فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: خاک شرق اصفهان به رغم برخورد قضایی با برخی متخلفان همچنان سرقت شده و به کوره‌های گچ و آجر حومه این کلانشهر منتقل می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سرهنگ علیرضا طاهری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه امسال تاکنون ۲۲ نفر در رابطه با سرقت خاک از شرق اصفهان دستگیر و به مراجع قضائی معرفی شده اند، گفت: خاک از شرق اصفهان (سجزی) در حالی سرقت و به کوره‌های گچ و آجر حومه شهر از جمله حبیب‌آباد منتقل می‌شود که برای کاهش آلودگی هوا و محیط زیست و حفظ سلامت مردم اصفهان خروج این واحد‌های آلاینده به شعاع ۵۰ کیلومتری ضروری است.

وی با بیان اینکه مازوت سوزی این کوره‌ها و همچنین انتقال خاک به تشدید آلودگی هوای اصفهان منجر می‌شود، ادامه داد: تاکنون جلساتی در راستای مقابله با ریزگرد‌ها در شورای حفاظت از بیت المال برگزار و این موضوع مطرح شده است، اما رفع این معضل نیازمند ورود جدی و همکاری همه دستگاه‌های مسئول به ویژه محیط‌ زیست، مدیریت بحران و دستگاه قضایی استان بوده، زیرا موضوع سلامتی مردم اصفهان مطرح است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه میزان تناژ خاک سرقت شده توسط کارشناسان باید بررسی شود، تاکید کرد: با هرگونه برداشت غیرمجاز خاک و حمل و نقل آن با کمک نیروی انتظامی برخورد خواهد شد.

کشف ۸۰ تن چوب قاچاق در اصفهان

طاهری همچنین به کشف و ضبط ۸۰ تن چوب قاچاق و چهار تن زغال بلوط در هفت ماهه امسال اشاره کرد و گفت: در این رابطه نیز ۲۴ نفر دستگیر و برای آن‌ها در مراجع قضائی پرونده تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در ۲ سال اخیر بیش از ۱۰۰۰ تن چوب قاچاق و افزون بر ۴۰ تن زغال بلوط در این استان کشف و ضبط شده است، ابراز داشت: امسال کشف چوب قاچاق در مقایسه با دو سال گذشته ۷۰ درصد کاهش یافته است که با توجه به تشدید نظارت و پایش‌ها و همچنین احکام سنگینی که در این ۲ سال برای قاچاقچیان صادر شد موارد قاچاق چوب در اصفهان نسبت به گذشته کمتر شده است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه چوب بلوط از استان‌های زاگرسی چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد به اصفهان قاچاق می‌شود، اضافه کرد: بیشترین کشفیات چوب قاچاق در اصفهان در شهرستان‌های نجف آباد و خمینی شهر و از کوره‌های تولید زغال است.

طاهری با بیان اینکه ارزش هر کیلوگرم چوب بلوط بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ هزار تومان برآورد می‌شود، گفت: ارزش زیست محیطی جنگل‌های بلوط، فراتر از اعداد و ارقام است، زیرا جنگل‌ها و درختان بلوط و تاغ فواید ارزشمندی برای مردم دارند که از جمله آن می‌توان به ترسیب کربن، اکسیژن دهی، ذخیره آب در آبخوان‌ها، جلوگیری از فرسایش خاک و خیزش ریزگرد‌ها به ویژه در شرق اصفهان اشاره کرد.

وی ادامه داد: گشت و پایش مستمر برای جلوگیری از قطع درختان تاغ و جنگل‌های دست کاشت شمال و شرق استان اصفهان نیز در مناطق اجرا می‌شود و با اقدامات اطلاعاتی انجام شده میزان قطع درختان تاغ کاهش یافته و برای جلوگیری از این دست موارد تخلف، عملیات برون استانی با همکاری سایر استان‌ها در حال اجرا است.

منبع:مهر

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.