به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سیاوش جمشیدی مدیرعامل شرکت تعاونی صنایع لبنی استان اصفهان درباره قیمت جدید برخی محصولات لبنی و کاهش ۱۰ درصدی چند قلم محصول لبنی یارانه ای، گفت: در حال حاضر قیمت مصوب و رسمی لبنیات به غیر از سه قلم محصول لبنی که قرار بود شنبه هفته گذشته ۱۰ درصد کاهش یابد، اعلام نشده است.
وی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود ۱۵ درصد قیمت سه قلم محصول لبنی شامل پنیر یو اف، شیر پاکتی و ماست دبهای دو کیلوگرمی کاهش یابد، توضیح داد: قرار بود دامداران ۵ درصد، صنایع ۵ درصد و ۵ درصد عاملین خرده فروش تخفیف دهند که دامداران زیر بار این تصمیم نرفتند و در نهایت تصمیم بر کاهش ۱۰ درصد این سه قلم محصول لبنی شد.
مدیرعامل شرکت تعاونی صنایع لبنی استان اصفهان ادامه داد: باید توجه داشت راهکارهایی این چنینی مقطعی و کوتاه مدت است و نمیتواند تاثیر خود را در جامعه نشان دهد و به طور قطع کاهشهای این چنینی تبعاتی به همراه خواهد داشت.
وی توضیح داد: یکی از تبعات، این است که صنایع لبنی کوچک تک محصول که تنوع محصول ندارند، اگر ۵ درصد سود خود را حذف کنند، متضرر میشوند، از سوی دیگر صنایع بزرگ با تنوع محصول بالا و تولید محصولات لبنی فانتزی، از این تصمیم مستثنی هستند و سودی حاصل میکنند، در این شرایط صنایع کوچک از دور رقابت خارج میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که قیمت محصولات لبنی فانتزی همچون خامه، کره، پنیر پیتزا، بستنی و ... در بازار کنترل شده نیست، گفت: در شرایطی که قیمت لبنیات در چند ماه گذشته افزایش چشمگیری داشته، کاهش ۱۰ درصدی سه قلم محصول لبنی چشمگیر نخواهد بود و اثربخشی در جامعه ندارد.
به گفته جمشیدی، در حال حاضر برای مصرف کننده قیمت شیر پاکتی ۹۰۰ گرمی با ۱.۵ درصد چربی ۷۴۰۰ تومان، ماست دبهای ۲.۵ کیلوگرمی ۳۰ هزار و ۶۰۰ تومان و پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی ۲۰ هزار تومان است.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد هزینههای صنایع لبنی مربوط به شیر خام است، گفت: قیمت شیرخام از ۴۵۰۰ تومان در سال گذشته امروز به ۶۶۰۰ تومان افزایش یافته است، در این شرایط کارخانجات لبنی شیر را گران میخرند، از سوی دیگر باید ۵ درصد از سود خود کم کنند که این تصمیم دولت همخوانی با این شرایط اقتصادی موجود ندارد.
مدیرعامل شرکت تعاونی صنایع لبنی استان اصفهان با تاکید بر اینکه تصمیماتی که برای کاهش قیمت لبنیات گرفته میشود نه تنها نباید مقطعی نباشد، بلکه باید تمام جوانب را در نظر بگیرد، تصریح کرد: دولت یا باید یارانه را به اقشار و دهکهای پایین جامعه بدهد و با آزاد گذاشتن قیمت ها، محصولات لبنی را براساس عرضه و تقاضا در بازار عرضه کند.
وی با پیش بینی بازار لبنیات تا پایان امسال، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، تحریمها و ... به نظر نمیرسد قیمت لبنیات تا پایان سال کاهشی باشد و شاید با برخی سیاستها مقطعی حداقل بتوانیم نسبت به تثبیت قیمتها عمل کنیم.
جمشیدی تصریح کرد: با توجه به پیش بینی افزایش نرخ نهادهها در پی نوسانات نرخ ارز، پیش بینی کاهش قیمت لبنیات نمیشود و به طور قطع دولت باید یارانه را به دهکهای پایین جامعه و یا تولیدکنندگان اصلی تخصیص دهد.
وی تاکید کرد: در صورت اختصاص یارانه به دهکهای پایین جامعه و هماهنگی بین بخشی دامداران، صنایع لبنی و توزیع کنندگان محصولات لبنی، این سیاستها در درازمدت میتواند اثربخشی بیشتری در جامعه داشته باشد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام