به گزارش خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چک در نظام بانکی به عنوان یکی از مهم ترین ابزار های نظام پرداخت شناخته شده است؛ اما در سال های اخیر روبه رو شدن افراد با چک های برگشتی دید بسیار بدی نسبت به این نوع ابزار پرداختی به وجود آورده است. برای جلوگیری از افزایش چکهای برگشتی در چند سال گذشته اقداماتی در دستور کار قرار گرفته شد که یکی از آنها اصلاحات جدید قانون چک در مجلس بود. در این راستا از مهمترین راههای جلوگیری از افزایش چکهای برگشتی، راهاندازی سامانه صیاد از سوی بانک مرکزی بود.
در این شیوه، شعب بانکی قادر به صدور دسته چک نیستند و متقاضی دستهچک از طریق سامانه بانک مرکزی اعتبارسنجی شده و دستهچک برایش صادر میشود.
با راهاندازی این سیستم یکپارچه صدور چک، اطلاعات چک بهصورت آنلاین در دسترس متقاضیان است که امکان شناسایی و اعتبارسنجی را فراهم میکند. این سیستم باعث منحصربهفرد بودن چک و آنلاین بودن آن بدون در نظر گرفتن بانک صادرکننده میشود. بنابراین باتوجه به این قانون و ارائه دسته چکهای جدید که دارای تاریخ انقضا هستند، باید ثبت و انتقال و دریافت چک در سامانه چک صیادی انجام شود.
بیشتر بخوانید
در سامانه صیاد امکان استعلام پیشینه صادرکننده چک برای دریافتکننده وجود دارد که بزرگترین مزیت برای کاهش آمار چکهای برگشتی خواهد بود. با اجرایی شدن صدور دستهچکهای جدید که علاوه بر یک شکل بودن، در نحوه صدور نیز از روش یکسانی پیروی میکنند، ارتباط متقاضی دستهچک با شعبه به ارتباط متقاضی با سامانه صیاد تغییر میکند.
این سرویس برای کلیه کاربران در دسترس است و ورودی این سرویس صرفا کد صیادی است که یا به صورت دستی یا از طریق اسکن کد تصویری وارد میشود. پس از ورود کد صیادی، وضعیت اعتباری دارنده/دارندگان چک نمایش داده میشود.
از طریق تلفن همراه و ارسال کد ۱۶ رقمی موجود بر روی چکبه سر شماره ۷۰۱۷۰۱ میباشد پس از انجام این کار، یک گزارش استعلام چک مورد نظر برای فرد ارسال میگردد که در آن وضعیت اعتبار چک، عدم مفقودی و دزدی نبودن آن، برگشت نخوردن چک و سایر موارد از این دست قرار داده شده است.
انتهای پیام/