رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: با توجه به افزایش هزینه مغازه داران ناشی از رکود بازار، قیمت تمام شده کالای نهایی در بازار گران شده است.

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار دام و گوشت در رکود به سر می برد، اظهار کرد: با توجه به بیماری کرونا و تعطیلی نسبی پرمصرف ها، نبود تقاضا برای دام و ازدیاد عرضه در برابر تقاضا منجر به رکود بازار شده است.

وی افزود: علی رغم ثبات قیمت دام، اما در کالای نهایی به سبب رکود و هزینه های بالای مغازه داران التهاباتی رخ داده است.

پوریان با اشاره به راهکارهای شکست رکود بازار دام و خروج دامدار از بحران فعلی بیان کرد: با وجود مصوبه خرید حمایتی و صادرات دام، متاسفانه تاکنون اتفاقی در صادرات جز وعده و کاغذبازی رخ نداده است و از طرفی اجبار پشتیبانی به خرید دام سنگین و دام سبک لاغر یکی دیگر از تصمیمات نادرست است که با این وجود مصوبات اجرا نشده است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با اشاره به ۱۷ هزار پرواربند دام سبک و ۶ هزار پرواربند دام سنگین در کشور گفت: با توجه به آنکه فصل پاییز، پایه پروار تولید گوشت محسوب می شود، از این رو اگر دام پرچرب از دامداری خارج نشود، با مشکل در فصل پاییز روبرو خواهیم شد.

این مقام‌مسئول از مازاد حدود ۶ میلیون راس دام سبک پروار با وزن بالای ۵۵ کیلو و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین در کشور خبر داد و گفت: برای این میزان دام تقاضایی در بازار داخل وجود ندارد که انتظار می رود که هر چه سریع تر تدابیری برای صادرات اتخاذ شود چرا که اگر تولید پاییز به خوبی انجام شود، مشکلی در زمستان و بهار آینده نخواهیم داشت.

پوریان ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که همانند سال های قبل تولید دام سبک در فصل پاییز به ۱۲ تا ۱۳ میلیون راس برسد که اگر تدابیری برای صادرات دام مازاد بکار گرفته نشود، پرواربندها در فصل پاییز امکان تولید ندارند.

رئیس شورای تامین کنندگان دام نرخ کنونی هر کیلو بره لاغر نر را ۵۵ هزار تومان و گوساله را ۵۳ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو لاشه گوسفند ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزار تومان و لاشه گوساله ۱۰۶ هزار تومان است که نسبت به ماه های اخیر تغییری نداشته است.

پوریان در پایان گرانی گوشت را ناشی از رکود بازار دانست و گفت: با توجه به انکه رکود بازار، هزینه فروشندگان را افزایش می دهد، بنابراین در قیمت تمام شده کالای نهایی لحاظ شده است که این امر در کنار سایر هزینه ها، همچون ضایعات لاشه منجر به نوسان قیمت ران و سایر قطعات شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۶:۱۰ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
خوب اجناس مورد ضرور معیشتی مردم را در سالهای قبل در دولت قبل و دولت کنونی گران کرده و می کنند بعدش میان دوزار می کنند روی حقوقهای بازنشستگان و کارمندان و کارگران و یارانه های مردم بینوایان رو هم افزایش نمی دهند تا کی به این بازیهای مسخرتون می خواهید ادامه دهید مردم بینوایان بینواتر شدند و ثروتمندان ثروتمندتر شدند معادلات بازیهای مسخرتون رو عوض کنید تا سفره مردم بزرگتر شود تا مردم به رفاه انسانی اسلامی اسلام عادلانه ناب محمدی ص برسند شعارهاتون و وعدهاتون رو برای مردم مستضعفین بینوایان تهی دستان زیر زیر زیر خط فقر اجرایی و عملیاتی کنید پکووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو . افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه عادلانه خداپسندانه .
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۷:۰۲ ۱۷ مهر ۱۴۰۰
نگران نباشید همه زندگی بشریت 100 سال اولش سخته بعدش میریم اون دنیا محضر خداوند جل جلاله همش تا دلتون بخواد در اون دنیا بعد از 100 سال سختی و بی عدالتی و تبعیضگریهای مختلف دیدن همش می شود رفاه امنیت سلامتی دارندگی عدالت عادلانه و شادی و نشاط غیر وصف ناپذیر کلا باید این دنیا رو ما بینوایان بی خیال شیم نصف پرش در نداری و سختی و مشکلات گذشت ربع کمش باقی مانده که اونم مثل مابقیش می گذره میریم به دنیای باقی این دنیا فقط مال ثروتمندان بوده است نه مال بینوایان . افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
آخرین اخبار