به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، امروز (شنبه) هزاران معترض فرانسوی به خیابانها آمده اند تا مخالفت خود با «گذرنامه سلامت» را نشان دهند.
این یازدهمین هفته متوالی است که مردم به قانون گذرنامه سلامت اعتراض کرده و علیه آن تظاهرات میکنند.
این تظاهرات بارها منجر به خشونت و درگیری بین معترضان و ماموران پلیس شده است.
گفتنی است که ماه ژوئیه سال جاری میلادی، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه قوانینی برای کنترل بیماری کووید- ۱۹ در این کشور وضع کرد که از جمله این قوانین استفاده از «گذرنامه سلامت» بود؛ به این معنا که افراد تنها میتوانند با در دست داشتن تست منفی پیسیآر در مکانهای عمومی ظاهر شوند.
منتقدان معتقدند که این کار نوعی «دیکتاتوری سلامت» است و مردم را مجبور میکند بر خلاف میل خود واکسن بزنند.
جنبش اعتراضی جلیقه زردها در سال ۲۰۱۸، در پی افزایش قیمت سوخت و عمیقتر شدن شکاف اجتماعی در فرانسه متولد شد. اعتراضات جلیقه زردها به عنوان طولانیترین تظاهرات اعلام نارضایتی در سده اخیر برای بیش از ۵۰ هفته آن هم به طور مداوم برگزار شد. وسعت و جدیت این اعتراضات علیه نظام سرمایهداری در فرانسه به حدی بود که خیلی زود به نقاط مختلف اروپا سرایت کرد. هرچند که پاریس در طول این اعتراضات مجبور به عقبنشینی شده، اما این جنبش همچنان به عنوان یک نماد اصلی برای ابراز نارضایتی مایه دردسر مقامات فرانسه است.
از ۲۱ ژوئیه ارائه مجوزهای بهداشتی برای ورود به موزهها، تئاترها، جشنوارهها، پارکهای تفریحی و همه رویدادهای عمومی که بیش از پنجاه نفر در آن شرکت کرده اند، اجباری است. طبق آخرین آمار در فرانسه، آمار کرونا از ابتلای ۶ میلیون و ۹۸۳ هزار و ۶۰۱ نفر و فوت ۱۱۶ هزار و ۴۲۰ نفر بر اثر این بیماری حکایت دارد. در شبانه روز گذشته ۵ هزار و ۸۷۹ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدند و ۴۹ نفر جان باختند.
انتهای پیام/