به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ارسلان زارع، استاندار گیلان شامگاه گذشته در جلسه مشترک گفت وگوی دولت و بخش خصوصی و توسعه صادرات غیرنفتی استان گفت: باید تلاش مان این باشد که صادرات کالاهای غیرنفتی از گیلان، آسانتر و با سرعت انجام شود.
او افزود: با وجود تمامی دشواری ها، استان گیلان شرایط مساعدی از لحاظ صادرات دارد و بر همین اساس هر ساله میزان صادرات مان افزایش داشته است.
استاندار گیلان اظهار داشت: در ۶ ماه نخست امسال، نزدیک به ۵۰۳ هزار تن کالا به ارزش حدود ۳۱۵ میلیون دلار از گیلان صادرات انجام شد که به لحاظ ارزی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد رشد نشان میدهد.
زارع با بیان اینکه صادرات کالاها در نیمه دوم سال بیشتر از نیمه اول سال است، ادامه داد: به همین دلیل مطمئنم که با تلاش دستگاههای اجرایی مربوطه میتوانیم به صادرات هدفگذاری شده ۷۲۰ میلیون دلاری در استان برای امسال برسیم.
او همچنین به زمان پاسخگویی برای ثبت سفارش و رتبه استان در کشور اشاره کرد و گفت: از لحاظ ثبت سفارش در کشور رتبه نهم و از لحاظ پاسخگویی رتبه سوم با میانگین را داریم که باید زمان پاسخگویی را به حداقل ممکن برسانیم.
استاندار گیلان با تأکید بر ضرورت تلاش شبانهروزی دستگاهها افزود: باید رسوب کالاها در گمرک حداقلی شد و بکوشیم این روند ادامه یابد.
زارع کاهش رسوب کالاها در گمرک استان در ۱۰ سال گذشته را بی سابقه خواند و اظهار داشت: موضوعاتی، چون نتایج آزمایشها برای کالاها توسط گمرک و سایر دستگاهها باید به حداقل ممکن برسد.
او با اشاره به اهمیت تأمین مواد اولیه و کالاهای اساسی همچون گندم و غلات و واردات حدود ۸۸۰ هزار تن کالا به استان در نیمه نخست امسال تصریح کرد: سیلوهای ما کمک کرد تا کالاهای اساسی ترخیص شوند و ما از فرصتهای بیشتری برای تحقق اهدافی که دولت سیزدهم دنبال میکند، بهرهمند شویم.
استاندار یکی از ظرفیتهای گیلان را اتحادیه اقتصادی اوراسیا دانست و بر تقویت آن و همچنین استفاده از پتانسیلهای منطقه آزاد انزلی تأکید و اضافه کرد: تقویت کشتیرانی بین بنادر اکتائو و کاسپین میتواند کمک کننده باشد و آستراخان نیز ظرفیت مناسبیست که باید از آن به خوبی بهره گرفت.
زارع همچنین تأکیدات رئیس جمهوری بر تقویت بازارچههای مرزی را یادآور شد و با اشاره به اهمیت دیپلماسی اقتصادی در این مسیر تصریح کرد: تأمین زمین برای شهرکهای صنعتی مرزی از جمله دغدغه هاست که باید از آن به نحو شایسته استفاده شود.
انتهای پیام/ع