به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، یزدان احمدزاده مدیر جهاد کشاورزی سامان گفت: ارقام عمده انگور شهرستان سامان شامل عسگری، بیدانه قرمز، بیدانه سفید، سیاه محلی، شاهانی، کاشمری است، اما در چند سال اخیر ارقام جدید وارد سامان شده است که هم اینک برخی از ارقام مانند فلیم سیدلس، پرلت سیدلس، بلک سیدلس و ترکمن ۴ به باردهی رسیده اند.
او با بیان اینکه سطح زیر کشت انگور در سامان ۳۳۰ هکتار است افزود: امسال خشکسالی موجب آسیب به باغات انگور این شهرستان و کاهش کمیت و کیفیت این محصول شد.
بیشتر بخوانید
احمدراده اضافه کرد: ۶۰ درصد از کل انگور تولیدی شهرستان به صورت تازه خوری در استان و استانهای همجوار مصرف شده و ۴۰ درصد باقیمانده تبدیل به کشمش، شیره و.. میشود.
او ادامه داد: انگور از دیر باز جایگاه ویژهای بین محصولات باغی داشته است و با توجه به طبع گرم این ماده غذایی، به صورت کشمش، مویز، سرکه و شیره انگور مورد استفاده قرار میگیرد.
احمدزاده با بیان اینکه شیرهپزی در سامان قدمت دیرینه دارد که بعد از برداشت انگور انجام میشود گفت: این روزها جنب و جوش شیره پزی در کوچه پس کوچههای سامان دیده میشود.
او افزود: شیره انگور دارای مقادیر فراوانی ویتامین آ، ب و ث است که به لحاظ درمانی میتوان به درمان کم خونی، ضعف عمومی بدن، سرفههای مزمن و لاغری مفرط و بالا بردن سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
انتهای پیام/ف