جنگنده‌های فانتوم و خلبانان آن‌ها نقش موثری در مقابله با حملات رژیم بعثی علیه کشورمان داشتند.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نیروی هوایی ارتش از پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز دفاع مقدس نقش پر رنگی در دفاع از کشورمان به خصوص در مقابله با ضد انقلاب در کردستان و مناطق عملیاتی غرب داشته است.

نیروی هوایی ارتش در هنگام تهاجم رژیم بعث به ایران اسلامی در ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۹ نیز به عنوان یک نیروی واکنش سریع وارد عمل شد و امیر سرلشکر خلبان شهید فکوری فرمانده وقت این نیرو با طراحی عملیات ۱۴۰ فروندی نخستین پاسخ به تجاوز ارتش بعثی را به صدام داد.

اگر بخواهیم نقش نیروی هوایی ارتش را در دوران دفاع مقدس بیان کنیم باید بگوییم که اگر خلبانان نیروی هوایی و پشتیبانی‌های آنان نبود شاید بسیاری از عملیات‌های دریایی و زمینی مانند عملیات مروارید و والفجر ۸ نیز به پیروزی نمی‌رسید. این نیرو از پایان دفاع مقدس تا کنون هم در عرصه‌های خودکفایی، ساخت و تولید تجهیزات جدید و به روز هم از نیرو‌های پیشگام در نیرو‌های مسلح به شمار می‌رود.

حاج حسین و جنگنده اف‌چهاری که روی سر بعثی‌ها خراب شد

این نیرو از نخستین روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی و بعد‌ها در طول دفاع مقدس علاوه بر عملیات‌های مهمی، چون حمله به الولید یا اچ ۳، حمله به اوسیراک، کمان ۹۹، بمباران شهر کوت و بسیاری دیگر از عملیات‌ها نقش مهمی در نابودی توان نظامی ارتش بعثی داشت و در این راه شهدای بسیاری را هم به انقلاب و کشورمان تقدیم کرده است. نخبگان نیروی هوایی ارتش توانستند عملیات‌های بسیاری را علیه دشمن بعثی طراحی و اجرا کنند که تا آن زمان شاید نظیر آن در دنیا وجود نداشت. این نوابغ و نخبگان نه تنها با این عملیات‌ها توانستند دشمن بعثی را مجبور به پذیرش شکست کنند، بلکه کارشناسان نظامی جهان را هم به حیرت واداشتند.

حاج حسین و جنگنده اف‌چهاری که روی سر بعثی‌ها خراب شد

خلبانان جنگنده‌های اف‌۴ و اف‌۵ نیز از شجاع‌ترین و بهترین خلبانان ایران هستند؛ خلبانانی از جمله شهید فریدون ذوالفقاری، شهید علیرضا یاسینی، شهید حسین خلعتبری، فرج‌الله براتپور، شهید مصطفی اردستانی و هوشنگ آغاسی بیگ. اف ۵‌ها و اف۴‌های ایرانی نیز ستون‌های زرهی رژیم بعث را در دشت خوزستان به گونه‌ای مورد هدف قرار دادند که دشمن نتوانست به هدف خود برای تصرف جنوب خوزستان و دزفول دست پیداکند. باید توجه کنیم که خلبانان ایرانی باعث شدند تا صادرات نفت عراق تحت از حدود دو میلیون بشکه به ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

حاج حسین و جنگنده اف‌چهاری که روی سر بعثی‌ها خراب شد

نبرد‌های هوایی خلبانان ایران اسلامی علیه رژیم بعثی عراق نیز بخشی جذاب از جنگ است که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است. اف۱۴‌های ایران در دست خلبانان بزرگی، چون یدالله خلیلی، اسدالله عادلی، حسین خلیلی، جلیل زندی، فضل‌اله جاویدنیا و ده‌ها مرد بزرگ دیگر نه تنها هشت سال مانع تسلط هوایی دشمن بر آسمان ایران شدند، بلکه حدود ۱۳۰ (پیروزی هوایی ثبت شده) تا ۱۹۰ (پیروزی غیررسمی) را کسب کردند. در حالی که دشمن تنها توانست پنج فروند اف۱۴ ایران را ساقط کند.

وظایف نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس و جنگ تحمیلی

نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس به طور کلی چهار وظیفه اصلی را انجام می‌داد که عبارتند از؛ شناسایی هوایی، ترابری هوایی تاکتیکی، انهدام زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی رژیم بعث عراق و دفاع از تاسیسات زیربنایی کشور. در این بین، اما یکی از مهم‌ترین وظایف این نیرو در دفاع مقدس انهدام و نابودی مقرهای دشمن بعثی بود. یعنی همان نقاطی که باید منهدم می‌شدند تا در موج حملات دشمن بعثی علیه کشورمان وقفه ایجاد شود. در این میان نقش جنگنده های فانتوم و خلبانان آن در اجرای این وظیفه بسیار مهمی و حیاتی بود.

