جواد بهار آرا، رئیس انجمن سلولی تکوینی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه انجمن سلولی تکوینی ایران ، انجمن جدیدی است، اظهار کرد: یکی از اهداف این انجمن شناسایی نیازهای روز دانشجویان رشتههای سلولی تکوینی در مقاطع ارشد و دکتری تخصصی با اولویت بررسی محتوی دروس و ارائه نقطه نظرات و مشاورههای تخصصی به وزارت علوم و سایر ارگانهای ذیربط برای بازنگری و ارائه دروس مناسب ولازم است.
او افزود: امروزه علوم مختلف زمینههای بسیار مشترکی یافته اند و فعالیتهای بین رشتهای گسترش و اهمیت زیادی پیدا کرده است، همچنین در جلسات مشترکی که بین انجمنهای مختلف مصوب وزارت علوم برگزار میشود، به دنبال طراحی و پیشنهاد رشتههای جدید هستیم که کارآمدی بهتری در بازار کارفعلی داشته باشند و بتوانند به نیازهای جامعه پاسخ مناسب بدهند و به این ترتیب موضوع اشتغال دانش آموختگان این رشتهها تا حدودی مرتفع شود.
بهار آرا ادامه داد: در این راستا همچنین به دلیل رابطه نزدیک بین برخی رشته گرایشهای تخصصی موجود در دانشگاه علوم پزشکی و رشتههای سلولی تکوینی که توسط وزارت علوم ارائه میشود نظیر بافت شناسی، جنین شناسی و مهندسی سلول و بافت نگرش وجود دارد، به دنبال برنامه ریزی و هدف گذاری برای فعالیت در بخشهای مشترک بین این دو مجموعه هستیم تا فاصله نامعقول بین این رشتهها در وزارت علوم و دانشگاه علوم پزشکی کم شود.
او گفت: بسیاری از فارغ التحصیلان در رشتههای سلولی تکوینی در حال حاضر در دانشگاههای علوم پزشکی مشغول به کار هستند، همچنین خدماتی که در دانشگاه علوم پزشکی ارائه میشود، میتواند برای دانشجویان سلولی تکوینی بسیار مفید باشد. امیدواریم این جلسات که در مراکز تحقیقاتی و با حضور انجمنهای علمی برگزار میشود افزایش یابد تا دانشجویان، فارغ التحصیلان، اعضای هیأت علمی و پژوهشگران از نتایج آن بهرهمند شوند.
او اظهار کرد: وبینارهای تخصصی برای انتقال دانش و هم اندیشهای علمی مشترک که در طول سال به طور مستمر در حال برگزاری، در حال افزایش است. سال گذشته تقریباً ۱۲ مجموعه سمینار تخصصی مشترک بین انجمن سلولی تکوینی ایران و مرکز تحقیقات رشد و تکامل دانشگاه علوم پزشکی تهران با سخنرانی اساتید وزارت علوم و دانشگاه آزاد و دانشگاه علوم پزشکی اجرا شد.
رئیس انجمن سلولی تکوینی ایران، افزود: موضوع مهم دیگر انجام طرحهای تحقیقاتی به صورت مشترک است. هر پژوهشی انسانی که انجام میشود شامل ۳ مرحله است، ابتدا فاز آزمایشگاهی که هم دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم و هم دانشگاه علوم پزشکی آن را انجام میدهند، مثلاً برای ساخت یک واکسن، در این فاز تحقیقات اولیه انجام میشود.
بهار آرا ادامه داد: فاز بعد، مرحله مطالعات حیوانی است که مطالعات تجربی روی حیوانات انجام میشود که این تیپ تحقیقات نیز در هر دو مجموعههای مرتبط با وزارت علوم و دانشگاههای علوم پزشکی انجام میشود. فاز انسانی، آخرین فاز است که باید در مجموعههای کلینیکی تست شده و نوع مناسب استفاده برای جوامع انسانی بررسی شود که به صورت تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی و با همکاری متخصص مربوطه انجام میشود.
انتهای پیام/