نماینده مجلس یازدهم گفت: کارمندان از آبان ماه در محل کار به شرط تزریق دو دز واکسن کرونا حاضر خواهند شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید سوری عضو ستاد ملی کرونا  در برنامه تهران ۲۰ اظهار کرد: خوشبختانه در دوماه اخیر سرعت واکسیناسیون کرونا بالا رفته است، ولی هنوز کافی نیست. امروزه برخی از کشور‌ها در حدود ۸۰ درصد از جمعیت هدف را واکسن زده اند.

او بیان کرد: هر مداخله‌ای که انجام می‌شود باید میزان اثربخشی و هزینه آن بررسی شود و هر تصمیم  نادرست اثر منفی دارد و برای تصمیمات باید مستندات علمی را مد نظر قرار بدهد. بیش از ۹۵درصد از افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا فوت می‌کنند کسانی هستند که واکسن کرونا را تزریق نکرده اند البته هیچ واکسنی اثر بخشی کامل ندارد. افرادی که واکسن کرونا نزده اند در حدود ۲۰ برابر بیش‌تر از سایر افراد در معرض خطر مرگ و نوع شدت بیماری خواهند بود.

سوری تاکید کرد: پوشش واکسیناسیون حداکثری لازم بوده، ولی کافی نیست. ما باید جهش ها را مرتب رصد کنیم و سطح ایمنی جامعه را بررسی کنیم و باید بررسی کرده که آیا نیازمند دز سوم هستیم یا نه؟. تنها واکسنی که برای زیر ۱۸ سال تاییدیه دارد واکسن سینوفارم است و بقیه واکسن‌ها در مرحله کارآزمایی بالینی است. واکسن فایزر قرار بود وارد کشور شود که به دلایلی این کار انجام نشد. حداقل فاصله بین دو دز تزریق واکسن کرونا بین سه هفته تا ۱۲۰ روز است.  

سوری بیان کرد: اپیدمی کرونا یک روند یکسانی ندارد و برای تشخیص اپیدمی باید شاخص‌های مختلف را مد نظر قرار بدهیم که یکی از آن‌ها نسبت تست‌های مثبت کرونا به تعداد کل انجام تست‌ها است. ما باید در حدود ۸۰ درصد جامعه را واکسن بزنیم و سعی کرده تا عادی سازی را در جامعه ایجاد کنیم و از عادی انگاری در بین مردم جلوگیری کنیم.

او افزود:بررسی‌ها نشان می‌دهد که طی هفته‌های پیش رو پیک ششم در کشور بروز پیدا کند. برای ورود افراد به اماکن باید است منفی را ارائه بدهند. واکسیناسیون از بروز مرگ جلوگیری می‌کند، اما مانعی برای ابتلا به بیماری نیست.

کشور ما رتبه اول سرعت واکسیناسیون را دارد

در ادامه، ولی اسماعیلی نماینده مجلس یازدهم گفت: آمریکا روسیه و انگلیس رتبه بالای مرگ و میر را دارد و کشور ما رتبه اول سرعت واکسیناسیون را دارد و در درمان کار‌های خوبی انجام داده ایم.

او افزود: در حال حاضر ۴۶ میلیون نفر دز اول واکسن کرونا و حدود ۲۲ میلیون نفر دز دوم واکسن را تزریق کرده و هیچ منعی برای واردات واکسن به کشور نداریم که دستور رئیس جمهور است. ما پیش‌بینی می‌کنیم که تا سه ماه آینده به واکسیناسیون مورد نیاز حدود ۷۰ درصد برسیم. قرار شده است که وزارت بهداشت میزان تاثیر گذاری منع تردد‌ها را اعلام کند که هنوز این موضوع را به ما نگفته است. افرادی که واکسن زده اند در تردد‌ها جریمه نخواهند شد که قرنطینه هوشمند نیز همین مسئله است.

اسماعیلی تاکید کرد: این احتمال وجود دارد که در بین چندین میلیون نفر دو نفر به اشتباه جریمه شوند. از اول آبان ماه افرادی که دو دز واکسن را تزریق کرده اند مشمول جریمه نخواهند بود. یکی از بحث‌ها که والدین از آن استقبال کرده اند  بحث بازگشایی دانشگاه و مدارس است در حال حاضر در ۱۱۷ کشور بازگشایی انجام شده است وهیچ  اجباری به حضور فیزیکی دانش آموزان نبوده است. دانشجویانی که دو دز واکسن را زده اند می‌توانند در کلاس‌ها حضوری باشند. مصوبات تزریق واکسن برای سنین ۱۸ سال به بالا است.

او افزود:کارمندانی که واکسن زده الزام به رفتن به سرکار هستند. کارمندان برای رفتن در سرکار باید دو دز واکسن را تزریق کنند و از  آبان ماه حضور کارمندان که واکسن را تزریق کرده در سر کارحاضر می شوند.

اسماعیلی افزود: در حال حاضر ۵/۷ میلیون نفر در کشور به بیماری کرونا مبتلا شده و متاسفانه در حدود ۱۲۳ هزار نفر بر اثر این عارضه فوت کرده اند. مسافرت‌ها روند بیماری را تغییر می‌دهد و تا به امروز ۸ شهر قرمز، ۱۰۸ شهر نارتجی، ۲۴۷ شهر زرد و ۸۵ شهر آبی در کشور وجود دارد.

او گفت: متاسفانه در برخی از شهرستان‌ها مراسم‌ها به صورت فشرده انجام می‌شود که دلیل آن‌ها تزریق واکسن است در صورتی که واکسن تنها از مرگ و میر جلوگیری خواهد کرد.


بیشتر بخوانید:

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۲۷ مهر ۱۴۰۰
پس اونایی که واکسن زدن؛ کرونا گرفتن و مردن چی؟! کی جواب اونا رو باید بده؟! چرا با این وجود اجباری می کنند؟! کاش تو زمینه های دیگه هم اینقدر فعال بودن!!! واکسن کرونا به راحتی وارد میشه اما داروی بیماران خاص و سرم به سختی پیدا میشه؟!!! آلمانی که تو جنگ سلاح های شیمیایی داد به صدام؛ حالا واکسن هدیه میکنه؟!!!!
آخرین اخبار