رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گناباد گفت: ۱۱ موقوفه جدید در گناباد به ثبت رسیده‌اند که با اهداف برگزاری مراسم به مناسبت شهادت ائمه و حوزه سلامت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، وقف یکی از برترین مصادیق احسان و نیکوکاری است که در سامان‌دهی زندگی فردی و اجتماعی، نقش فراوانی دارد، این سنت حسنه که از پیامبر و ائمه (ع) برای ما به یادگار مانده است.

امروز بیست‌وهفتم ماه صفر در تقویم رسمی‌کشور به نام روز وقف نامیده شده است. اشاره به سابقه این نامگذاری علاوه بر اینکه کمک به اطلاعات تاریخی است، گامی‌ نیز در جهت آشنایی مردم با این سنّت حسنه است. همان سنتی که به رغم ظرفیت وسیع و قابلیت ذاتی آن برای رفع مشکلات رفاهی و اقتصادی جامعه و کمک به گسترش دانش و توسعة فرهنگ متاسفانه کارآیی لازم را آنطور که باید نداشته است. البته تلاش‌های بی‌شائبه کارگزاران وقف و متولیان قابل تقدیر است، اما به هر دلیل وضعیت موجود فاصله زیادی با اهداف متعالی وقف و امور خیریه دارد که بررسی علل و عوامل آن فرصت دیگر و فضای دیگری را می‌طلبد.

یکی از واقفان گنابادی که چندین وقف دارد و دوست ندارد نامی از او برده شود گفت: وقف خیر و برکاتی دارد که باید در طول دوران زندگی به آن برسید، مطمعن باشید اگر یک ریال وقف کنید اثر آن در زندگی شما صد ریال خواهد بود.

او افزود: تعریف درستی از وقف صورت نگرفته و مردم فکر می‌کنند باید زمین یا آب را حتما وقف کنند در صورتی که حوزه وقف بسیار گسترده است.


بیشتر بخوانید


وقف مشارکتی مهر مهدوی برای اولین بار در گناباد

علی گوهری سرپرست حوزه علمیه امام رضا (ع) گناباد گفت: مسأله وقف و اموال عمومى، با هدف توزیع عادلانه ثروت و مبارزه با فقر و یا تمرکز سرمایه، کمک مؤثرى است چرا که موقوفات، اموال را از مالکیت اشخاص حقیقى خارج کرده و به مالکیت عموم در مى‌‏آورد و همین امر از انباشته شدن ثروت‏‌ها در ملک اشخاص در حد زیادى جلوگیرى مى‏‌کند.

او افزود: در واقع تشویق اسلام به مساله وقف و اقدام پیشوایان بزرگ به آن، سبب شده بخش قابل توجهى از اموال از شکل خصوصى درآمده و رنگ عمومى به خود گیرد و در خدمت توده‏‌هاى عظیم اجتماع قرار گیردکه این خود گام دیگرى براى توزیع عادلانه ثروت محسوب مى‏‌شود.

سرپرست حوزه علمیه امام رضا (ع) گناباد ادامه داد: در راستای ایجاد وقف جدید در گناباد، حوزه علمیه گناباد اقدام به راه اندازی وقف مشارکتی نموده است. در این وقف مردم به هر میزان که تمایل داشته باشند وجهی را ماهیانه پرداخت می‌کنند که پس از جمع آوری و رسیدن به یک مبلغ مورد نظر برای هزینه کرد آن تصمیم‌گیری می‌شود که در این مورد اقدام به ساخت ساختمانی شده است.

۹ میلیارد ریال پرداخت هزینه از محل واقفین

حسن تقوی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گناباد نیز در خصوص اقدامات یک ساله این اداره از محل موقوفات گفت: در یک سال اخیر تعداد ۱۱ موقوفه جدید در گناباد به ثبت رسیده است که این موقوفات با اهداف برگزاری مراسم به مناسبت شهادت ائمه و حوزه سلامت است.

او افزود: تهیه ۱۹ کپسول اکسیژن و مانومتر برای بقاع متبرکه  به ارزش ۷۰۰ میلیون ریال با مشارکت خیرین جهت استفاده عموم مردم و بیماران کرونایی صورت گرفته است. از محل درآمد موقوفات و کمک خیرین ۶ مرحله طرح رزمایش مواسات و همدلی برگزار و ۱۳۰۰ نفر بسته معیشتی دریافت کرده اند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گناباد ادامه داد: موقوفات مصارف مختلفی دارد که براساس نیت واقف هزینه می‌شود که به عنوان مثال وقفی برای کمک به تحصیل که در همین راستا ۲۱ بسته لوازم التحریر جهت دانش آموزان نیازمند تهیه و در اول مهر توزیع شد.

تقوی با اشاره به سنددار کردن ۶۰۰ رقبه از املاک وقفی بیان کرد:کشف و شناسائی ۲۶ موقوفه در گناباد صورت گرفته که طرح ۱۷ پرونده و دادخواست در مراجع قضائی در جهت دفاع از حقوق موقوفات نیز انجام شده است.

او تصریح کرد: در جهت جلوگیری از تصرفات احتمالی و تثبیت مالکیت موقوفات، تعداد ۷۳۴ قطعه زمین به مساحت کل ۱۰۲ هکتار در لایه اوقاف در سامانه اداره ثبت اسناد و املاک بارگزاری شده و سند مالکیت صادر شده است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گناباد تاکید کرد: اجرای نیات واقفین خیراندیش و پرداخت هزینه بیش از ۹ میلیارد ریال با همکاری شورا‌های اسلامی، معتمدین مشتمل بر نیاتی از قبیل تعزیه داری سید الشهداء (ع)، قرآن خوانی، حق الزحه موذن مسجد، عید قربان و غدیر، شبیه خوانی، افطار صائمین انجام شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام//ت.ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.