به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بانک مرکزی، جلسه مجازی «گروه ۲۴» در سطح معاونین، عصر امروز به ریاست پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی برگزار شد. در این جلسه، ضمن تهیه متن اولیه بیانیه پایانی گروه که به ریاست رئیس کل بانک مرکزی تشکیل میشود به گفتگو درخصوص ضرورت کمک نهادهای بین المللی برای بهبود شرایط اقتصادی کشورها در دوره پس از همهگیری ویروس کرونا پرداخته شد.
یادآور میشود که در این جلسه بر ضرورت همکاری بینالمللی به منظور دسترسی عادلانه تمام کشورها به واکسن کرونا و همچنین تولید واکسن جهت پیشگیری از ابتلای افراد در کنار تامین دارو، تجهیزات پزشکی از طریق افزایش میزان پرداخت تسهیلات با نرخ بهره پایین سازمانهای مالی بینالمللی به کشورهای کمدرآمد تأکید شد.
علاوه بر آن، با توجه به تغییرات سریع آب وهوایی و نگرانی ایجاد شده ناشی از آن، بر ضرورت همکاری گستردهتر صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی با سایر سازمانهای مالی بینالمللی جهت ایجاد دسترسی به تسهیلات بلندمدت کم بهره به کشورهای درحال توسعه به منظور گذر از وضعیت کنونی و انطباق با شرایط مناسب تأکید شد.
ذکر این نکته ضروری است که ریاست گروه ۲۴ که در اجلاس سالانه ۲۰۲۰ صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به مدت یک سال به ایران اعطا شده بود، در پایان اجلاس سالانه پیشرو به کشور گواتمالا واگذار میشود.
گفتنی است این گروه با قدمت طولانی متشکل از وزاری دارایی و روسای بانک مرکزی کشورهای در حال توسعه، از جمله ایران؛ که با ۲۴ عضو تشکیل شده بود اکنون ۲۸ عضو دارد؛ مکان مناسبی برای تبادل نظر کشورهای عضو در زمینههای اقتصادی و تدوین سیاستگذاریهای بهینه در جهت رشد و اعتلای آنان تلقی میشود. همچنین در قالب این گروه، فرصت همکاری و هماندیشی با سایر سازمانهای بینالمللی فراهم شده است.
خاطرنشان میشود، بیانیه پایانی گروه که خطاب به صندوق بین المللی پول (IMF) و بانک جهانی (WB) تهیه میشود، در واقع، بیانگر انتظارات و درخواستهای کشورهای در حال توسعه از این دو نهاد جهت ایجاد فضای بهتر و عادلانهتر اقتصادی است.
انتهای پیام/