به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، ملانوری استاندار خراسان جنوبی در نشست جمعی از تجار و فعالان اقتصادی کشور افغانستان، ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه مبادلات مرزی با افغانستان گفت: در هر سطحی که تجار و فعالان اقتصادی کشور افغانستان آمادگی انجام مبادلات مرزی را داشته باشند، ما نیز مهیای همراهی هستیم.
او افزود: در هر چهار معبر مرزی استان شامل ماهیرود، یزدان، گلورده و دوکوهانه زیرساختهای لازم مهیا است و نیروی انسانی، سیستمهای گمرکی، ارتباطی و اداری مستقر بوده و آماده ارائه خدمات هستند.
ملانوری اظهار کرد: ایران و افغانستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی، ذخایر معدنی، محصولات کشاورزی، ظرفیتهای گردشگری و نیروی انسانی باانگیزه، فرصتهای بی نظیری در اختیار دارند و استفاده از این استعدادها میتواند به توسعه مبادلات دو کشور منجر شود.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: آن چه میتواند به استفاده از این ظرفیتها و توسعه مبادلات مرزی دو منطقه منجر شود، اراده و توان فعالان اقتصادی و تجار است.
او ادامه داد: موانع و مشکلات موجود در حوزه تجارت و بازرگانی که در این جلسه عنوان شد، پیگیری و رفع خواهد شد.
بیشتر بخوانید
ملانوری به اقدامات انجام شده در معابر مرزی استان اشاره کرد و گفت: با اشراف به این که فعالیت گذرهای مرزی برای همه به ویژه مرزنشینان مهم است برای رونق بازارچهها تلاش کردیم، به گونهای که در اتفاقات اخیر افغانستان، با حضور جدی کلیه دستگاههای متولی مرز ماهیرود حتی یک روز هم تعطیل نشد.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: در همین شرایط، با توجه به مطالبه مردم کلاته نظرخان، بازگشایی بازارچه یزدان و آغاز خرده فروشی از این معبر رقم خورد و شرایط برای توسعه خدمات در این معبر فراهم است که البته در آن سوی مرز هم باید زمینه لازم فراهم گردد.
او با اشاره به مشکلات موجود در آن سوی مرزهای استان تأکید کرد: خراسان جنوبی آمادگی لازم برای همکاری با کشور افغانستان در زمینه رفع این مسائل از جمله اصلاح محورهای مواصلاتی را دارد.
ملانوری گفت: به جهت تسهیل شرایط، راه دسترسی یزدان به کلاته نظرخان را تسطیح کرده ایم و امکان ارائه این خدمات باز هم وجود دارد.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که با استفاده از فرصت پیش آمده باید مرزها را فعالتر کنیم، بیان کرد: در هر بخشی که میتوانید نیروی انسانی را تأمین کنید یا شرایط را برای مبادلات مرزی فراهم کنید، در هیچ کدام از این چهار معبر مشکلی نداریم.
او از حضور کارشناسان زمین شناسی و تکمیل اطلاعات شناسایی پهنههای معدنی در هفته آینده گفت و از ورود فعالان اقتصادی و متخصصین افغانستانی به این موضوع نیز استقبال کرد.
ملانوری با اشاره به این که ظرف یک ماه آینده جلسه بعدی این نشست را تشکیل خواهیم داد، عنوان کرد: طی این مدت دستگاههای اجرایی و تجار دو منطقه زمینههای سرمایه گذاریهای مشترک را احصاء کنند تا در جلسه آینده مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
در این نشست در زمینه توسعه روابط و همکاریهای اقتصادی و تجاری استان با کشور افغانستان به ویژه ولایت فراه و نیز جذب سرمایه گذاران افغان بحث و گفتگو صورت گرفت.
انتهای پیام/ س