پژوهشگران با انجام یک مطالعه بر روی سه نوع خرمای مضافتی، پیارم و زاهدی، عنوان کردند که خرما می‌تواند منبعی برای باکتری‌های پروبیوتیک باشد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،پروبیوتیک‌ها؛ میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، باعث سلامتی می‌شوند. تاثیر مفید باکتری‌های پروبیوتیک بر سلامت انسان و حیوان به نحو گسترده مورد مطالعه قرار گرفته و در موارد مختلف تایید شده است.

پروبیوتیک‌ها را می‌توان از منابع مختلفی مانند لبنیات و میوه‌ها استخراج کرد. بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که خرما می‌تواند یکی از موادغذایی مهم برای دستیابی باکتری‌های پروبیوتیک «باسیلوس» و «اسیدلاکتیک» باشد.

بر همین اساس پژوهشگران با انجام یک مطالعه، امکان استخراج باکتری‌های پروبیوتیک اسید لاکتیک و باسیلوس را از عصاره آبی سه نوع خرمای «مضافتی»، «پیارم» و «زاهدی» بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، ابتدا در آزمایشگاه عصاره آبی خرما، استخراج شد و سپس برای جداسازی باکتری‌ها، عصاره‌های استخراج‌شده، به محیط‌های کشت، انتقال داده شدند. پس از پنج روز کشت، مشاهده شد که کلونی‌ها یا مجموعه‌های باکتریایی در محیط کشت، شکل گرفتند. با انجام بررسی‌های میکروسکوپی، کلونی‌هایی که از نظر ظاهری مشابه باکتری‌های مورد نظر بودند، جداسازی شدند و مورد بررسی‌های دقیق‌تر بیوشیمیایی و مولکولی قرار گرفتند.

مشاهدات این آزمایشات نشان داد که باکتری‌های جدا شده از عصاره خرمای مضافتی متعلق به خانواده «لوکونوستوک مزانتروئیدس»، باکتری‌های جدا شده از خرمای پیارم متعلق به خانواده «باسیلوس سوبتلیس» و باکتری‌های جداشده از خرمای زاهدی متعلق به خانواده «ﭘﺪﯾﻮﮐﻮﮐﻮس ﭘﺎرواﻟﻮس» بودند. ارزیابی‌های انجام شده حاکی از این بود که هر سه نوع باکتری ویژگی‌های پروبیوتیک داشتند.

پژوهشگران این مطالعه با توجه به نتایج به دست آمده می‌گویند: بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که خرما در مجموعه غذاهای پروبیوتیک قرار دارد و می‌توان عصاره آبی خرما را برای غنی‌سازی و تهیه موادغذایی پروبیوتیک به کار برد.

به گفته این محققان؛ با توجه به ویژگی‌های باکتری‌های پروبیوتیک، می‌توان عصاره آبی خرما و یا گوشت خرما را برای جلوگیری از بیماری‌ها توصیه کرد.

در انجام این تحقیق مینا سیف‌زاده و محمد ربانی؛ پژوهشگران گروه زیست‌شناسی دانشگاه اصفهان و علی اصغر خانی‌پور از پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی بندرانزلی با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه تابستان سال جاری به صورت مقاله علمی با عنوان «شناسایی باکتری‌های پروبیوتیک عصاره آبی خرماهای مضافتی، پیارم و زاهدی» در نشریه پژوهش‌های سلولی و مولکولی (زیست‌شناسی ایران) منتشر شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل باقری
۱۳:۵۴ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
سلام و عرض خسته نباشید خدمت عوامل سایت باشگاه خبرنگاران
از شما عزیزان به خاطر اهمیت دادن به سلامتی مردم بسیار متشکرم
نکته ای به ذهنم رسید که گفتم بیان کنم
در سر تیتر خبر نوشتید عصاره خرما منبع باکتری های پروبیوتیک
همانطور که میدانید کلمه باکتری به صورت عامیانه برای مردم خبر از سلامتی نمی دهد
شاید عده ای که فقط سر تیتر خبر را میخوانند فکر کنند عصاره خرما دارای باکتری و مضر
لطفا در سر تیتر خبر بنویسید منبع باکتری های مفید پروبیوتیک
با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۵۹ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
احسنت به این نکته به جایتان
حقیقتش اول خودمم همین ذهنیت منفی رو داشتم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
دقیقا منم فکرم منفی شد