به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی صفر ماکنعلی رئیس سازمان دامپزشکی در رابطه با آنفلوآنزای پرندگان گفت: از ۳۱ شهریور سال ۹۹ تا یک مهرماه ۱۴۰۰ ما کل موج را در ۶۵ نقطه کشور شناسایی، تعیین قطعی، مهار و معدوم کردیم. اما در موج جدید که از اواسط شهریور ماه است تاکنون هیچ موردی از نشانه بیماری شناسایی نشده است .
او در ادامه گفت: باتوجه به اینکه از اواسط شهریور ماه با مهاجرت پرندگان در اکو سیستم خاص و محلی که گذر زمستانی این پرندگان است با کاهش دما و برودت هوا ممکن است که ویروس طیور و پرندگان وحشی، اهلی و بعد صنعتی مورد حمله قرار دهد، ابلاغیهای اعلام شد که چند محور دارد.
به گفته این مقام مسئول محور ابتدایی آماده باش کامل برای ۱۹ استان کشور برای شبکه تشخیصی مولکولی پیشرفته است، محور دوم آماده باش واکنش سریع است که ۹۲ تیم دارد تا در صورت هر گونه رخداد احتمالی عملیات انجام دهند و محور سوم هم بحث آماده باش مزارع پرورشی طیور به ویژه مزارع پرورش مرغ تخم گذار است.
او در ادامه اظهار کرد: شناسایی، تایید و تشخیص ،مهار و مختومه صورت گرفته یعنی اجازه ندادیم این ویروس طیور صنعتی را درگیر کند.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: در رابطه با بحث پرندگان وحشی تیمهای مشترکی با سازمان محیط زیست داریم که رصد و پایش غیر فعال شده است تا در صورت بروز هر گونه مشکل و تلفات غیر طبیعی در مناطق آمادگی لازم وجود داشته باشد تا از ورود ویروس به سایر طیور جلوگیری شود.
ماکنعلی گفت: در رابطه با واکسن طیور ما یک برنامه واکسیناسیون پیشگیرانه هدفمند داریم در ۷ استان آذربایجان شرقی، قزوین، البرز، تهران، قم مرکزی و اصفهان ۱۰۰ درصد واحد هدف را واکسینه کرده ایم. در کل اقدامات پیشگیرانه را برای طیور صنعتی که مهمترین آن بحث واکسیناسیون است، به طور صد درصدی عملیاتی کرده ایم. بر این اساس تمام مناطقی که احتمال درگیری با ویروس را دارند صد درصد تحت پوشش واکسیناسیون قرار داده ایم.
رئیس سازمان دامپزشکی در پایان اظهار کرد: در رابطه با طیور روستایی نیز اعلام شده است که هر گونه تلفات گزارش شود و به محض گزارش، تیمهای ما برای بررسی و اقدامات لازم اعزام میشوند. در تمام استانها نیز شماره تلفن خاصی را اعلام کرده ایم تا گزارشات را دریافت کند، اما نزدیکترین راه مراجعه به اداره دام پزشکی محل است و شماره ۱۵۱۲ برای گزارشات وجود دارد.
انتهای پیام/