به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد، «لاستیکسازی» و هزار شغلی که قرار بود برای لرستانیها ایجاد کند امروز تنها یک خاطره دورمانده است؛ رویایی که در سال ۹۳ در جریان سفر رئیسجمهوری به لرستان با عنوان «بزرگترین پروژه صنعتی» لرستان در اذهان جوانان بیکار این استان نقش بست.
پروژهای که قرار بود ۳۶ ماهه تمام شود امروز با گذشت ۸ سال در قالب یک زمین خالی در کوهپایههای خرم آباد به چشم میخورد.
مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت این پروژه اظهار داشت: بانک صنعت و معدن و «ایدرو» در این رابطه به تعهدات خود عمل نکردهاند.
سرابی به نام «لاستیکسازی» خرمآباد/ کُلنگی که بر زمین ماند!
وی با اشاره به عدم پرداخت تسهیلات به این کارخانه اظهار داشت: سرمایه گذار هم آن طور که باید پای کار نیست.
نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به هیئت مدیره این کارخانه در جلسهای در تهران اعلام کردم که یا خلع ید، یا شروع به کار میکنید.
ویسکرمی با بیان اینکه الان برای تولید ۵۰ هزار حلقه لاستیک شروع کردهاند گفت: وسایل آن در حال انتقال است، سولههای کارخانه ساخته شده و در حال انتقال است.
وی افزود: با توجه به تحریمها، امیدواریم مشکل مربوط به تجهیزات آن رفع شود و به نتیجهای برسد.
بانک از تأمین منابع مورد نیاز باز مانده است
این سخنان در حالی مطرح میشود که بهزاد منصوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان پیش از این در نشست مجازی با خبرنگاران در رابطه با این پروژه گفته است: کل منابع مربوط به لاستیک سازی خرم آباد از محل منابع بانک صنعت و معدن و صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده بود.
وی گفت:، اما با توجه به قرار گفتن بانک صنعت و معدن در لیست تحریم، عملاً بانک از تأمین منابع مورد نیاز باز مانده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، گفت: امیدوار هستیم با توجه به طرحی که داشتیم بانک عامل را تغییر داده و متناسب به نیاز ارزی این طرح به بانک ثالث معرفی شود.
موضوع در حال پیگیری است!
همچنین پیش از این جعفر طولابی فرماندار مرکز لرستان با اشاره به آخرین وضعیت پروژه لاستیک سازی خرم آباد، اظهار داشت: سرمایه گذار برای اجرای این پروژه با مشکل تأمین اعتبارات ارزی مواجه است.
وی با بیان اینکه این موضوع در حال پیگیری است، گفت: سایت کارخانه آماده بوده و زیرساخت آن پیش بینی شده است.
فرماندار مرکز لرستان، تصریح کرد: همچنین بحث تأمین آب این کارخانه مدنظر است که با پیگیریهای صورت گرفته امیدواریم که مجوز حفر چاه برای آن صادر شود.
طولابی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ هکتار زمین برای این کارخانه تملک شده است، عنوان کرد: این پروژه فعلاً حدود ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی، افزود: بنا است که منابع اعتباری ارزی و ریالی مورد نیاز این پروژه از محل صندوق توسعه ملی تأمین شود.
به هر روی، تعلل مسئولان در اجرایی کردن لاستیک سازی خرم آباد، این پروژه را با مشکلات جدی مواجه کرده است، شاید اگر در همان سالهای ابتدایی کلنگ زنی پروژه اهتمام ویژهای برای فعال شدن پروژه لاستیک سازی خرم آباد شکل میگرفت، امروز بیش از هزار نفر از جوانان لرستان دارای شغل بودند و این استان همچنان در میان بیکارترین استانهای کشور قرار نمیگرفت؛ موضوعی که در مورد دیگر پروژههای ناتمام اقتصادی لرستان نیز صدق میکند.
منبع : مهر
انتهای پیام/ب