معاون کمیته فوتسال گفت: بزرگترین کارشناسان فوتسال، ایران را به دلیل خلاقیت فردی یک تیم مدعی می‌شناسند و ما باید پروسه استعدادیابی را شروع کنیم.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رادیو ورزش، وحید شمسایی، معاون کمیته فوتسال اظهار داشت: تدبیر قشنگی بود که به عنوان تیم دوم به مرحله بعد جام جهانی صعود کنیم؛ چون اگر به عنوان تیم اول می‌رفتیم باید با تیم‌های رنکینگ اول یعنی روسیه و پرتغال بازی می‌کردیم که کار سختی بود. ازبکستان در مسیر یک و قزاقستان مسیر دو بود که در تیم خود ۳ بازیکن برزیلی داشت. حدودا ۸ سالی است که آن جا زندگی می‌کنند. یک گلر، شماره ۱۴ و تارنا که حتی در لیگ ایران بازی کرده اند.

شمسایی با اشاره به آینده نگری در فوتسال ادامه داد: متاسفانه شب گذشته بازی را واگذار کردیم. به بازیکنان و کادر فنی خداقوت می‌گویم. به هر حال زندگی ورزشی با برد و باخت همراه است. از حالا یک تدبیر و فکر جدید برای آینده باید داشته باشیم؛ چرا که ما باید تغییر نسل دهیم، حتی اگر به ضرر تیم باشد. میانگین سن سوپر استار‌های ما از ۳۳ سال گذشته است و البته بهتر از این بازیکنان را هم نداریم. متاسفانه آینده نگری هم نکرده ایم؛ چرا که فقط به دنبال نتیجه گرایی هستیم. قطعا این شیوه در آینده به پیکره این رشته ضربه شدیدی خواهد زد.

وی جوان گرایی در فوتسال را یک امر ضروری دانست و خاطرنشان کرد: ما یک فرآیند در زمان درودگر داشتیم و من از آن به عنوان یک دبستان یاد می‌کنم. سال ۲۰۰۵ و در زمان جوراندیرو شاگردانی تربیت شدند که هنوز از آنان استفاده می‌کنیم؛ چرا که پایه خوبی را بنا کردیم. سپس این فلسفه از بین رفت و ما در این فرآیند بسیار بد عمل کردیم. شماره ۹ تیم ژاپن و تعداد دیگری از آنان در تبریز حدود ۴ سال گذشته در سن زیر ۲۱ سال قهرمان آسیا شدند؛ در حال حاضر در بزرگسالان بازی می‌کنند و این باعث پختگی بازیکن می‌شود. ما هیچ برنامه ریزی و کاری انجام نداده ایم.

ستاره اسبق فوتسال کشور ضمن تشکر از پشتیبانی رئیس فدراسیون فوتبال به دلیل پرداخت معوقات مربیان و بازیکنان گفت: ۶ ماه تلاش برای یک تیم یعنی صفر و اثری ندارد. ما باید از هم اکنون جوانگرایی و شیب آن را زیاد کنیم. اگر در آسیا هم نتیجه نگرفتیم، اما ۸ سال بعد هدف ما فینال جام جهانی باشد.

معاون کمیته فوتسال گفت: در این مدت که در حال رصد لیگ بودم، متوجه شدم که لیگ فوتسال کشور یکی از لیگ‌های قوی بین المللی است.

شمسایی با تاکید بر بازیکن سازی در کشور تصریح کرد: باید در کشور به دنبال جوانان بوده و بازیکنان این رشته را گلچین کنیم و ۲ سال آنان را در اختیار تیم‌ملی قرار دهیم. آن‌ها را به تیم امید و سپس به بزرگسالان برسانیم. این کار وظیفه فدراسیون و کمیته فوتبال است. پروسه استعدادیابی را باید به سرعت آغاز کنیم. برنامه مدونی برای جوانان زیر ۲۳ سال طراحی شود تا در آینده بتوانند جایگزین یکدیگر شوند.

بازیکن اسبق تیم فوتسال تاکید کرد: بزرگترین ضربه ما عدم برپایی بازی‌های آسیایی بود، اما در اروپا دیدار‌های مقدماتی برگزار شد. تیم ازبکستان بازیکنان خود را ۲۳ و ۲۴ ساله کرد و فدراسیون پای بازیکنان ایستاد. آنان در ۲ سال گذشته در اکثر تورنمنت‌ها شکست خورده اند. ما زمانی زنگ خطر را متوجه می‌شویم که برای اولین بار در طول جام جهانی تمامی تیم‌های آسیایی وارد مرحله ۱۶ تیم شدند.

وی در پایان گفت: همیشه در دوره مقدماتی تیم‌های آسیایی به جز ایران از دور رقابت‌ها حذف شده و حالا همه آن‌ها صعود کرده اند. وقتی بازی ایران و ازبکستان ۹ بر ۸ می‌شود، یعنی دیگر ازبکی‌ها از ایران نمی‌ترسند. بزرگترین کارشناسان فوتسال، ایران را به دلیل خلاقیت فردی یک تیم جهانی و مدعی در این رشته می‌شناسند. مسلم اولاقباد توانایی و دوندگی بیشتری داشت. زمانی که تیم ازبکستان و قزاقستان در زمین فشار وارد می‌کردند، توپ را به این بازیکنان می‌دادیم؛ چرا که جوان‌تر و از قدرت بدنی بالاتری برخوردار بودند. اگر روزی ازبکستان ما را شکست داد، بدانید که آنان در حال شکل دادن بازیکنان جوان خود هستند و قطعا ۴ سال دیگر بهتر خواهند شد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار