در مطالعه‌ای که به بررسی میزان استرس در مشاغل مختلف در دوران همه گیری کرونا پرداخته، مشخص شد کادر درمان بیشترین میزان استرس را تجربه کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس مطالعه جدیدی که در ۶ اکتبر در مجله دسترسی آزاد PLOS ONE توسط سباستین کوراز از بیمارستان دانشگاهی منتشر شد، کادر درمان، زنان و افراد زیر ۵۰ سال در اولین موج همه گیری کووید-۱۹ سطح استرس بالایی را تجربه کردند.

همه گیری کووید-۱۹ عامل استرس قابل توجهی برای مردم در سراسر جهان بوده است. کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، از جمله کارکنان پیراپزشکی، در طول این بحران سلامت در خط مقدم بوده‌اند. بسیاری از مطالعات بر استرس و نگرانی متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در این مدت متمرکز شده‌اند، اما مطالعات نسبتا کمتری استرس پزشکان را با کارکنان پیراپزشکی مقایسه کرده یا سایر عوامل خطر استرس را به طور کامل ارزیابی کرده‌اند.

در مطالعه جدید، کوراز و همکارانش از داده‌های COVISTRESS استفاده کردند، یک پرسشنامه بین‌المللی که به صورت آنلاین توزیع شده و اطلاعات جمعیت شناختی و مربوط به استرس را در طول همه گیری جمع آوری کرده است. محققان ۱۰ هزار و ۵۱ کارگر  شامل ۱۳۷۹ کارمند مراقبت‌های بهداشتی، ۶۳۱ پزشک و ۷۴۸ کارمند پیراپزشکی  از ۴۴ کشور را که این نظرسنجی را از ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۰ تکمیل کردند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

میزان استرس در موج اول همه گیری در مقیاس آنالوگ بصری از ۰ تا ۱۰۰ - در کل گروه ۳۳ ± ۵۷.۸، در پزشکان ۲۹.۱ ± ۶۵.۳، ۶۵ و در پرسنل پیراپزشکی به ترتیب ۲۷.۷، ۷۳، ۷۳.۶ بود. متخصصان مراقبت‌های بهداشتی افزایش سطح استرس بسیار بالا (بیش از ۸۰ درصد در مقیاس) را در مقایسه با سایر کارگران نشان دادند؛ در بین مشاغل، خطر استرس بسیار زیاد نیز در زنان در مقایسه با مردان، خطر استرس بسیار بالا برای کارکنان پیراپزشکی بیشتر از پزشکان بود. 


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.