به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، میلیونها انسان در سراسر دنیا همه روزه با اشتیاق زیاد خبرهای فضایی را دنبال میکنند. منظومه شمسی بهعنوان مجموعهای از سیارات در حال گردش به دور ستارهای غولپیکر اهمیت زیادی برای ساکنان سیاره آبی دارد و شناخت دقیق آن میتواند کلید حل بخش بزرگی از اسرار کیهان باشد.
دانشمندان برای مطالعه دقیقتر و جزئیتر منظومه شمسی آن را به لایهها و مناطق مختلفی تقسیم کردهاند. به طور کلی سه منطقه مختلف در منظومه شمسی وجود دارد که به ترتیب عبارتند از منظومه شمسی درونی، منظومه شمسی بیرونی و منطقه فرانپتونی. کره زمین به همراه سیارههای عطارد، زهره و مریخ در منظومه شمسی درونی قرار دارند و مشتری، زحل، اورانوس و نپتون نیز در منظومه شمسی بیرونی هستند. منظومه شمسی در اینجا به پایان نمیرسد بلکه ناحیهای با نام منطقه فرانپتونی نیز در این مجموعه وجود دارد. اطلاعات دانشمندان در مورد منطقه فرانپتونی بسیار محدود است، ولی به لطف تصاویر ارسالی از ماهوارههای مستقر در منظومه شمسی اکنون محققان میدانند در این منطقه تعدادی جرم کوچک یخی و سیاره کوتوله وجود دارد. از جمله سیارههای کوتوله منطقه فرانپتونی میتوان به پلوتون، هائومیا و ماکیماکی اشاره کرد.
بیشتربخوانید
سازمانهای فضایی در کشورهای مختلف دنیا هرساله با اجرای پروژههای وسیع تحقیقاتی و بهکارگیری ماشینهای فضایی پیشرفته میکوشند اطلاعات دقیقتری را از منظومه شمسی به دست آورده و اسرار این مجموعه را کشف کنند. یکی از مهمترین اکتشافات اخیر دانشمندان در این منطقه شناسایی احتمالی سیاره نهم بود که همچنان فرایندهای تحقیقاتی در مورد آن ادامه دارد. بدون شک در آیندهای نهچندان دور دانشمندان اطلاعات جدیدی از منظومه شمسی و اجرام آسمانی موجود در این مجموعه به دست میآورند.
منبع: آنا
انتهای پیام/