پوپک اسدی فوق تخصص بیماریهای غدد و متابولیسم در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بروز ورم پا یا اِدِم اندام تحتانی دلایل مختلفی دارد که به علت احتباس مایع یا اختلال در سیستم لنفاوی و یا به علت لخته شدن خون و یا التهاب رخ میدهد.
اسدی ادامه داد: این عارضه میتواند یک طرفه یا دو طرفه باشد که اگر یک طرفه باشد یکی از اندامهای تحتانی بزرگتر از حد نرمال است و بر اثر فشار میتواند باعث درد، کشیدگی و براق شدن پوست بشود همچنین منجر به قرمزی یا گرمی پوست نیز خواهد شد.
علل ورم پا یا ادم اندام تحتانی
او ادامه داد: برخی علل منجر بروز این عارضه در افراد می شوند، از جمله؛ اضافه وزن، بارداری، بیماریهای عصبی عضلانی و رماتیسمال، لخته خون، نارساییهای قلبی و کلیوی و کبدی و همچنین عفونت (سلولیت و...)، میتوانند از علل بروز ورم پا در افراد باشند.
این فوق تخصص بیماریهای غدد و متابولیسم بیان کرد: مواردی مانند تجربه جراحیهایی مثل جراحی لگن، عمل قلب باز و مصرف بعضی از داروها ممکن است باعث بروز ورم پا شود که در راس آن مصرف داروهایی مثل داروهای ضدفشار خون، داروهای هورمونال، داروهای ضدبارداری، داروهای ضدافسردگی و ضد التهاب و کورتون و ... نیز از سایر علل بروز این عارضه هستند.
اسدی گفت: درمان این عارضه با رفع علت زمینهای امکان پذیر است. همچنین استراحت و پرهیز از ایستادن طولانی و مداوم و داشتن رژیم غذایی مناسب (کم سدیم). گفتنی است رعایت رژیم غذایی به ویژه در زمانی که علت بروز ورم پا، احتباس مایع است، موثر خواهد بود.
او افزود: همچنین در صورت وجود لخته، درمانهای ضدلخته و در صورت بروز عفونت، درمانهای آنتی بیوتیکی می توانند به روند درمان کمک کنند.
اسدی اظهار کرد: اهمیت تشخیص و درمان به موقع ورم اندام تحتانی، در مشخص کردن علت زمینهای آن است. به عنوان مثال اگر علت لختگی در اندام تحتانی باشد، در صورت عدم درمان به موقع، این لخته به ریه فرد فرستاده خواهد شد و به عبارتی فرد آمبولی ریه میشود و احتمال مرگ وجود خواهد داشت.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام /