به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، قادری فر معاون وزیر جهاد و رئیس سازمان تعاون روستایی کشور گفت: با توجه به ظرفیتهای دانشگاهی که در تربت حیدریه فراوان است باید نگاه به حوزه زعفران ابتدا در حوزه ارزش افزوده این طلای سرخ باشد و بر همین اساس لازم است مرکز رشد تربت حیدریه به مرکز نوآوری زعفران ایران تبدیل شود.
او افزود: خوشبختانه تربت حیدریه به دلیل ورود بخش خصوصی و فعالیت کارخانه طلای سرخ و همچنین جامعه دانشگاهی ظرفیت راهاندازی این زنجیره ارزش افزوده را دارد و رسالت سازمان تعاون روستایی بهعنوان یک نهاد حاکمیتی در کنار بخش خصوصی حامی و ناظر فعالیتهای اقتصادی روستاییان است تا بتواند درصد کسب و کار در روستاها را با فعالیتهای اقتصاد محور افزایش و آن را به نفع مردم و کشاورزان تغییر دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تعاون روستایی کشور از برند سازی محصول زعفران توسط ایران بهعنوان یکی از شاخصههای مهم ضریب نفوذ در بازارهای جهانی یاد کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه قطب تولید این محصول ایران است باید با استفاده از برندسازی بهنام ایران ضریب نفوذ در بازارهای جهانی را در دست بگیریم.
قادری فر با اشاره به اینکه زنجیره هوشمند سازی زعفران با فناوری نوین باید بهصورت هدفمند و قانونی دنبال شود، بیان کرد: مجموعه طلای سرخ در تربت حیدریه که با اوسک جهانی میشود بزرگترین افتخارش آن است که چراغ خانه کشاورز را روشن نگه میدارد و این ارزش ذاتی قابل تقدیر و رسالت نهادهای حاکمیتی آن است که از این جریان به نفع مردم استفاده کنند.
همچنین محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی در این آئین گفت: به دو دلیل عمده نوسانات قیمت زعفران در بازار وجود دارد؛ نکته اول توهم پولی همراه با تورم و افزایش قیمت دلار و نکته دوم، مافیای شکل گرفته زعفران با استفاده از نهادهایی که به آن وجهه قانونی داده شده بود و از فضای بهوجود آمده سوء استفاده کردند را میتوان دو دلیل عمده وضعیت زعفران در این سالها یاد کرد.
او افزود: اقتصاد یک امر دستوری نیست و باید مسیر درست را طی کند که سال گذشته برای زعفران با برخی به اصطلاح نهادهای دخیل در زعفران سر یک میز نشستیم که حداقل ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سبدگردانی افراد دور آن میز بود و به آنها اعتماد کردیم، اما در ادامه مسیر متوجه شدیم روی دیوار این افراد نمیتوان یادگاری نوشت.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه با بیان اینکه از سال گذشته بازار سرمایه را تحکیم کردیم، ادامه داد: اکنون قیمت نگین زعفران بیشتر از ۲۶ میلیون تومان است که بخشی از آن به دلیل کمبود محصول است، اما یک ماه قبل در وزارت جهاد کشاورزی سیاست بسته حمایتی زعفران و کف قیمت تضمینی یعنی ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای نگین را اعلام کردیم که یک قیمت صیانتی و حمایتی است و چنانچه کشاورز نتوانست به قیمت بالاتر زعفران خود را بفروشد تا پایان شهریور سال آینده مکانی باشد که محصول او را با کف قیمت خریداری کند.
بیشتر بخوانید
زنگنه بیان کرد: از کشاورزان درخواست میکنم که به شایعات توجه نکنند چرا که حداقل ۵ هزار میلیارد تومان برای منابع مالی برای خرید حمایتی زعفران تامین شده و دولت مصمم و پای کار است.
زعفران باید به قیمت واقعی خود برسد
او با بیان اینکه زعفران باید به قیمت واقعی خود برسد، تصریح کرد: زعفران باید به قیمت واقعی خود برسد و زنجیره تولید و ارزش افزوده زعفران در این منطقه شکل بگیرد.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه تاکید کرد: قیمت نگین زعفران اکنون هر کیلوگرم ۲۶ میلیون تومان خریداری میشود و سیاستهای دولت را برای امسال تعیین و کف قیمت زعفران را مشخص کردیم و تا شهریور ماه سال آینده هر کشاورزی که نتواند محصول زعفران خود را به فروش برساند میتواند در مرکز خرید حمایتی زعفران، محصول خود را بفروشد.
زنگنه اظهار کرد: در ابتدای دهه ۹۰ و با افزایش قیمت دلار، زعفران کیلویی سه هزار دلار در ایران فروخته میشد، اما امروز این رقم کاهش یافته و به کیلویی ۵۸۰ دلار رسیده و با همین رقم صادر میشود و قیمت زعفران ثابت مانده است و مافیای زعفران هم از این شرایط استفاده و با استفاده از بعضی نهادها، وضعیت بدی را برای کشاورز ایجاد کرده است و کشاورز حتی توان تهیه محصول خود را هم ندارد.
او افزود: سال گذشته بازار سرمایه را برای حمایت از زعفران تحکیم کردیم، بخش خصوصی هم در قالب شرکت تعاونی سهامی عام ایجاد شده و از سال بعد زعفرانکاران تربت حیدریه نیازی به خرید دولت ندارند و خود تعاونی، محصول زعفران را خریداری میکند.
انتهای پیام//ا.غ