به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، طالبان میگویند که به زودی از کشورهای دخیل در جنگ افغانستان خواهند خواست تا به افغانستان غرامت جنگی بپردازند.
این در حالی است که روز گذشته وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرده است که به خانوادههایی که در نتیجه حملههای هوایی ارتش بریتانیا در افغانستان قربانی شده اند، غرامت میپردازد.
طالبان با استقبال از این اقدام بریتانیا میگویند که به زودی از کشورهای دخیل در جنگ افغانستان خواهند خواست تا به افغانستان غرامت جنگی بپردازند.
حالا طالبان میگویند که فهرست خانوادههای قربانیان حملههای هوایی در ۲۰ سال گذشته را دارند و میافزایند اگر غرامتها پرداخت شوند، آنان حاضر هستند که آن را به خانوادههای قربانیان برسانند.
نور محمد متوکل، عضو کمیسیون فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ کابینه سرپرست، گفت: «کشور بریتانیا آماده شده که ما غرامت جنگی را میپردازیم و ما از این استقبال میکنیم. کشورهای دیگری که در جنگ دخیل بودند هم باید آماده شوند که غرامت جنگی را بپردازند، پیش از این که دولت طالبان تقاضا کند.»
وزارت دفاع بریتانیا گفته است که مبالغ این غرامت بر بنیاد اصول حقوقی و خسارت وارد شده به خانوادههای متضرر در گذشته و آینده تعیین شده است.
بر بنیاد این گزارشها، بریتانیا بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ برای مرگ ۲۸۹ غیرنظامی ۶۸۸ هزار پوند پرداخت کرده است که به طور متوسط ۲۳۸۰ پوند برای هر نفر است.
گزارشها میافزایند که در این مدت ارتش آمریکا بیش از ۱۶۰۰ پرداخت برای مرگ، جراحت و خسارت داشت که مبلغ مجموعی آن تقریبا ۴.۹ میلیون دلار میشود.
امید قاسمی، یک باشنده کابل گفت: «من از کشورهای دیگر تقاضا دارم که مثل بریتانیا به افغانهایی که ضرر دیدند غرامت جنگی بپردازند.»
همزمان با این، اعضای خانوادهای که در ۲۹ اگست به گونه اشتباهی آماج حمله هوایی ارتش آمریکا در کابل قرار گرفتند، از جامعه جهانی خواستند که در برابر زیانهای جانی و مالی که آنان دیده اند، پاسخگو باشند.
عمران، یک باشنده کابل گفت: «قسمی که شما شاهد هستید چندین تن به شمول چند کودک در این حمله کشته شدند و این خوب است که برایشان غرامت پرداخته شود.»
حمله هوایی ارتش آمریکا که ماه گذشته بر یک خانواده غیر نظامی در کابل انجام شد جان ده عضو این خانواده به شمول هفت کودک را گرفت؛ حملهای که بعدها وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش آمریکا آن را یک اشتباه خوانده و از این خانواده عذر خواهی کردند.
انتهای پیام/