به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، کیوان خاصی مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هاری را یک بیماری با کشندگی ۱۰۰ درصد عنوان کرد و گفت : اگر علائم بیماری در فردی ایجاد شود، در صورت نبود واکسیناسیون به موقع حتما جان خود را از دست خواهد داد.
او از بیماری هاری به عنوان یک بیماری کشنده یاد کرد و گفت : این بیماری در اثر حمله ویروسی به سیستم عصبی ایجاد میشود.
او افزود: ویروس هاری در بزاق پنهان شده و اغلب با گاز گرفتن حیوان یا انسان آلوده به فرد سالم منتقل میشود.
خاصی با بیان اینکه ویروس هاری تنها در پستانداران ایجاد بیماری میکند، افزود: پرندگان، ماهی ها، خزندگان و دوزیستان به این بیماری مبتلا نمیشوند.
خاصی دلیل اهمیت بیماری هاری را میزان کشندگی ۱۰۰ درصدی آن عنوان کرد و ادامه داد: پس از ظهور علائم بیماری چه در انسان و چه در حیوان، در صورت نبود واکسیناسیون به موقع عملا امکان درمان وجود ندارد و بیمار محکوم به مرگ است.
خاصی اصلیترین راه سرایت این بیماری را گاز گرفتن به وسیله حیوانات آلوده عنوان کرد و افزود: در مورد گربه و گربهسانان از راه پنجه کشیدن هم انتقال بیماری امکانپذیر است، چرا که گربه سانان دائم مشغول لیسیدن پنجههایشان بوده و پنجه هایش آلوده به بزاق است و در موقع پنجه کشیدن میتوانند ویروس را از راه خراش به انسان منتقل کنند.
او گفت: بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست، اما اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، امکان سرایت هم وجود دارد.
خاصی گفت: راه دیگر انتقال این بیماری از طریق مخاط سگ و گربه است. این حیوانات ممکن است به ظاهر سالم باشند، اما اگر در اواخر دوره نهفتگی بیماریهاری هستند، میتوانند ویروس را از راه لیسیدن مخاط لب، چشم و بینی به صاحبان خود منتقل کنند.
این مسئول درمان به موقع را در بیماران مبتلا به هاری موثر دانست و افزود: ضروری است افراد در صورت گزش توسط حیوان، ابتدا آرامش خود را حفظ کرده و در ساعات اولیه پس از گزش، لابلا و عمق زخم را دست کم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب تمیز و صابون مورد شستشو قرار دهند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی کرمانشاه ادامه داد: این اقدام مهمترین نقش را در پیشگیری از هاری دارد.
خاصی گفت: در گام بعدی افراد باید به نزدیکترین مرکز درمان هاری جهت انجام واکسیناسیون مراجعه کنند.
او افزود: در حال حاضر ۳۲ مرکز پیشگیری و درمان هاری در سطح استان فعال است.
این مسئول گفت: امروزه با پیشرفت علم و ساخت واکسن، بیماری هاری قابل پیشگیری است، اما تاثیر واکسن زمانی است که به موقع و پیش از ظهور علائم بیماری تزریق شود .
انتهای پیام/د