناشی از عدم توافق با سازمان منابع طبیعی است لذا وزیر جهاد کشاورزی بر اولویت قراردادن رفع تداخل پلاکات ثبتی بر مبنای شیوه نامه رفع تداخل بدون توجه به ملاحظات مدیریتی تاکید کرده است.
اودر ارتباط با بحث تراکتورها نیز گفت: در بحث تراکتورها یکسری ضوابط تعیین و شاخصهایی ارائه شده است که تراکتور مشمول افرادی خواهد شد که دارای این شاخصهها باشند لذا خروج از این ضوابط منجر به برخورد قضایی با اشخاص خاطی خواهد بود.
اوتمام موارد و موازین ذکر شده در مورد جلوگیری از تغییر کاربری اراضی را در مورد بحث تراکتورها نیز صادق دانست و در مورد فروش تراکتورها نیز بر بررسی این موضوع تاکید کرد و افزود: یا تراکتور مورد نیاز کشاورز بوده و موجب افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی شده است و یا در صورت فروش به مراجع قضایی معرفی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص بذور اصلاح شده اظهار کرد: کشاورزان با توصیههای جهادکشاورزی اقدام به نگهداری بذر برای مصرف خود تحت عنوان خودمصرفی کردهاند.
فتحی بر تحویل این بذر به سیلو با قیمت تعیین شده ۷۵۰۰ تومان و دریافت بذر مال با قیمت ۷۱۰۰ تومان تاکید کرد.
اونقش بذر را در افزایش تولید بی بدیل دانست و افزود: بذر خودمصرفی قطعا با بذر مال تفاوت دارد لذا تعویض این بذر را ضروری ارزیابی کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در حوزه کشاورزی قراردادی، گفت: پیشبرد کشاورزی قراردادی به کاهش مشکلات موجود در حوزه تنظیم بازار محصولات کشاورزی منجر خواهد شد.
فتحی در حیطه تنظیم بازار بر تاکید وزارتخانه به رفع مشکلات تنظیم بازار در خود استان اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال در تنظیم بازار مرغ که ۵۰ درصد مصرف مرغ در مرکز استان انجام میگیرد، به دلیل کمبود تولید در شهرستان تبریز، کسری موجود از شهرستانهایی که دارای مرغداریهاژ بیشتری هستند، تامین خواهد شد.
انتهای پیام/