مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به لزوم پیشگیری و کنترل آفات اول فصل کلزا، سموم توصیه شده را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه راب یا لیسک‌ها از آفات مهم و قابل توجه در هنگام سبز شدن کلزا بوده که با تغذیه از برگ‌های لپه‌ای و برگ‌های اولیه عمدتاً از حاشیه مزارع شروع به خسارت می‌کنند،گفت:  به محض مشاهده اولین علائم خسارت می‌توان از طعمه مسموم متالدهید به میزان ۵ تا ۶ کیلوگرم در هکتار یا طعمه مسموم فریکول به میزان ۵ گرم در مترمربع ترجیحاَ در حاشیه مزارع استفاده کرد.

او افزود: جمعیت لارو‌های برگخوار در اوایل پاییز در مزارع کلزا و برخی از سبزیجات برگی افزایش می‌یابد که در صورت مدیریت نکردن خسارت قابل توجه وارد می‌کنند.

زاغی گفت: حذف علف‌های هرز حاشیه مزارع در صورت مشاهده اولین علائم خسارت لارو‌های سنین پایین آفت مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم توصیه شده از جمله آوانت به میزان ۳۰۰ سی سی، ماترین (روی اگرو) به میزان ۰.۵ لیتر، فوزالن (زولون) ۳۵%EC یا دورسبان به میزان ۲ لیتر در هکتار تاکید می‌شود.

او کک را از دیگر آفات اول فصل کلزا دانست و افزود: حشرات کامل کک‌ها سوسک‌های جهنده به رنگ سیاه براق، قهوه‌ای یا آبی تیره هستند که از پارانشیم برگ‌های اولیه کلزا تغذیه کرده و برگ‌ها را به صورت توری (سوراخ سوراخ) در می‌آورند.

زاغی گفت: برای پیشگیری از خسارت آفت یاد شده، ضدعفونی بذور کلزا قبل از کاشت با حشره کش گاچو به میزان ۱۴ گرم یا حشره کش کروزر به میزان ۱۰ سی سی برای هر کیلو بذر توصیه و تاکید می‌شود، اما در صورت عدم ضدعفونی بذور پس از سبز شدن کلزا در صورت بالا بودن جمعیت و مشاهده خسارت، مبارزه شیمیایی با کک‌ها در حاشیه مزارع با حشره کش کنفیدور به میزان ۴۰۰ سی سی یا حشره کش مالاتیون به میزان یک لیتر در هکتار توصیه می‌شود.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار