به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، توفان چرخند حارهای شاهین، جنوب سیستان و بلوچستان را درنوردید و مدارس شهرستانهای چابهار، کنارک و دشتیاری را هم به تعطیلی کشاند.
از ظهر روز گذشته بیشتر روستاهای چابهار و دشتیاری، کنارک، راسک و قصرقند، آسمانی به رنگ خاک را تجربه کردند.
ستاد بحران سیستان و بلوچستان هم در مرکز استان و هم در جنوب تشکیل جلسه داد.
تمامی دستگاههای امداد رسان هم به حالت آماده باش درآمدند.
مسئولین مدیریت بحران از مردم میخواهند تا فروکش کردن توفان از خانهها خارج نشوند، قایقهای صیادیها هم اجازه ورود به دریا را ندارند.
معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: چرخند حارهای شاهین با حفظ فاصله طولی حدود ۸۰ کیلومتر و بدون برخورد به خشکی از بنادر گواتر، پسابندر و بریس در جنوب شرق ایران عبور کرد.
دوست محمد کلیم معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: هم اکنون طوفان حارهای با فاصله حدود ۸۰ کیلومتر از خط ساحلی سیستان و بلوچستان در حال حرکت به سمت غرب است.
وی افزود: پیش بینی میشود طی ساعات آینده در همین خط حرکتی از بنادر رمین، چابهار و کنارک نیز با حرکت غرب سوی خود عبور کند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان گفت: مسیر مرزی ریمدان - سه راهی نگور - بریس و مسیر سماچ به سندها بر اثر توفان حارهای تا اطلاع بعدی بسته شده است.
جلال الدین قادری مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان اظهارداشت: پس از اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع توفان حارهای در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان این ادارهکل به منظور خدمات رسانی مطلوب در کمترین زمان ممکن به کاربران جادهای تمامی گشتهای راهداری و ترابری را در حالت آماده باش قرار داد.
وی افزود: تمامی ۱۷۵ نیروی فعال در حوزه راهداری جنوب سیستان و بلوچستان به همراه ۲۱۰ نیروی اداری به حالت آماده باش درآمدند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی در راههای اصلی و فرعی با ۱۰۳ دستگاه ماشین آلات سبک، سنگین و نیمه سنگین راهداری به ارائه خدمت بپردازند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه راهداری مسوولیت اصلی در مقابله با بحرانها و حوادث طبیعی را عهده دار است، گفت: این ادارهکل با بسیج تمامی امکانات نظیر ماشینآلات و نیروی انسانی، آمادگی کامل جهت مقابله با وقوع هرگونه بحران و جاری شدن سیل را دارد و تمامی راهدارخانهها به لوازم مورد نیاز تجهیز شدهاند.
وی بیان کرد: بیشاز ۱۲ هزار کیلومتر طول راههای زیر پوشش ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان(ایرانشهر) است و از رانندگان درخواست داریم با توجه به هشدارهای ستاد مدیریت بحران تا اطلاع بعدی از ترددهای غیر ضروری در مسیرهای ارتباطی جنوب خودداری کنند.
قادری گفت: نیروهای راهداری این ادارهکل با برنامهریزیهای لازم آماده خدمات رسانی در بحرانهای ناشی از وقوع توفان حارهای در مسیرهای ارتباطی جنوب استان هستند.
فرماندار کنارک گفت: از روز گذشته تاکنون تلفات جانی ناشی از طوفان شاهین در کنارک گزارش نشده است.
حمیدالدین یوسفی فرماندار کنارک گفت: از روز گذشته تاکنون تلفات جانی ناشی از طوفان شاهین در کنارک گزارش نشده است.
حمیدالدین یوسفی اظهار کرد: تمامی ارگانها و دستگاههای امدادی در حالت آماده باش کامل به سر میبرند؛ و اطلاعیههای لازم نیز به جهت کاهش خسارات احتمالی صادر و اطلاع رسانی شده است.
دبیر توسعه هواشناسی کاربردی سیستان و بلوچستان گفت: چرخند حارهای همچنان در مسیر سواحل جنوب استان در حرکت است و مردم برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی آن باید چند اقدام انجام دهند.
اله بخش ریگی دبیر توسعه هواشناسی کاربردی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در حال حاضر توفان شاهین در فاصله حدود ۹۰ کیلومتری از بندر گواتر ایران قرار دارد و همچنان حرکت غرب سوی آن به سمت دریای عمان و سواحل استان ادامه دارد.
وی افزود: فاصله توفان با سواحل چابهار نیز به حدود ۱۵۰ کیلومتر رسید و دریای عمان در ساحل و فرا ساحل به شدت مواج است.
دبیر توسعه هواشناسی کاربردی سیستان و بلوچستان ادامه داد: توصیه می شود مردم برای جلوگیری از آسیب های احتمالی توفان به هیچ عنوان برای عکاسی یا تفرج به سواحل نزدیک نشوند چراکه در حال حاضر بهترین اقدام در خانه ماندن است.
ریگی تصریح کرد: همچنان بر عدم فعالیت های دریایی اصرار داریم و توصیه می کنیم تا اطلاع ثانوی هیچ فعالیت دریایی در جنوب استان انجام نشود.
وی با بیان اینکه سازه های غیر ایمن در زمان مخاطره جوی بسیار تهدید کننده هستند، گفت: مردم عزیز از سازه های غیرایمن فاصله بگیرند و در صورت سکونت در این سازه ها، حتما محل اسکان خود را تغییر دهند و به جای امن بروند.
دبیر توسعه هواشناسی کاربردی سیستان و بلوچستان افزود: افرادی که بنابر ملاحظات شغلی خود هنوز در نزدیکی بنادر قراردارند، به مکان های امن تر منتقل شوند. اگر شرایط انتقال به جای امن فراهم نیست، به هوش باشند و در صورت افزایش شدت پدیده های مخاطره آمیز فورا منطقه خطر را ترک کنند.
ریگی عنوان کرد:فعالان بخش های عمرانی، کشاورزی و تأسیسات نیز مراقب باشند و نسبت به استحکام بخشی به سازه ها در حال ساخت اقدام و در صورت شرایط نامساعد جوی کارگاه های عمرانی و گلخانه ها را ترک کنند.
وی با بیان اینکه مردم عزیز از فعالیت های کاری در ارتفاعات به ویژه ساختمان های نیمه کاره خودداری کنند، گفت: کارگاه های عمرانی و ساختمان های نیمه کاره به دلیل وزش بادهای شدید و احتمال سقوط اشیاء، به هیچ عنوان امن نیستند.
رییس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: تأثیر چرخند حاره ای تنها مربوط به سواحل نیست، بلکه اکثر مناطق نیمه جنوبی استان را با شدت و ضعف در بر می گیرد.
ریگی افزود: بر اساس آخرین خروجی نقشه های پیش یابی و مدل های جوی برخی اثرات مخاطره آمیز این چرخند شهرستان های چابهار، کنارک، دشتیاری، زرآباد، فنوج، قصرقند، سرباز، نیکشهر، جنوب ایرانشهر، بزمان، سراوان، سیب سوران و مهرستان را با شدت های مختلف تحت تأثیر قرار می دهد.
وی افزود: مخاطرات جوی مورد انتظار از توفان شامل بارش های شدید، رعد و برق و صاعقه، تندبادهای شدید، سیلاب، بالاآمدن آب دریا و رودخانه های فصلی، افزایش ارتفاع موج و متلاطم شدن دریا است.
رییس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: مردم عزیز مناطق تحت تأثیر سامانه در روزهای پیش رو به ویژه در زمان فعالیت سامانه از قرارگیری در حریم رودخانه های فصلی حتی رودخانه های خشک بپرهیزند.
ریگی ادامه داد: صعود به ارتفاعات به دلیل وزش بادهای شدید، احتمال برخورد صاعقه و رعد و برق، بارش های شدید و گردوخاک شدید ممنوع است. دامداران نیز از هرگونه چرای دام به ویژه در ارتفاعات خودداری کنند.
وی تصریح کرد: مردم عزیز آخرین وضعیت چرخند و هشدارهای احتمالی هواشناسی را از سازمان هواشناسی، صدا و سیما و دیگر رسانه های رسمی دنبال کنند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از افزایش آمادگی و تشدید تمهیدات پیشگیرانه این اداره کل برای مواجهه با طوفان حارهای و کاهش خسارات ناشی از طوفان پیش بینی شده در دریای عمان و سواحل مکران خبر داد.
بهروز آقایی مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ، اظهار کرد: در پی هشدارهای قرمز هواشناسی و پیش بینی وقوع طوفان حارهای در دریای عمان و سواحل مکران، نسبت به تشدید تدابیر پیشگیرانه و افزایش آمادگی بندر در مواجهه با وقوع طوفان سهمگین و کاهش خسارات احتمالی بر تجهیزات دریایی، بندری و سازههای مربوطه و کاهش ریسک کلیه فعالیتهای دریایی و بندری اقدام گردید.
وی افزود: در همین راستا، به محض دریافت هشدار جوی، اخطارهای لازم به تمام خطوط کشتیرانی، نمایندگان کشتی، تعاونیهای لنج داران و صیادی، و کلیه ارگانهای دریایی از طرق متعدد داده شد.
وی همچنین اقدامات دریایی را بدین شرح عنوان کرد: اطلاع رسانی به دهیارها، شوراها و همیارهای سواحل استان، هر ٢ ساعت در کانال ۶۹ و ۱۶VHF دریایی و ناوتکس بندرعباس به سه زبان و گویش (فارسی، انگلیسی و بلوچی)، توصیههای لازم به فرماندهان کشتیهای مستقر در اسکله در خصوص نحوه چیدمان طنابهای مهار، بررسی کامل طنابهای مهار کشتی در زمان پهلودهی کشتیها برای اطمینان از چیدمان و کیفیت طناب ها، اعلام آماده باش به راهنمایان و به گوش بودن ۲۴ ساعته بر روی بیسیم ها، ایمن سازی واحدهای دریایی و یدک کشها به منظور جلوگیری از بروز مشکل و اختلال برای یک یدک کش در جداسازی و عملیات دیگر شناورها در هنگام اضطرار، جانمایی مناسب بارجها و شناورهای لایروب و شرکتها در پناهگاه مناسب، جانمایی مناسب لنگرگاه شناوران کوچک مستقر در لنگرگاه داخلی در پناهگاه مناسب، جانمایی مناسب شناوران مستقر در لنگرگاه خارجی و جانمایی شناوران سنتی مستقر در بندر شهید کلانتری، آمادگی کامل شرکت تحت مدیریت برای پشتیبانیهای لازم و جابجایی سریع راهنمایان و ملوانان در شرایط اضطراری، تمهیدات لازم برای ارتباط مخابراتی مطمئن بین مرکز کنترل ترافیک و تجهیزات رادیویی مرکز کنترل ترافیک و MRCC، راهنمایان و شناورها در شرایط اضطرار، آمادگی تیمهای نجات و واکنش سریع دریایی، تخلیه اجسام مخاطره آمیز از محوطه ها، آماده باش حداکثری نیروهای یگان حفاظت، تیمهای HSE و مدیریت بحران، آتش نشانی خبر داد.
در همین راستا و همزمان با حضور مدیر کل فاوای سازمان بنادر در بندر چابهار، طی نشستی مشترک با مدیر کل بندر چابهار موضوعات مرتبط با حوزه IT مورد بررسی قرار گرفت و آخرین تصمیمات درخصوص مواجهه با طوفان قارهای گلاب (شاهین) در راستای ایمنی از تجهیزات، زیر ساختها و تاسیسات حوزه IT مطابق با استانداردهای امنیت اطلاعات و سایر دستور العملهای مربوطه اتخاذ شد.
غرق شدن دولنج صیادی دربندرپسابندر دشتیاری براثرطوفان حارهای
طوفان حارهای و مواج شدن دریا سبب غرق شدن و شکستن دو لنج صیادی در بندرپسابندر دشتیاری در ۱۰۰ کیلومتری چابهار شد.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه داد: بیش از ۲۵ هزار صیاد و هزار لنج و هزار و ۵۰۰ قایق در چهار شهرستان چابهار، دشتیاری، زرآباد و کنارک در حال فعالیت هستند.
شهلی بر گفت: هشدارهای لازم هواشناسی درخصوص منع تردد شناورها به صیادان داده شده و لنج و قایقها به مکانی امن انتقال داده شدهاند.
