به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، هوای اراک و شازند برای چندمین روز پیاپی همچنان آلوده است و آلایندهها خیال رفتن از این دو شهر را ندارند با این وجود ساوه هم به شهر های آلوده استان مرکزی اضافه شد.
علیرضا محرابیان رئیس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوا شاخص لحظهای کیفیت هوا در ۳ شهر اراک، شازند و ساوه در ساعت ۹ صبح امروز ۱۴۰۰/۷/۸ به شرح زیر است:
اراک: شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۵۷ و ناسالم برای برای تمام گروهها
شازند: شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۱۸ و ناسالم برای گروههای حساس
ساوه: شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۰۸ و ناسالم برای گروههای حساس
محرابیان افزود: همچنین براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای استان، متوسط شاخص کیفیت هوای اراک در ٢٤ساعت گذشته منتهی به ساعت ۹ صبح امروز پنجشنبه ۱۴۰۰/۷/۸ برابر با عدد ۱۳۵ و کیفیت هوا ناسالم برای گروههای حساس بوده است.
او اضافه کرد: تعداد روزهای ناسالم اراک از ابتدای سال ۸۴ روز بوده است.
عمده عوارض آلودگی هوا بر گروههای آسیب پذیر مانند بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، کودکان، بیماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان است که در شرایط ناسالم باید از تردد در اماکن و فضاهای شلوغ پرهیز کنند وورزشکاران هم باید از فعالیتهای ورزشی در روزهای آلوده بپرهیزند.
خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینها به ویژه سبزیجات و میوههای تازه و رنگی در روزهای آلوده بسیار مفید است.
در شرایط ناسالم هوا تمام بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان از تردد در فضای باز جدا خودداری کنندو سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
دقت در هنگام سوختگیری در جایگاهها و جلوگیری از سر ریز شدن بنزین و سایر سوختها در این شرایط ضروری است؛ و باید از انجام هرگونه فعالیت که منجر به افزایش آلودگی هوا میشود مانند روشن کردن آتش در معابر، سوزاندن لاستیک، عملیات قیرکاری و عمرانی و مانند آن خودداری شود.
اراک از جمله کلانشهرهای آلوده کشور است که شرایط اقلیمی، استقرار صنایع و وضعیت ترافیکی در ترکیب آلودگی آن دخیل هستند.
بهتر است در این شرایط مسئولان استان مرکزی تضیح دهند که چه اقداماتی برای رفع و کاهش این آلودگی انجام داده اند.
انتهای پیام / ج