حاج حسین و جنگنده اف‌چهاری که روی سر بعثی‌ها خراب شد

حاج حسین و جنگنده اف‌چهاری که روی سر بعثی‌ها خراب شد

امیر سرلشکر خلبان شهید حسین غلامیان یکی از خلبانان شهید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در نخستین روز از شهریورماه سال ۱۳۲۷ در یکی از روستا‌های جاده چالوس از توابع کرج چشم به جهان گشود. دوران تحصیلات ابتدایی و راهنمایی در روستای چاران از توابع ارنگه در چالوس گذراند و در آن جا بود که معلمانش درب گنجینه‌های دانش و معرفت را به روی او گشودند. حسین برای ادامه تحصیلاتش در مقطع دبیرستان به تهران سفر کرد و موفق اخذ دیپلم در رشته طبیعی شد.

او نیز همچون سایر هم سن و سالانش که به پرواز علاقه داشتند وارد نیروی هوایی ارتش شد و آموزش‌های مقدماتی را در ایران و آموزش‌های عالی و پیشرفته را نیز در آمریکا طی کرد. پس از گذراندن دوران ۲ ساله آموزش خود به ایران بازگشت و طبق امریه ستاد نیروی هوایی ارتش به گردان جنگنده‌های شکاری اف ـ ۴ پیوست. حسین پس از بازگشت نیز همراه با سیل خروشان مبارزات مردمی برای پیروزی انقلاب اسلامی نیز همراه شد و در پخش اعلامیه‌ها و نوار‌های سخنرانی حضرت امام خمینی (ره) فعالیت‌های بسیاری را انجام داد.

حاج حسین و جنگنده اف‌چهاری که روی سر بعثی‌ها خراب شد

خلبان حسین از آغاز تهاجم بعثی‌ها علیه کشورمان لباس رزم را بر تن کرده و پرواز‌های رزمی خود را آغاز کرد تا با دشمن مقابله کند. او در پرواز‌های رزمی و در سرکوبی مواضع دشمنان در انهدام پایگاه‌ها و تأسیسات نظامی و اقتصادی آن‌ها فعالیت‌های چشم گیری داشت.

آخرین پرواز امیر سرلشکر خلبان شهید حسین غلامیان در ساعت ۶ صبح هفتمین روز از خردادماه سال ۱۳۶۰ انجام شد. او پس از بمباران موفق مواضع حیاتی دشمن بعثی در هنگام بازگشت به ایران توسط سامانه‌های ضد هوایی دشمن مورد حمله قرار گرفت و در اثر اصابت موشک به هواپیمایش به درجه رفیع شهادت نائل شد.

از این امیر سرافراز ارتش اسلام یک فرزند دختر به یادگار مانده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
خدا برکت بده به امریکا
Canada
ناشناس
۱۴:۲۴ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
مردانی پاک بیباک از هیولا ها . . . همه گونه وامدار خانوادهشان هستیم که کارستان شگفت پرواز کردند از زمین خاکی به اوج رستگاری همه دریادل پایدار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
خداوند ایشان را رحمت کند
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۲:۲۲ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
نیروی هوایی یک کشور،مشت آهنین آنست.این تذکرخطاب به مسئولین است:
هرچه زودتر نیرو وپرسنل گیری باحجم بالا ازمیان جوانان ونخبگان کشوررا برای اورهال نیروهوایی به شکوه گذشته، اجرایی وعملی کنید.(هم بخش فنی ومهندسی)(هم بخش نرم افزار وراهبردی)
باتشکر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
برای شادی روح شهدا صلوات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
باسلام
در تعجب هستم که یک رسانه از زحمات ‌وجانبازی های نیروی
هوایی مقاله نوشته
من به سهم خودم از این رسانه تقدیر میکنم
خلبان نیستم ،اما قبول زحمت فرمایید از رشادت ‌وجانبازی
های پدافند هم بگویید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
باسلام .تعجب نداره .دفعه اولی نیست که مقاله در باره جان برکفان نیروی هوایی نوشته و از زندگی قهرمانان آن یاد شده ظاهرا اولین باری هست که به این رسانه سر میزنید.و خبر ندارید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
دستانش درد نکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۸ مهر ۱۴۰۰
البته الان هزینه ساخت جنگنده خیلی بالاست.
بهترین سلاح جنگی هوایی ارزون قیمت فقط پهباد هستش.
آخرین اخبار