به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چطور چنین چیزی در ۴۵۰۰ سال پیش امکانپذیر بوده است؟ اهرام جیزه برای قرنهای متمادی محققان را در شگفتی فرو برده؛ نَه فقط به خاطر محفظههای پنهان و حفرههای رازآلود، بلکه به خاطر احداث سازههای شگفتانگیز بدون دسترسی به فناوریهای مدرن. همتراز بودن کامل و بی نقص سازهها یکی از عجیبترین مسائل به شمار میرود.
بخشهای مربع ۱۳۸.۸ متری هرم بزرگ جیزه که با عنوان «هرم بزرگ خوفو» نیز شناخته میشود، خیلی راست و مستقیم هستند و در امتداد نقاط اصلی (شمال – جنوب – شرق – غرب) هم ترازی نسبتا کاملی با هم دارند. «گلن دَش» باستانشناس و مهندس در مقاله جدیدی در مجله «معماری مصر باستان» مینویسد: «سازندگان هرم بزرگ خوفو این سازه بزرگ را با دقتی بهتر از چهار دقیقه کمانی یا همان یک پانزدهمِ یک درجه با نقاط اصلی همتراز کردند. در واقع، هر سه هرم بزرگ مصر همترازی قابل توجهی با یکدیگر دارند. انتظار نمیرود که چنین دستاوردهایی مربوط به دورهای از تاریخ باشد که در آن خبری از پهباد، رایانه و سایر فناوریهای پیشرفته نیست. هر سه هرم قدری برخلاف عقربههای ساعت از چهار نقطه اصلی قرار دارند.»
اگرچه فرضیههای زیادی در رابطه با نحوه ساخت این اهرام وجود دارد (مثلا، استفاده از ستاره قطبی برای همترازی اهرام یا سایه آفتاب)، اما هیچکس تاکنون قادر به فاش این راز نشده است. حالا «گلن دش» ایده سادۀ دیگری دارد. تازهترین تحقیقات او نشان میدهد که مصریان در حدود ۴۵۰۰ سال قبل توانستند از نقطه اعتدال پاییزی برای حصول همترازی کامل استفاده کنند. نقطه اعتدال به دو لحظه در طول سال اطلاق میشود که صفحه استوای زمین از مرکز دیسک خورشید عبور میکند و طول روز و شب تقریبا یکسان میشوند. «دَش» برای پی بردن به این موضوع، به یک آزمایش دست زد. او آزمایش خود را در نقطه اعتدال پائیزی در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۶ با ابزاری برای انداختن سایه آغاز کرد.
او نقطه سایه را در بازههای معمولی دنبال کرد و یک منحنی صاف از نقطهها را به وجود آورد. در پایان روز، او نقاط منحنی را به هم وصل کرده و به خط نسبتا کاملی دست یافت. این روش به روش دایره هندی نیز معروف است و میتوانید با جزئیات آن در زیر آشنا شوید. در نقطه اعتدال، درخواهید یافت که نقطه اوج سایه در خط مستقیمی قرار دارد و جهتگیری آن دقیقا به سمت شرق-غرب است. او همچنین نشان داد که درجه خطا قدری مخالف عقربههای ساعت است که به خطای نسبی یافت شده در همترازی اهرام خوفو، خافره و هرم سرخ در داهشور شباهت دارد.
این آزمایش در کانتیکت آمریکا به انجام رسید، اما دَش بر این باور است که چنین آزمایشی با همان تاثیر در مصر هم میتواند انجام بگیرد. در حقیقت، تمامی آن چیزی که مصریان باستان برای همترازی اهرام داشتهاند، فقط یک روز تمیز و آفتابی بود. او افزود که مصریان احتمالا توانستند با شمردن ۹۱ روز قبل از نقطه انقلابین تابستان به محاسبه نقطه اعتدال پائیزی بپردازند. البته شواهدی قوی از صحت این آزمایش هنوز در دست نیست.
دش مینویسد: «متاسفانه مصریان سرنخهای اندکی برای ما به جا گذاشتند. هیچگونه اسناد مهندسی یا برنامههای مهندسی یافت نشده است که چگونگی همترازی اهرام را توسط مصریان نشان بدهد.» جزئیات بیشتر این پژوهش در The Journal of Ancient Egyptian Architecture منتشر شده است.
منبع: بیگ بنگ
انتهای پیام/
به نام خداوند جان و خرد.که از این اندیشه برتر بر نگذرد.
اهرام مصر علمی است مخصوص پارسا...اما احسنت به دانشمندانی که به غیر فارسی زبان هستند و علوم را میشکافند.
اهرام مصر را اگر دانستی!
تو میدانستی.؟
اهرام مصر چطور درست شده ؟
علم ساخت این اهرام از کجا اومده ؟
خب خیلی ساده و روشنه
چند نفر از قوم پارس رفتن مصر و با دانش ذاتی که داشتن این اهرام رو ساختن همانطور که دیوار چین رو ساختن