به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، فاطمه حبیبی معاون فرمانداری همدان با اشاره به اینکه ۳۰ مهر ماه در تاریخ همدان یادآور خروش دانش آموزان و دانشجویان انقلابی علیه ظلم و استبداد رژیم درسال ۵۷ و سر منشا حماسه ۱۳ آبان است ،گفت: حماسه ی ۳۰ مهر واقعهای است که به جرات میتوان آن را سر منشا حماسه ۱۳ آبان دانست، اما این حماسه آفرینی بر اثر گذشت زمان غبار فراموشی به خود گرفته و نسل کنونی کمتر اطلاعاتی از آن دارد.
سی ام مهر ماه در تقویم تاریخ همدان یادآور روز خروش دانش آموزان و دانشجویان انقلابی علیه ظلم و استبداد رژیم شاهنشاهی در سال ۵۷ است، واقعهای که به جرات میتوان آن را سر منشا حماسه ۱۳ آبان دانست؛ اما این حماسه آفرینی بر اثر گذشت زمان غبار فراموشی به خود گرفته و نسل کنونی کمتر اطلاعی از آن دارد.
با توجه به اسناد و گفته شاهدان عینی واقعه ۳۰ مهر سال ۵۷، در شهر همدان تظاهرات و راهپیمایی در خیابانهای شورین و بوعلی توسط دانش آموزان، دانشجویان و فرهنگیان شروع شد که این تظاهرات دو دلیل اصلی داشت.
علت اصلی آن بازداشت یک دختر سال اول نظری در تظاهرات روزهای قبل و شایعه هتک حرمت و تجاوز به عنف یکی از ماموران شهربانی در بازداشتگاه به وی بود که این دختر پس از چند روز بازداشت آزاد، و سپس خودکشی میکند. گفته میشود که وی در وصیتنامه خود علت خودکشی را تجاوز به عنف در بازداشتگاه اعلام کرده بود.
پس از آن خانواده این دختر در مقابل دبیرستان پروین اعتصامی به گریه و زاری پرداختند و خواستار رسیدگی به موضوع شدندو به همین دلیل دانش آموزان و دانشجویان خشمگینتر از همیشه تظاهرات کردند.
همچنین علت دیگر این حرکت، آتش سوزی در مسجد جامع کرمان اعلام شد و این دو علت باعث حرکت خودجوش مردمی و کوبنده مردم همدان و تیراندازی ماموران شاهنشاهی و درگیری مردم با ماموران و شهید و مجروح شدن عدهای از مردم شد.
میتوان گفت که این واقعه نقطه عطف حرکت انقلابی مردم در روز ۱۳ آبان و به ثمر نشستن انقلاب اسلامی شد که متاسفانه در مورد این روز کم لطفی و کمتر به مردم شناسانده شده است و حتی نسل جدید دیار همدان نیز از آن بی اطلاعند.
او درجلسه ستاد بزرگداشت سی ام مهرماه ادامه افزود: پس از گذشت چند سال از آن حماسه جاوید، با گرامیداشت ۳۰ مهر و تأکید بر ولایت پذیری و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت ، حماسه سازی دانش آموزان سی مهر ماه سال ۵۷ همدان به عنوان الگوی مناسب به دانش آموزان و نسل جوان معرفی می شود.
معاون فرماندار همدان گفت: رویداد ۳۰ مهرماه در قالب نمایشگاه و روایات باید روایتی برای نسل امروز باشد.
حبیبی با اشاره به اینکه باید واقعه ۳۰ مهر را در کتابهای درسی گنجاند بیان کرد: برنامههای بزگداشت ۳۰ مهر ماه باید از زبان دانش آموزان روایت شود، تا دانش آموزان بدانند ۳۰ مهر از کجا شروع و به کجا ختم میشود.
او در ادامه تاکیدکرد: واقعهای ۳۰ مهر فقط نباید متوقف به ۳۰ مهر باشد و باید این واقعهای حماسه آفرین گسترده و در کلاسهای درسی برای دانش آموزان گفته شود.
معاون فرماندار همدان با اشاره به برنامههای ۳۰ مهر ماه در همدان بیان کرد: نصب بنر و پوستر در فضای شهری همدان، برگزاری نمایش ۳۰ مهر به صورت مجازی در برنامه شاد برای دانش آموزان، ارسال پیامکهای با محتوای ۳۰ مهر برای دانش آموزان، اجرای برنامههای رادیویی با دو مستند در موج مهربانی و رادیو محله ، یادواره رادیویی برای شهدا در ۳۰ مهر به صورت زنده، پخش مستند ۳۰ مهر در سیما، گزارشهای خبری با موضوع ۳۰ مهر از شبکه استانی همدان از برنامه های برگداشت حماسه سازی دانش آموزان همدانی است.
انتهای پیام/م