۱۳ مورد خسارت به شبکه توزیع برق سیستان وبلوچستان وارد شد
پرسنل عملیاتی امور توزیع برق مراکزخسارت دیده جهت رفع خسارت و پایداری مجدد شبکه برق در منطقه حضور دارند.
تمامی پرسنل ستادی و شهرستانی مناطق درگیر بحران در حالت آماده باش کامل هستند.
جلسه مدیریت بحران دستگاههای اجرایی در رابطه با چرخنده حارهای شاهین
پرنده مطلق مدیر عامل شرکت برق سیستان و بلوچستان با ارائه گزارشی اقدمات انجام شده توسط گروههای عملیاتی شرکت برق منطقهای استان در جهت پیشگیری و مدیریت بحران را تشریح و به اقداماتی که صورت گرفته اشاره نمود که از جمله آنها کسریبندی دکلها و بازدید شبانهروزی از خطوط، بازدید از تجهیزات پستها و رفع نواقص اضطراری، افزایش تعداد همکاران اپراتور در پستهای مناطق دورافتاده و آماده باش ماشینآلات حمل و نقل سنگین شرکت و ... میباشد.
وی همچنین اظهار داشت: وضعیت شبکه انتقال و فوق توزیع در حال حاضر پایدار میباشد و اقدامات اجرایی در جهت مقابله با حوادث احتمالی و خدمت رسانی مطلوب به شهروندان همچنان ادامه خواهد داشت.
پرسنل و تیمهای عملیاتی توزیع برق به حالت آماده باش کامل قرار دارند
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت: به دنبال هشدار سطح قرمز در پی وقوع توفان حاره ای، جهت مقابله با حوادث احتمالی کلیه نیروهای عملیاتی، کارکنان ستادی و شهرستانی در حالت آماده باش کامل قرار گرفته و تجهیزات لازم برای مقابله با حوادث احتمالی در نظر گرفته شد.
خلیل عوض زاده اظهار داشت:در پی هشدار، تمامی مرخصیهای پرسنل مراکز درگیر این اتفاق لغو و افرادی که در حال مرخصی بودند نیز به امور مربوطه بازگشتند.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان گفت: نیروهای راهداری با برنامهریزیهای لازم آماده خدمات رسانی در بحرانهای ناشی از وقوع توفان حارهای در محورهای مواصلاتی جنوب استان هستند.
جلال الدین قادری مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ۱۱ شهرستان جنوبی تحت پوشش این اداره کل است که ۱۳ شهرستان و ۱۵ راهدارخانه زیر نظر آن فعالیت میکنند، گفت : پس اعلام سازمان هواشناسی مبنی وقوع توفان حارهای در مناطق جنوبی استان این اداره کل به منظور خدمات رسانی مطلوب در کمترین زمان ممکن به کاربران جادهای تمامی گشتهای راهداری و ترابری را در حالت آماده باش قرار داد.
علیرضا میربهاء الدین مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از تشکیل جلسه ستاد پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان خبر داد .
علیرضا میربهاء الدین گفت: براساس اعلام ستاد مدیریت بحران و هشدار سطح قرمز هواشناسی درپی وقوع طوفان حاره ای در شهرستان های چابهار ،دشتیاری ، کنارک ، قصرقند ، نیکشهر ، سرباز ، فنوج و پلان بلافاصله تمامی تیم های عملیاتی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر استان با بهره گیری از تجهیزات سبک، نیمه سنگین و سنگین امداد و نجات و خودروهای سبک و سنگین این جمعیت به حالت آماده باش در آمده اند .
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بیان کرد: به منظور مدیریت و ساماندهی عملیات معاون امدادونجات جمعیت هلال احمر استان از روز گذشته در شهرستان چابهار مستقر گردید.
وی ادامه داد: ۹۷۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، ۲۴۴ دستگاه چادر امدادی، ۵۹۰ تخته پتو، ۲۰۰ تخته موکت، ۱۵۰ قوطی تن ماهی، ۱۵۰ قوطی کنسرو لوبیا، ۱۵۰ بسته چای، ۱۰۰ کیلو شکر تاکنون بارگیری و به شهرستانهای جنوبی استان جهت توزیع بین حادثه دیدگان احتمالی ارسال شده است.
آمادگی ۶ پایگاه پشتیبانی برای مقابله با توفان
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از آمادگی ۶ پایگاه پشتیبانی و ۸۳ نوع ماشینآلات سنگین برای مقابله با توفان حارهای خبر داد.
عبدالرحیم کردی در جلسه ستاد بحران منطقه آزاد چابهار که با حضور معاونان این منطقه، معاونان فرمانداری و نمایندگان گروههای جهادی و مردمی برگزار شد عنوان کرد: ایستگاههای پشتیبانی در روستاهای تیس، مرادآباد و کمب، اطراف بازار قدیم، روستاهای وشنام و کمبلها، دوراهی ریمدان، پاسگاه رمین راهاندازی شود.
دوست محمد کلیم معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: تحلیل آخرین خروجی نقشههای پیش یابی و تصاویر ماهواره نشان میدهد که حرکت چرخند حارهای شاهین متمایل به سواحل جنوب استان است بطوریکه از دیشب تا کنون حدود ۱۰۰ کیلومتر دیگر به سواحل ما نزدیکتر شده است.
وی گفت: در حال حاضر چرخند حارهای در نزدیکترین فاصله به سواحل استان از زمان تشکیل تا کنون قرار گرفته است که حدود ۱۲۰ کیلومتر با بندرگواتر چابهار و کمتر از ۲۰۰ کیلومتر با بندر چابهار فاصله دارد.
وی افزود: از دیروز تا کنون زبانههای توفان وارد استان شده و در حال توسعه است که ضمن وزش بادهای شدید و گردوخاک، موجب وقوع بارش در حدود ۲۰ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی استان شده است.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: تا کنون بیشینه بارشها با مقدار ۴۴ میلیمتر از بندر «بریس» گزارش شده است. پس از آن از ایستگاههای «بل ریمدان» و «نگور» در جنوب استان ۲۶.۵، «باهوکلات» دشتیاری ۱۸، «کمبل سلیمان» چابهار ۱۳ و شهر چابهار ۱۱ میلی متر گزارش شده است.
هلال احمر سیستان و بلوچستان برای مقابله با توفان حارهای آماده است
علیرضا میربهاءالدین مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از آماده باش امدادگران هلال احمر این استان برای مقابله با حوادث احتمالی از وقوع توفان حارهای و هشدار قرمز هواشناسی خبر داد.
وی گفت: بدنبال هشدار سطح قرمز در پی وقوع توفان حارهای برای مقابله با حوادث احتمالی و بر اساس تصمیمات نشست ستاد بحران سیستان و بلوچستان مقرر شد تمامی نیروهای امدادی، اعضای تیمهای واکنش سریع و تمامی کارکنان ستادی و شهرستانی در حالت آماده باش قرار گرفته و تجهیزات برای مقابله با حوادث احتمالی نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: همچنین به منظور رسیدگی و مدیریت وظایف محوله معاون امداد و نجات سیستان و بلوچستان در منطقه حضور داشته و تمامی نیروهای نجاتگر و امدادگر به حالت آماده باش قرار گرفتهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان بیان کرد: هلال احمر استان در تمامی حوادث برای خدمات رسانی به آسیب دیدگان با بهرهگیری از تجهیزات امدادی سبک، نیمه سنگین و سنگین آماده است.
هم اکنون مرز ایران و پاکستان|بالا آمدن آب دریا عمان و آبگرفتگی منطقه مرزی ریمدان در اثر طوفان حاره ای شاهین
توفان حارهای "شاهین" به چابهار رسید
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: بارش شدید، رعد و برق و صاعقه، تندبادهای شدید و گردوخاک، سیلاب، بالاآمدن آب دریا و رودخانههای فصلی، افزایش ارتفاع موج و متلاطم شدن دریا مهمترین مخاطرات جوی متأثر از این چرخند حارهای است.
توفان حارهای "شاهین" منطبق با انتظارات هواشناسی بامداد امروز با شروع بارندگی به شهرستان چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان رسید.
بلافاصله پس از هشدار هواشناسی مبنی بر بروز توفان حارهای ستاد بحران سیستان و بلوچستان تشکیل و تمامی دستگاههای امدادرسانی، مدیران دستگاههای اجرایی، فرمانداران و نیروهای مسلح به حال آماده باش در آمدند.
به گفته مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان همانطور که انتظار میرفت شاهین حالا به یک توفان سیکلونی شدید تبدیل شده و پیشبینی میشود سرعت وزش بادهای آن در فراساحل به ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت و حتی بیشتر از آن نیز برسد.
بنابه اعلام ستاد مدیریت بحران و در پی تشکیل کم فشار حارهای و شروع توفان و احتمال بارندگی شدید و ایجاد محدودیت تردد، فعالیت تمام ادارات و دستگاههای اجرایی سطح شهرستان، بجز ادارات خدمات رسان بصورت غیرحضوری انجام میشود.
همچنین بنا به تصمیم ستاد مدیریت بحران، مدارس شهرستانهای کنارک، چابهار و دشتیاری در جنوب استان نیز امروز تعطیل اعلام و از طریق درگاه فضای مجازی و سامانه شاد انجام میشود.
حیدری مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت : چرخند شاهین منطبق با انتظارات هواشناسی ۱۵۰ کیلومتر دیگر به چابهار نزدیک شد به طوریکه چشم توفان در کمتر از ۳۰۰ کیلومتری از این بندر قرار دارد.
محسن حیدری افزود:در حال حاضر فاصله چشم توفان تا بندر گواتر در جنوب شرق چابهار نیز به کمتر از ۲۰۰ کیلومتر رسیده و این در حالی است که روز گذشته این فاصله حدود ۷۰۰ کیلومتر بود.
وی افزود: بر اساس آخرین خروجی نقشههای پیش یابی و مدلهای جوی انتظار میرود چرخند شاهین همچنان به سمت دریای عمان حرکت کند.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: همانطور که انتظار میرفت شاهین حالا به یک توفان سیکلونی شدید تبدیل شده و پیش بینی میشود سرعت وزش بادهای آن در فراساحل به ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت و حتی بیشتر از آن نیز برسد.
حیدری خاطرنشان کرد: بارش شدید، رعد و برق و صاعقه، تندبادهای شدید و گردوخاک، سیلاب، بالاآمدن آب دریا و رودخانههای فصلی، افزایش ارتفاع موج و متلاطم شدن دریا مهمترین مخاطرات جوی متأثر از این چرخند حارهای است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر آسمان بخش وسیعی از نیمه جنوبی استان پوشیده از ابرهای این چرخند حارهای است و رفته رفته بر ضخامت این ابرها افزوده میشود.
دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با صدور اطلاعیهای از تعطیلی مدارس جنوب استان بر اثر توفان حارهای خبر داد.
با توجه به اخطار سازمان هواشناسی مبنی بر فعالیت توفان حارهای «شاهین» در جنوب استان و بنا بر تصمیم ستاد مدیریت بحران استان، مدارس شهرستانهای کنارک، چابهار و دشتیاری امروز شنبه ۱۰ مهر تعطیل اعلام شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات برای مقابله با توفان در جنوب استان گفت: قطعا محدودیت تردد را در طول جادهها خواهیم داشت ساکنان مناطق جنوبی هم از خروج از منازل، حضور در مناطق پر خطر و اتراق در اطراف رودخانهها خودداری کنند تا حادثهای پیش نیاید.
روابط عمومی آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از احتمال قطعی آب تحت تاثیر توفان حارهای و لزوم ذخیرهسازی آن در جنوب این استان تاکید کرد.
در اطلاعیه روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان آمده است : با توجه به صدور هشدار فوری سازمان هواشناسی استان مبنی بر وقوع توفان حارهای و فعالیت این سامانه در مناطق جنوب شرقی سواحل چابهار تا جاسک، همراه با توفان شدید و بارش باران، احتمال تحت تأثیر قرار گرفتن تأسیسات شبکه و قطعی آب وجود دارد.
این اطلاعیه میافزاید: خواهشمند است نسبت به ذخیرهسازی آب اقدام لازم را انجام داده و به دلیل غیرقابل پیشبینی بودن اتفاقات و لزوم احتیاط همهجانبه، مصرف آب را به منظور رفاه حال خود مدیریت کنید.
به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان قطعا محدودیت تردد در طول جادهها را خواهیم داشت و ساکنان مناطق جنوبی خروج از منازل، حضور در مناطق پرخطر و از اطراق در اطراف رودخانهها خودداری کنند تا حادثهای پیش نیاید.
در صورت لزوم دستور تخلیه روستاهای در معرض خطر صادر میشود
مدیرکل دفتر ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه یکی از برنامهها برای روستاهایی که در معرض سیل و توفان هستند دستور تخلیه است که توسط فرمانداران تنظیم و اقدام میشود.
علیرضا شهرکی مدیرکل دفتر ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه یکی از برنامهها برای روستاهایی که در معرض سیل و توفان هستند دستور تخلیه است که توسط فرمانداران تنظیم و اقدام میشود.
وی گفت: نیروهای امدادی و خدماتی هم به صورت آماده باش در منطقه حضور دارند و به مردم اعلام کردیم امروز که فرصتی برای تامین نان و مایحتاج عمومی آن هاست مراجعه و اقدام کنند.
وی افزود: امکانات، ماشین آلات و ادوات مورد نیاز اقداماتی بحران توسط دستگاههای اجرایی به منطقه منتقل شده و مدیران اجرایی هم در همان محل وقوع توفان مستقر هستند.
وی گفت: در جلسه اضطراری امروز و فردا هم برگزار میشود و کار را در میدان رصد میکنیم و توصیه مان این است که مردم ترددهای غیرضروری در محورهای مواصلاتی نداشته باشند.
شهرکی افزود: قطعا محدودیت تردد را در طول جادهها خواهیم داشت، ساکنان مناطق جنوبی هم از خروج از منازل، حضور در مناطق پر خطر و اتراق در اطراف رودخانهها خودداری کنند تا حادثهای پیش نیاید.
وی گفت: در حال حاضر وزش باد ناشی از توفان وارد منطقه ما شده و در برخی از نقاط گزارش بارندگی داشتیم، امشب سامانه اصلی ورود میکند و تا حداکثر یک شنبه از منطقه ما خارج خواهد شد.
دشتیاری، زرآباد، کنارک و چابهار مهمترین شهرستانهای در معرض خطر مستقیما در ساحل هستند و، چون توفان دارای دامنهای تا ۱۰۰ کیلومتری ساحل است قصرفند، فنوج، سرباز و راسک را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.
مدیرکل صدا و سیمای سیستان و بلوچستان گفت: مردم به شایعات و بزرگ نمایی فضای مجازی و رسانههای بیگانه توجه نکنند و این موضوع از طریق صدا و سیمای استان به سمع و نظر مردم خواهد رسید.
کردستانی مدیرکل صدا و سیمای مرکز سیستان وبلوچستان در جلسه کمیته رسانه و فضای مجازی استان که با محوریت توفان حارهای برگزار شد گفت: هدف از تشکیل جلسه اطلاع رسانی دقیقتر اخبار طوفان حارهای و خسارت احتمالی آن و مدیریت صحیح رسانهای این موضوع بود.
وی افزود: از آنجایی این موضوع توسط استاندار به خوبی در حال مدیریت است، از مردم استان تقاضا میشود توصیههای رسانهها و مسئولین را جدی بگیرند و از طریق رسانههای رسمی اطلاعات و اخبار را دریافت کنند.
کردستانی گفت: مردم به شایعات و بزرگ نمایی فضای مجازی و رسانههای بیگانه توجه نکنند و این موضوع از طریق صدا و سیمای استان به سمع و نظر مردم خواهد رسید.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت:در کنار آماده باش کامل دستگاههای اجرائی و خدماتی استان از مردم عزیز درخواست میکنیم تا به توصیههای ایمنی و اطلاعیه هایی که از سوی ستاد بحران صادر میشود توجه کافی داشته باشند.
حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هر چند امیدواریم بر اساس پیش بینیهای هواشناسی، تداخل توفانهای تابستانی منطقه سیستان از اثرات تخریبی توفند شاهین در شهرستانهای جنوبی استان بکاهد، امّا لازم است تمامی دستگاههای اجرایی و ستاد بحران استان برای برخورد با بدبینانهترین شرایط جوی آماده باشند.
آخرین وضعیت توفان حاره ای در چابهار
انتهای پیام/ع