دکتر نادر ستوده رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، با بیان اینکه حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر بیش از ٩١ هزار کیلومترمربع پهنه خشکی دارد گفت: ۶٠ درصد این وسعت منطقه کوهستانی است.
وی افزود: استفاده از اورژانس هوایی در مناطق سخت گذر با کاهش زمان در امداد رسانی موجب نجات جان مصدومان و کاهش صدمات ناشی از حوادث و بیماران اورژانسی میشود.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر گفت: انتقال هوایی بیماران بهترین و کوتاه ترین راه نجات برای مواردی است که فاصله بین محل حادثه تا مراکز درمانی زیاد است.
وی بیان کرد: وجود مناطق کوهستانی و سخت گذر در جنوب سیستان و بلوچستان در کنار کمترین امکانات بهداشتی درمانی استقرار اورژانس هوایی برای این مناطق را بسیار مهم و ضروری کرده است.
ستوده افزود: امروز اهمیت خدمات پزشکی اورژانس هوایی در مدیریت زمان در حوادث و انتقال مصدومان به مراکز درمانی بیش از پیش روشن شدهاست و در مواردی که فاصله بین محل حادثه و مراکز درمانی زیاد است و یا اینکه زمان نقش کلیدی در درمان بیمار دارد، انتقال هوایی بیماران به مراکز درمانی بهترین راه نجات جان آنان است.
وی گفت: آمبولانس هوایی در مقایسه با نوع زمینی شعاع عملیاتی گستردهتری دارد و میتواند در زمان بسیار کوتاهی دارو، تجهیزات و کادر پزشکی را به نقاط دور دست و صعب العبور اعزام کند یا بیماران را به مراکز درمانی مجهز انتقال دهد که باید به این موضوع به دید فرصت نگاه شود.
انتهای پیام/ع