عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: مطالعه برنامه‌های توسعه‌ای برای بندر بوشهر و ۱۰ بندر تجاری دیگر این استان انجام شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، محمدرضا اله یار عضو هیات عامل و معاون مهندسی و توسعه امور زیر بنایی سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: با توجه به ۹۳۷ کیلومتری مرز ساحلی استان بوشهر با خلیج فارس، ضرورت توسعه متوازن و پایدار این مناطق به شدت احساس می‌شود از این رو برنامه‌ریزی‌های مفصلی برای سواحل این استان در سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی کشور پیش بینی و طرح ریزی شده است.

او افزود: پیرو طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور به عنوان یک سند بالا دستی، سازمان بنادر و دریانوردی موظف شد برای آوردن آن در مقیاس استانی اقدام کند که در این زمینه بعد از هرمزگان، دومین استانی که طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی آن تهیه شد، استان بوشهر بود که تمامی شهرستان‌های ساحلی را نیز شامل می‌شود.

معاون مهندسی و توسعه امور زیر بنایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: یکی از اهداف اصلی این طرح تهیه برنامه بلند مدت برای استفاده از ظرفیت‌های دریا است که برای هر شهر برنامه اجرایی و نقشه عمل پیش بینی شده است.

اله یار عنوان کرد: این مطالعات نهایی شده است و در حال طی مسیر در شورای برنامه ریزی استان است که امید داریم هر چه سریع‌تر از سوی شورای برنامه ریزی استان ابلاغ و به عنوان یک سند بالادستی توسعه سواحل استان به‌کار گرفته شود.

او گفت: در این مطالعات، جنبه‌های مختلف زیست محیطی، پدیده‌های دریایی، ظرفیت‌های تجاری و بازرگانی، ظرفیت‌های گردشگری و مسافری دریایی و همچنین موضوعات مختلف با پدافند غیرعامل و سیاسی- امنیتی دیده شده است.

معاون مهندسی و توسعه امور زیر بنایی سازمان بنادر و دریانوردی توضیح داد: برای توسعه بنادر اصلی و فرعی استان بوشهر، بندر بوشهر به‌عنوان بندر اصلی و ۱۰ بندر تجاری این استان به‌عنوان بندرهای فرعی در نظر گرفته شده‌ است که در قالب طرح جامع بنادر بازرگانی، طرح توسعه بندر بوشهر تا افق ۱۴۰۴ و بندرهای فرعی نیز به صورت توسعه ۱۵ ساله در سه گام ۵ ساله دیده شده است.


بیشتر بخوانید


اله یار افزود: این طرح تنظیم شده و تمامی برنامه‌های توسعه‌ای برای این افق به تفکیک هر سال چه در حوزه زیرساختی و چه در حوزه تجهیزات مورد نیاز پیش بینی و مشخص شده است که گام به گام بر اساس آن توسعه‌ها رقم خواهد خورد.

او اشاره کرد: گام اول استقرار طرح‌های جامع و طرح‌های ساماندهی جامع بنادر اصلی و فرعی که همان طرح‌های مطالعاتی هستند، به پایان رسیده است و مراحل اجرایی آن نیز در سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.

عضو هیات عامل و معاون مهندسی و توسعه امور زیر بنایی سازمان بنادر و دریانوردی، یکی دیگر از موارد توسعه‌ای دریا محور را طرح‌های توسعه جزایر عنوان کرد و گفت: براساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری و کارگروه ساماندهی سواحل و بنادر و جزایر کشور، سازمان بنادر و دریانوردی ماموریت پیدا کرده که برنامه ترویج راهبردی توسعه جزایر کشور را اجرا کند که در استان بوشهر نیز جزیره خارگ جزء آن است و امید داریم با پایان طرح مطالعاتی آن تا پایان امسال، شاهد تصویب و اجرای این مطالعات در سال آینده باشیم.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.