شریعتی گفت: سازمان ملی استاندارد برای توسعه صادرات صنایع غذایی تسهیلاتی خاص در نظر می‌گیرد و نشان ویژه صادرات اعطا می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامرضا شریعتی، رئیس سازمان ملی استاندارد در حاشیه بازدید از نمایشگاه «ایران اگروفود» و شیرینی و شکلات ضمن بیان اظهار کرد: صنعت شیرینی و شکلات به‌دلیل آنکه توانست با برند‌های مطرح دنیا رقابت کند، پیشرفت کرده و صاحب بازار در کشور‌های مختلف شده است و البته این مسأله از آنجا اهمیت دوچندان می‌یابد که رقیبی سرشناس نظیر ترکیه در همسایگی ما وجود داشته است.

او افزود: در حقیقت اگر هر صنعتی به این نقطه رسید، تبدیل به صنعتی قابل اتکا خواهد شد و قابل شکست نخواهد بود.

رئیس سازمان ملی استاندارد در خصوص ژلاتین گفت: سازمان ملی استاندارد در مورد واردات ژلاتین از سوی تولیدکنندگان بسیار تحت فشار بود که چرا وارداتش متوقف و یا استانداردش اجباری نمی‌شود تا تولیدکننده داخلی دچار ضرر و زیان نشود، اما وقتی پای مصرف‌کنندگان ژلاتین یعنی تولیدکنندگان شیرینی و شکلات می‌نشینیم، آن‌ها معتقدند که برای حفظ بازار‌های صادراتی باید مواد اولیه با کیفیت در اختیارشان باشد تا بتوانند محصول شیرینی و شکلات با کیفیت تولید و به بازار جهانی صادر کنند.

او با بیان اینکه با وجود تفاهمنامه سازمان ملی استاندارد با کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی، انعقاد تفاهمنامه دیگری با انجمن صنفی شیرینی و شکلات در این خصوص منافاتی ندارد، تصریح کرد: این انجمن، نماینده مجموعه‌ای پیشرو است که توانسته‌اند بازار‌های جدیدی را ایجاد و یک میلیارد دلار ارزآوری داشته باشند، از این رو وظیفه سازمان ملی استاندارد صیانت از این جایگاه و همکاری با این صنعت است.

شریعتی درخصوص ممانعت سازمان ملی استاندارد در خصوص استفاده از روغن نارگیل اظهار کرد: روغن نارگیل دارای میزان بالایی از اسید چرب اشباع است و این مسئله ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی مصرف‌کنندگان را افزایش می‌دهد و همچنین ممکن است موجب ایجاد سرطان کولون شود.


بیشتر بخوانید:


او افزود: البته اگر تولیدکنندگان شیرینی و شکلات از روغن نارگیل برای تولید محصولاتی که قصد صادرات آن را دارند، استفاده کنند، هیچ منعی وجود ندارد، چرا که حفظ بازار هدف صادراتی صنعت از موارد مورد توجه سازمان ملی استاندارد است.

شریعتی اظهار کرد: در این مورد اگر تولیدکنندگان شیرینی و شکلات برای صادرات محصولی که در آن از روغن نارگیل استفاده شده، قراردادی را با طرف خارجی امضا کنند که به تایید اتاق بازرگانی رسیده باشد، از نظر سازمان ملی استاندارد ممانعتی نخواهد شد و حتی نشان ویژه صادرات هم به تولیدکننده اعطا می‌شود.

رئیس سازمان ملی استاندارد درخصوص نحوه اطلاع‌رسانی این سازمان در خصوص برخی تخلفات انجام شده و وجود واحد‌های زیرپله‌ای که به اعتبار صنعت غذا آسیب می‌زنند و به نوعی مالیات ضعف نظارت، از تولیدکنندگان شناسنامه‌دار اخذ می‌شود، گفت: سازمان ملی استاندارد به نوبه خود تا جایی‌که بتواند باید با واحد‌های زیرپله‌ای مقابله می‌کند، البته سایر ارگان‌ها هم باید در این خصوص به‌طور جدی وارد عمل شوند.

او در خصوص واحد‌های زیرپله‌ای گفت: سازمان ملی استاندارد متولی کیفیت است و متولیان نظارت باید به طور جدی با واحد‌های زیرپله‌ای برخورد کنند، اما به‌خاطر حفظ سلامت و ایمنی مصرف‌کننده، سالانه ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان هزینه به این مقوله اختصاص می‌دهد و حتی از واحد‌های زیرپله‌ای نمونه‌برداری می‌شود و سالانه حداقل ۴۰ هزار مورد محصولات واحد‌های مختلف از جمله زیرپله‌ای خریداری، نمونه‌برداری و بررسی می‌شود.

جمشید مغازه‌ای، دبیر انجمن صنفی بیسکویت، شیرینی و شکلات در این دیدار گفت: تولیدکنندگان در راستای صیانت از مصرف‌کنندگان داخلی هیچ‌گاه علاقه‌مند نیستند که خطوط تولید دوگانه برای صادرات و بازار داخلی داشته باشند و اعتقاد دارند باید بهترین محصولات صادراتی صنعت در اختیار مصرف‌کنندگان داخلی هم قرار گیرد.

او افزود: در خصوص روغن نارگیل هم میزان مصرفی در فرایند تولید بسیار محدود است و مشکلی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و  این‌گونه مسائل می‌تواند در کمیته فی مابین مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار