کارشناس بازار سرمایه گفت: به طور کلی هیچ فرمول و قاعده و قانون مشخص برای تعیین حد ضرر نداریم. اما داشتن حد ضرر از الزامات دنیای سرمایه‌گذاری است.

علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این پرسش که حد ضرر چیست؟ اظهار کرد: در بازار سرمایه دو نوع تحلیل عمده وجود دارد. اول تحلیل بنیادی که بر اساس پارامتر‌های بنیادی شرکت‌ها مانند میزان فروش شرکت‌ها، وابستگی به نرخ ارز، قیمت‌های جهانی و خود مخارج شرکت‌ها و سایر پارامتر‌ها است و دوم تحلیل تکنیکال که بر اساس نمودار‌های تاریخی شرکت‌ها و یکسری از الگو‌ها و اندیکاتور‌های از پیش تعیین شده است.

تاجبر در ادامه  بیان کرد: در تحلیل تکنیکال یکی از مواردی که بسیار مورد تاکید تحلیلگران است تعیین حد ضرر است. یعنی این که سهم را در یک نقطه قیمتی خریداری و اگر قیمت آن بعد از خرید کاهش پیدا کرد در چه نقطه‌ای آن را به فروش برسانیم، به عبارت بهتر تا چه میزان زیان را تحمل کنیم. این موضوع نیز بیشتر برای اهداف نوسان گیری و بلند مدت استقاده می‌شود.


بیشتر بخوانید


این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: این موضوع که حد ضرر باید چه میزان باشد و افراد چگونه باید آن را محاسبه کنند در واقع هیچ فرمول و قاعده و قانون مشخصی ندارد و این مورد کاملا به سبک سرمایه‌گذاری و میزان ریسک‌پذیری معامله‌گر بستگی دارد. چرا که روش‌های متعددی برای محاسبه حد ضرر در هر معامله وجود دارد. حد ضرر به روش ثابت، به صورت مکانیکال، به روش تکنیکال و رسم نمودار که هر کدام راه و روش و توضیح خاص خودشان را دارد.

تاجبر در ادامه تصریح کرد: تحلیل تکنیکال در بازار کشور ما آنقدرها مصداق ندارد و خیلی نمی‌تواند برای سهامدار مورد اتکا باشد. اما حد ضرر ابزاری است که سرمایه‌گذاران به کمک آن می‌توانند درصورتی ‌که سود مورد انتظارشان محقق نشد، از ضرر بیشتر و از بین رفتن اصل سرمایه خود جلوگیری کنند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: نمی‌توانیم برای تعیین و محاسبه حد ضرر از فرمول ثابت و مخصوصی استفاده کنیم با این وجود مشخص کردن حد ضرر از الزامات دنیای سرمایه‌گذاری است. در کل برای انتخاب یک حد ضرر متناسب، باید دو عامل مهم قیمت سهام و حجم معامله را در نظر داشته باشیم و پس از مشخص کردن حد ضرر، تلاش کنیم در شرایط نامساعد روحیه خود را حفظ کرده، از احساسی برخورد کردن پرهیز، ضرر را قبول و حد ضرر را اجرا کنیم و  تغییر ندهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار